reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Byłam u lekarza. Miałam isc w piątek na usg ale potrzebowałam skierowanie na badania. I o dziwo kazal mi klasc sie na usg. Wsio ok tylko główka o tydz mniejsza. Lekarz kazal.sie nie martwic ze jest ok ale
Ja juz sobie.wkrecam. i tak jak czułAm mojej dzidzi urusl siusiak hAha ale.w piatek zobaczy jeszcze na lepszym sprzecie

Napisane na HUAWEI Y330-U01 w aplikacji Forum BabyBoom
czyli gratulować chłopaka? :D
A z wymiarami to bywa że brzuszek i noga większa niż główka. Nie martw się.

reklama
My na ślub dostaliśmy dobrą whisky i już wtedy powiedzieliśmy, że napijemy jej się razem po urodzeniu dziecka:) Z racji tego, że chcę karmić piersią, to jeszcze trochę czasu upłynie. A też już coś wspominał o pępkowym:)

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
moj na czas porodu i mojego pobytu przeprowadza sie do swojej mamy i bedzie do mnie przyjezdzac, wiec ona go tam przypilnuje by nie pil, ale pewnie potem zrobi ostre pepkowe jak juz wroce :)

Ok nadrobilam.

Noemi ketony najczesciej oznaczają problemy z glukoza. Za mało dostarczasz organizmowi weglowodanow. Wtedy on zaczyna przerabiac tluszcze na energie i powstają ketony. Zbadaj glukoze i sprobuj lepiej jesc. Jedną kanapkę wiecej przed snem albo owocka. Cos co ma ma weglowodany zeby tylko nie ciastka czy cos innego slodkiego bo to nie jest zdrowe. Pij tez wiecej chociaz ja tak jak pisze ketony znam z cukrzycy ciazowej.

Lux smaruj cycuchy jakims balsamem. Skora swedzi bo sie rozciaga. Zebys sie rozstrpow tam nie dotobila. Mnie brzucho swedzi bo mam juz ogromny :D

Tak jak dziewczyny piszą bol jak na @ oznacza skurcze. Ja dlatego mniej aktywna jestem i biorę magnez 3 razy dziennie. Jak odpoczywam duzo i biore tabsy regularnie to jest dobrze. Na szczescie brzucho nie twardnieje szyjka bez zmian wiec nie martwimy sie jeszcze. Jak przekrocze 30 tydz będę szczesliwa.

Kurtke nie zamawialam zimową tylko taką letnio jesienna jak pada czy zimniej jest. Mam w planach tylko w pazdaierniku jakis dlugi ciepły swetr kupic i do grudnia wytrzymac. Zazwyczaj u nas jest okolo 10 stopni w listopadzie i grudniu wiec dam rade :)

Synek spi w lozeczku ja odpoczywam i za pół godz za obiad sie biorę ;)

ja mialam w 13-tym tygodniu juz ta glukoze
wyszło mi na czczo 97
po godzinie 180
po 2 godzinach 116
powiedz że jest ok lekarza mam dopiero w pon ale mi wspominał, że jak wyjdzie mi więcej to będę musiała do lekarza jeździć aż 80 km od domu i tam będę musiała w razie co rodzić i too mnie przerażaa strasznie dojazdyy

wyszło mi na czczo 97
po godzinie 180
po 2 godzinach 116
powiedz że jest ok lekarza mam dopiero w pon ale mi wspominał, że jak wyjdzie mi więcej to będę musiała do lekarza jeździć aż 80 km od domu i tam będę musiała w razie co rodzić i too mnie przerażaa strasznie dojazdyy
Ja mam cukrzycę ciążowa. Masz wyniki wysokie. Nie tragiczne ale na czczo i po godz wyzej. Lekarz pewnie skieruje Cie do diabetologa. Dla przykladu. Ja na czczo mialam 97 po 1 godz 150 a po 2 122. Mam cukrzyce. Normalnie lekarz kazał by mi tylko na czczo kontrolowac cukier ale jestem 3 raz w ciąży i to trzecia cukrzyca ciążowa wiec musze byc pod kontrolą.zresztą ja juz 3 razy dziennie przyjmuje insulinę ale mam tak zawsze. Im ciąża jest starsza tym moj cukier idzie wyzej. Można sie przyzwyczaic. Grunt zeby dziecko dobrze sie rozwijało a resztę da sie przezyc.

Z tym ze ja sie tylko domyslam po twoich wynikach. Lekarzem nie jestem. Pogadaj zw swoim ginem:)

Ps ile glukozy pilas 50 g czy 75?

reklama
To dużo zdrówka wam życzę :) a ja miałam glukozę 75, diabetologa na szczeście mam 2 sierpnia a ginekologa 1 sierpnia dam radę ale naprawdę przerażają mnie dojazdy i poród w całkiem innym mieście :([/QUOTE]

Do góry