reklama
elifit
Moderatorka
Nienawidzę macania po brzuchu przez obcych, na szczęście mi się to nie zdarza.
U mnie na szczęście nie pada. Gdańsk zalało widziałam
U mnie na szczęście nie pada. Gdańsk zalało widziałam
Antiope
Fanka BB :)
Mnie na szczęście nikt nie próbuje po brzuchu macać.czesc laski
Boże, jak mnie dołuje ten deszcz:/ tylko moja mama się cieszy, bo działkę jej podlewa;P
a ja chcę na powietrze:/ na spacery:/ nienawidzę siedziec w domu, aż mnie nosi i dziś jestem już po spacerze po chacie trzeba sobie jakoś radzic
mąż patrzy na mnie jak na wariatkę, ale przez tyle lat chyba się juz przyzwyczaił
Was tez wszyscy macaja po brzuchu? Dla mnie to jednak szok o ile męża/mamę itd rozumiem, tak sąsiadka mnie tak zmacała, że aż mi głupio :]
ja się dziś obijam, bo nawet na obiad do teściów jedziemy, chata ogarnięta i co tu robić?
co do ruchów i objawów ciąży ,to ja co prawda ruchy czuję, ale wcześniej koleżanka mnie nastraszyła,że jak nie bolą mnie cycki to znaczy,ze coś jest nie tak. Wystraszyłam się, bo faktycznie powiększyły mi się ale nie bolały nic a nic chyba od 8 tygodnia - uspokajałam się dopiero u lekarza, każda ciąża jest inna, każda inaczej i w innym czasie czuje ruchy, wiadomo, ze się martwimy, mnie stresuje niemal wszystko, moze dlatego, ze to moja pierwsza wyczekiwana ciąża. Ale staram się nie świrowac, tłumaczę sobie, że jak ja się stresuję, to maluch też, więc od razu zmieniam myślenie na "musi byc dobrze".
także- naparwdę musi byc dobrze, wierzę,ze w grudniu każda z nas będzie już tulić swoje maleństwo:-)
Tuiles
Właśnie był u mnie pan z kontroli z ZUSu. Ale to trwało sekundkę, zapytał tylko, czy nigdzie w czasie zwolnienia nie pracuję, kazał się podpisać pod kserem zwolnienia i tyle.
Uuuu, czyli jednak szpiedzy działają :>
Mnie też jak na razie nikt obcy nie maca. I oby tak zostało, bo ja w ogóle jestem niedotykalska, nie znoszę tłumów, autobusów i targów i ocieraczy. Więc jak ktoś obcy się będzie zbliżał do brzuszka - zacznę warczeć
elifit
Moderatorka
To zależy od ich widzimisie. Mnie nigdy w poprzednich ciążach nie kontrolowano.Antiope ciekawe czy i mnie skontroluja jak pojde na l4
Antiope
Antiope ciekawe czy i mnie skontroluja jak pojde na l4
Powiedział mi, że ponoć system losuje osoby do kontroli.To zależy od ich widzimisie. Mnie nigdy w poprzednich ciążach nie kontrolowano.
Lola Lolitta
Właśnie był u mnie pan z kontroli z ZUSu. Ale to trwało sekundkę, zapytał tylko, czy nigdzie w czasie zwolnienia nie pracuję, kazał się podpisać pod kserem zwolnienia i tyle.
No dzisiaj dostał łaskawie wypłatę z koszalińskiego ZUS.
I tylko 1320 zł!!!
Miesiąc temu było 1540 zł...
Nie wiem jak oni to liczą. Poprzednio dostałam za okres od początku maja do 6 czerwca.
A dzisiaj 5 tyg musiałam czekać i niższa pensja hmmmm.
Ciekawe kiedy do mnie przyjdą....
dobrze wiedziecPowiedział mi, że ponoć system losuje osoby do kontroli.
reklama
no sie okaze od wrzesnia, bo wtedy ide na zwolnienieTo zależy od ich widzimisie. Mnie nigdy w poprzednich ciążach nie kontrolowano.