reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
I u mnie pojawił się problem z chrzestnymi... Odkąd dowiedziałam się o dzidziusiu wiedziałam, że chrzestną będzie moja kuzynka, a tu ostatnio wspaniała nowina :) okazało się, że mi "pozazdrościła" i też podziewa się bobaska i jak my będziemy chrzścić to Ona będzie pewnie jedną nogą na porodówce :D i teraz nie mam pojęcia kogo mogłabym poprosić...

Lux no niech wyjdzie z Waszego życia i zamknie drzwi! Zobaczysz od razu Twoje życie będzie normalne!!!! Niektórzy sa jak rzep uczepi sie i zatruwa życie oddychać sie nie da.
Ja wiem bo nam z sąsiadka tak. nie ma swojego zycua i zyje moim. do tego jak jej mowie człowieku zajmij sie sobą i swoim życiem to mnie wyzywa. Czai sie na mnie i urządza atak.

Dziękuję za przywitanie. Mam na imię Natalia, jestem z Krakowa i w grudniu zostanę szczęśliwą mamą. :)
Witaj! Super, że nas tu coraz więcej z Krakowa. :happy: na kiedy masz dokładnie termin. Ile masz lat? To Twoje pierwsze dziecko?

I u mnie pojawił się problem z chrzestnymi... Odkąd dowiedziałam się o dzidziusiu wiedziałam, że chrzestną będzie moja kuzynka, a tu ostatnio wspaniała nowina :) okazało się, że mi "pozazdrościła" i też podziewa się bobaska i jak my będziemy chrzścić to Ona będzie pewnie jedną nogą na porodówce :D i teraz nie mam pojęcia kogo mogłabym poprosić...
A nie możecie chrzcić kilka miesięcy później, jak już kuzynka będzie bardziej "na chodzie"?

Dzień dobry kobitki :)
Właśnie wróciłam z krótkich wakacji, jestem wypoczęta i gotowa do działania. Nie dam rady przebrnąć przez te wszystkie strony, ale przeglądałam pojawiające się tutaj wątki.
Widziałam, że gorącym tematem był ten związany z likwidacją gimnazjum. Osobiście uważam, że utworzenie gimnazjów miało znikomy wpływ na zachowanie dzieciaków. Musicie wziąć pod uwagę to, że my się wychowywałyśmy na podwórku, a późniejsze pokolenia przed komputerem i telewizorem. Od małego mają teraz stały dostęp do internetu, a rodzice tracą kontrolę nad informacjami, które tam zdobywają. Zmiana systemu niczego nie zmieni w zachowaniu młodzieży, bo powinno się zacząć od zmiany metod wychowawczych wśród rodziców.
No ale... ;) czytałam też o Waszych udanych wizytach - gratuluję wszystkim! Ja podejrzę Malutką dopiero 20 lipca. Strasznie długo, ale póki co rośnie cała i zdrowa, mamy bezpieczny etap ciąży i staram się być cierpliwa i spokojna.

Lux no niech wyjdzie z Waszego życia i zamknie drzwi! Zobaczysz od razu Twoje życie będzie normalne!!!! Niektórzy sa jak rzep uczepi sie i zatruwa życie oddychać sie nie da.
Ja wiem bo nam z sąsiadka tak. nie ma swojego zycua i zyje moim. do tego jak jej mowie człowieku zajmij sie sobą i swoim życiem to mnie wyzywa. Czai sie na mnie i urządza atak.
panna malpa tez sie tylko czaila zeby mnie zatakowac i cos dowalic, a to, ze zmyslam ciaze itp i od wczorajszej awantury mam spokoj i jakos lzej mi na sercu a ta Twoja sasiadka naprzeciw mieszka czy jakos nad Wami? nie ma swojej rodziny?

Lux hohohooooo, no widzę że nie tylko ja mam trzepnieta rodzinę.
Ważne że teraz masz ulgę na sercu.
Ja biorę na chrzestnych przyjaciółkę, a mąż przyjaciela. Wczoraj u niej byłam, ona ma córkę że stycznia a ja syna z września. Wariowala że aż miło.

I tyle napisalyscie jak tutaj nadrobić?

Witam Natalia ja też od niedawna jestem na tym forum.

Dzisiaj byłam na glukozie naczczo, miałam mieć test obciazeniowy, ze względu na przebyta cukrzycę w poprzedniej ciąży.
Do tego nie doszło bo nie miałam z kim zostawić małego, a polozna powiedziała że przez Kacpra będę miała inny wynik, bo bieganie za nim, dźwiganie spała cukier.
Więc zrobię normalnie po 21 tyg.
Obecnie jestem w 17. Czyli 16 tydz 4 dzień.

Jaka pogoda u was? U mnie lał desz, teraz w końcu wyszło słońce.
Narobiłam sobie roboty, wywalilam ubrania że wszystkich szafek i już mam 3 worki na śmietnik.
Ehhhhhhh

reklama
Witaj! Super, że nas tu coraz więcej z Krakowa. :happy: na kiedy masz dokładnie termin. Ile masz lat? To Twoje pierwsze dziecko?

A nie możecie chrzcić kilka miesięcy później, jak już kuzynka będzie bardziej "na chodzie"?
Zobaczymy... Też nie chcę tego jakoś odciągać w czasie. Jeszcze jest troszkę czasu może pojawi się jakieś rozwiązanie :)

Do góry