reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Dzień dobry,

Nie mogłam dziś wstaaać o matko umęczyłam się, dobrze że mąż dziś w domu to odpocznę i może na rowery wyskoczymy. dzieci się cieszą jak dwoje rodziców w domu :)

Witaj nowa mamo:happy:, my tu mamy rozpiętość listopadowo-grudniowo-styczniową. Niektóre nasze dzieci pójdą o rok później do szkoły niż inne, czaicie tą bazę?? :eek::eek:

Trzymać dziś za mnie kciuki :rofl::rofl2:
Kciuki zaciśnięte.

laski, powiedzcie, czy swedzi Was biust? ja mam wrazenie, ze sie zadrapie zaraz, o bolu nie wspomne
Czasami swędzi, ale nie jakoś bardzo.

Kochane mam kilka linków do sklepów internetowych, może nie którym mama się przyda :)
Wrzucić linki w wyprawka czy może nowy wątek polecane w sieci jak wolicie grudniówki ???
Zdecydowanie wyprawkowy, bo w tym celu został stworzony :happy:

Dzień dobry mamusie, ja dziś zaliczyłam wizytę u endokr. Fajną mam lekarkę, sporo rozmawiamy. Kazała myśleć pozytywnie i dotrwać przynajmniej do 32tc. Ja i Jasiek daaamy radę.

Też teraz macie tak, że wszystkim się bardziej stresujecie? Remont w domu mnie wykańcza. Wczoraj popłakałam się z bezsilności i ciśnienie skoczyło na 143/90. Myślałam, że skończymy na ip. Medytacja i po 15 min prawie norma...

Mąż kazał panom skończyć i spadać.
Tyle u mnie. Miłego, zdrowego dnia :*
Ja się mega stresowałam w pierwszej ciąży. Też miałam remont, tylko, że mój D robił go sam i to była masakra. Kiesiącami nic nie robił. Wreszcie przed porodem dałam mu deadline na 3 tygodnie przed terminem porodu (zaczął remont pokoju jakoś w 6 miesiącu); no i mój D skończył 2 godziny po upływie tego deadline, czyli o 2 w nocy. No ale te 2 godziny jakoś przebolałam. Dokładnie 3 tygodnie później urodziłam. Teraz też wszystko w proszku, a mój D nie skończył remontu pokoju dziecinnego, który zaczął jeszcze w grudniu, ale ja jakoś nie mam się już siły denerwować. szkoda mi nerwów, jakoś to będzie.

[QUOTE="joshi, właśnie jestem w 18 tyg i 4 dni , jeszcze nie znamy płci naszego maleństwaa .. To moja pierwsza ciąża bardzo długo o nią walczyłam, po dwóch latach starania trafiłam do lekarza z powołania i pomógł mi znaleźć przyczynę .. w lutym okazało się, że mam podwyższona prolaktyne (objawy mleko w cyckach, nie regularny okres) wtedy też wyszło z rezonansu że mam mikrogroczulaka na przysadce mózgowej 7mm, odrazu zaczełam leczenie po 1,5 miesiąca byłam już w ciąży , więc teraz walczę o nasze maleństwo do końca :):) noo to tak na tyle w skrócie o mnie :):)
Super, że udało Ci sie trafić na lekarza z powołania, który zdiagnozowal Twój problem. :happy:

ja bym wlasnie na Swieta chciala urodzic, prezent bym miala cudowny :)
Prezent to taki ekstra już dla całej rodzinki,:) wiecie jaka jestem szczęśliwa, że będę mamą coś pięknegoo... a czy czujesz może już ruchy maleństwa .. do tej pory czułam delikatne pukniecia wczoraj coś pierwszy raz poczuła coś w stylu jak by miejsce maleństwo sobie zmieniało .. szok jeszcze od koleżanki mam pożyczony detektor cudownie jest słuchać serduszka każdego wieczoru dziołchy polecam wam :)

Bóle brzucha.. ja mam często napinanie się, takie pobolewania, to znaczy że macica pracuje. Ale rzeczywiście trzeba wtedy leżeć.

Bóle w pachwinach mam permanentnie nawet wam nie piszę.

Dziewczyny grudniowo-styczniowe chyba lepiej żeby styczeń wam wypadł, dziecko z początku roku ma lepiej niż to z końca. No ale trzymam kciuki byście urodziły kiedy chcecie.

Hej kobietki. Witam nową mamę :)
Odebrałam dzisiaj wyniki z morfologii i z moczu, morfologia myślę, że jest ok, nieznacznie podwyższone kilka wartości i dwie nieznacznie obniżone, ale z moczu jak zwykle nie bardzo.. znowu pojawiły się ciała ketonowe, bardzo liczne bakterie i kilka leukocytów.. nie wiem, czy taka moja uroda czy coś faktycznie jest nie tak ale bardzo często mam niewłaściwe wyniki moczu, w czasie tej ciąży to już drugi raz:dry:

Hej kobietki. Witam nową mamę :)
Odebrałam dzisiaj wyniki z morfologii i z moczu, morfologia myślę, że jest ok, nieznacznie podwyższone kilka wartości i dwie nieznacznie obniżone, ale z moczu jak zwykle nie bardzo.. znowu pojawiły się ciała ketonowe, bardzo liczne bakterie i kilka leukocytów.. nie wiem, czy taka moja uroda czy coś faktycznie jest nie tak ale bardzo często mam niewłaściwe wyniki moczu, w czasie tej ciąży to już drugi raz:dry:
Ja dzisiaj również robiłam morfologie, mocz, TSH, i glukoze z obciążeniem miałam szybciej robioną bo z krwi wyszła mi wysoka bo 101 właśnie się szykuje po odbiór dam znac jak u mnie ale ja ostatnio miałam za dużo białka w moczu dlatego też jestem ciekawa jak u mnie z tym wyjdzie :)

reklama
Do góry