reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Dzień dobry,

Nie mogłam dziś wstaaać o matko umęczyłam się, dobrze że mąż dziś w domu to odpocznę i może na rowery wyskoczymy. dzieci się cieszą jak dwoje rodziców w domu :)

Witaj nowa mamo:happy:, my tu mamy rozpiętość listopadowo-grudniowo-styczniową. Niektóre nasze dzieci pójdą o rok później do szkoły niż inne, czaicie tą bazę?? :eek::eek:

Trzymać dziś za mnie kciuki :rofl::rofl2:
Kciuki zaciśnięte.

laski, powiedzcie, czy swedzi Was biust? ja mam wrazenie, ze sie zadrapie zaraz, o bolu nie wspomne
Czasami swędzi, ale nie jakoś bardzo.

Kochane mam kilka linków do sklepów internetowych, może nie którym mama się przyda :)
Wrzucić linki w wyprawka czy może nowy wątek polecane w sieci jak wolicie grudniówki ???
Zdecydowanie wyprawkowy, bo w tym celu został stworzony :happy:

Dzień dobry mamusie, ja dziś zaliczyłam wizytę u endokr. Fajną mam lekarkę, sporo rozmawiamy. Kazała myśleć pozytywnie i dotrwać przynajmniej do 32tc. Ja i Jasiek daaamy radę.

Też teraz macie tak, że wszystkim się bardziej stresujecie? Remont w domu mnie wykańcza. Wczoraj popłakałam się z bezsilności i ciśnienie skoczyło na 143/90. Myślałam, że skończymy na ip. Medytacja i po 15 min prawie norma...

Mąż kazał panom skończyć i spadać.
Tyle u mnie. Miłego, zdrowego dnia :*
Ja się mega stresowałam w pierwszej ciąży. Też miałam remont, tylko, że mój D robił go sam i to była masakra. Kiesiącami nic nie robił. Wreszcie przed porodem dałam mu deadline na 3 tygodnie przed terminem porodu (zaczął remont pokoju jakoś w 6 miesiącu); no i mój D skończył 2 godziny po upływie tego deadline, czyli o 2 w nocy. No ale te 2 godziny jakoś przebolałam. Dokładnie 3 tygodnie później urodziłam. Teraz też wszystko w proszku, a mój D nie skończył remontu pokoju dziecinnego, który zaczął jeszcze w grudniu, ale ja jakoś nie mam się już siły denerwować. szkoda mi nerwów, jakoś to będzie.

[QUOTE="joshi, właśnie jestem w 18 tyg i 4 dni , jeszcze nie znamy płci naszego maleństwaa .. To moja pierwsza ciąża bardzo długo o nią walczyłam, po dwóch latach starania trafiłam do lekarza z powołania i pomógł mi znaleźć przyczynę .. w lutym okazało się, że mam podwyższona prolaktyne (objawy mleko w cyckach, nie regularny okres) wtedy też wyszło z rezonansu że mam mikrogroczulaka na przysadce mózgowej 7mm, odrazu zaczełam leczenie po 1,5 miesiąca byłam już w ciąży , więc teraz walczę o nasze maleństwo do końca :):) noo to tak na tyle w skrócie o mnie :):)
Super, że udało Ci sie trafić na lekarza z powołania, który zdiagnozowal Twój problem. :happy:

ja bym wlasnie na Swieta chciala urodzic, prezent bym miala cudowny :)
Prezent to taki ekstra już dla całej rodzinki,:) wiecie jaka jestem szczęśliwa, że będę mamą coś pięknegoo... a czy czujesz może już ruchy maleństwa .. do tej pory czułam delikatne pukniecia wczoraj coś pierwszy raz poczuła coś w stylu jak by miejsce maleństwo sobie zmieniało .. szok jeszcze od koleżanki mam pożyczony detektor cudownie jest słuchać serduszka każdego wieczoru dziołchy polecam wam :)

Bóle brzucha.. ja mam często napinanie się, takie pobolewania, to znaczy że macica pracuje. Ale rzeczywiście trzeba wtedy leżeć.

Bóle w pachwinach mam permanentnie nawet wam nie piszę.

Dziewczyny grudniowo-styczniowe chyba lepiej żeby styczeń wam wypadł, dziecko z początku roku ma lepiej niż to z końca. No ale trzymam kciuki byście urodziły kiedy chcecie.

Hej kobietki. Witam nową mamę :)
Odebrałam dzisiaj wyniki z morfologii i z moczu, morfologia myślę, że jest ok, nieznacznie podwyższone kilka wartości i dwie nieznacznie obniżone, ale z moczu jak zwykle nie bardzo.. znowu pojawiły się ciała ketonowe, bardzo liczne bakterie i kilka leukocytów.. nie wiem, czy taka moja uroda czy coś faktycznie jest nie tak ale bardzo często mam niewłaściwe wyniki moczu, w czasie tej ciąży to już drugi raz:dry:

Hej kobietki. Witam nową mamę :)
Odebrałam dzisiaj wyniki z morfologii i z moczu, morfologia myślę, że jest ok, nieznacznie podwyższone kilka wartości i dwie nieznacznie obniżone, ale z moczu jak zwykle nie bardzo.. znowu pojawiły się ciała ketonowe, bardzo liczne bakterie i kilka leukocytów.. nie wiem, czy taka moja uroda czy coś faktycznie jest nie tak ale bardzo często mam niewłaściwe wyniki moczu, w czasie tej ciąży to już drugi raz:dry:
Ja dzisiaj również robiłam morfologie, mocz, TSH, i glukoze z obciążeniem miałam szybciej robioną bo z krwi wyszła mi wysoka bo 101 właśnie się szykuje po odbiór dam znac jak u mnie ale ja ostatnio miałam za dużo białka w moczu dlatego też jestem ciekawa jak u mnie z tym wyjdzie :)

reklama
Do góry