Moim zdaniem teraz im zmieniać po tylu latach bez sensu. Ale fakt, ja w liceum chodziłam do zespołu szkół i to co się działo po stronie gimnazjum to masakra jakaś była. Byliśmy oddzieleni kratami i to zoo się wieszało na tych kratach, pluło, wyzywało. Ja nie mówię, że nasze roczniki (ja też ostatni 8 klasowy
@k8sad ) to anioły ale jakoś bardziej ogarnięci. Też nie pamiętam afer wśród 7 czy 8 klas.
Za to ja miałam w środę zebranie w szkole. Moja pierworodna w zeszłym roku poszła do zerówki w związku z tą porąbaną ustawą, ale ponieważ na szczęście ją zniesiono to na przyszły rok nadal ją w zerówce zostawiam. W tym roku było 5 klas "0" a w przyszłym będzie 6 - 4 klasy sześciolatków i 2 pięciolatków. No po cholerę pchają te maluchy do szkoły jak nie muszą??? Przez nich wszystkie dzieci z zerówce będą miały dwuzmianowość. Od 8-13 i od 13-18. Przecież to chore. Wraz z rodzicami będziemy pisać do burmistrza gminy o przeniesienie tych 5 latków do innych szkół w gminie. Dzieci, szczególnie takie małe, po południu nie będą przyswajać materiału. Poza tym byłoby tak, że moje dziewczyny będą się mijać, bo jak młodsza wróci z przedszkola to starsza pójdzie do szkoły. Mam nadzieję, że uda nam się coś zdziałać.