reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Czy Wy tez sikacie i puszczacie gazy jak szalone hehehe [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie ale marzą mnie rozwolnienia. Mam nadzieję ze to dzieci robią mi masaż od środka i dlatego tak jest.

Ja ruchy czuje z lewego boku. Wczoraj miałam kwadratowy brzuch. :) śmiesznie to wyglądało. Jedno dziecko po prawej wyciagnedo sie do przodu a drugie kopalo po lewej.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
hej humor mam podly, zle spalam, mialam jakies koszmary
z panna malpa odbylam przykra rozmowe i powiem jedno, odsuwam ja od mojego dziecka i zycia, nienawidze suki...nienawidze!!!!!! powiedziala, ze nie obchodzi ja nasze dziecko, mimo iz jest dzieckiem jej brata i ze skoro o nia nikt sie nie martwi (co jest nieprawda) to ona sie nie martwi o inncyh a ja sie tak wkurzylam, ze zaczelam sie drzec, ze jesli teraz ma gdzies nasze dziecko to ja po porodzie pokaze jej drzwi jesli przyjedzie a ona, ze nie zrobie tego a ja mowie to moja mieszkanie i ja decyduje kogo wpuszczam...bo skoro teraz ma wyrabana na dziecko to co nagle po porodzie se przypimni, bo bedzie dzidzia?!! no i darlam sie dalej, ale mi ulzylo. aha i mowie nie dziw sie, ze nie bierzemy na chrzestna ciebie tylko kogos innego a ona mowi i dobrze, bo i tak bym sie nie zgodzila i ja mowie to powiedz to mamie, ktora walczy byscie jako rodzenstwo zyli w zgodzie...dzis bede dzwonic do tesciowej i jej to powtorze, tej malpy nie chce ogladac
Szkoda gadać. Nie przejmuj sie nia tak jak ja nie przejmuję teściową. Olej ją.

Mój mąż też źle żyje z siostrą. Ale jako ze będziemy mieli teraz 4 dzieci chce aby została chrzestna jednego z bliźniaków. A ja tego bardzo nie chcę. Nie trawie tej persony. I on do niej aby bierzmowanie zrobiła. Az sie we mnie zagotowało. Jak chrzesna moze byc ktoś kto nie chodzi do kościoła, ma ślub tylko cywilny i chce zmienić wiarę na słowiańska. Oni brali nawet drugi ślub w tej wierze i nikogo z rodziny nie zaprosili. Ich rodziną sa znajomi. U komuni byla ostatni raz na swojej komuni a ma 40 lat i pracuje dopiero od roku. Zła jestem niesłychanie. Mówiłam mu o tym ale on nie. Mam nadzieje ze jej z tempem nie wyrobi się do grudnia bo ja koniec grudnia planuje imprezę.

Powiem Ci ze moja corka tez teraz jest w zerowce i pojdzie drugi rok do zerowki z racji tych zmian.. obawiam sie ze po prostu sie bedzie nudzila po raz kolejny przerabiajac to samo. Chcialam ja zapisac do pierwszej klasy, ale zadna mama nie poslala dziecka to nie chcialam jej izolowac od rówieśników.. ja gdy bylam mala czesto sie przeprowadzalismy, i wiem ze ciagla zmiana znajomych czy otoczenia nie jest dobre. Ja np do dzis nie potrafie nawiązać dlugotrwalych przyjazni. Mam jedna przyjaciolke, ktora cudem wytrwala przy mnie z moja osobowoscia [emoji23] Nie chce corki narazac na podobne chece wiec niech sobie pochodzi jeszcze do tej zerowki [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

To współczuję, że nauczyciel nie pomyślał o zmianie programu nieco. Nasza wychowawczyni powiedziała, że to nie będzie powtarzanie tego samego. Książki inne, zadania inne. Teraz będzie ich tak konkretnie szykować do 1 klasy, łącznie z próbą składania literek itp.

Drugie dziecko raczej wcześniej sie rodzi. Pierwsze sie przenosi. Ja starszego urodzilam 3 tyg po terminie z OM. A młodszego 2 tyg przed terminem OM.
A wczoraj czytalam jakis artykuł, ze gratuluja bo jestem w połowie ciąży i ze ciążę blizniacza uznaje sie za donoszona jak kobieta donosi do 36tyg. No i masz babo placek. Wychodzi początek listopada.

No to ja odwrotnie, nie ma reguły, moje koleżanki przenosiły oboje dzieci, a znowu inne zawsze rodziły wcześniej o parę tyg. Prawdą natomiast jest że drugi poród jest szybszy ale niekoniecznie łatwiejszy. Tak naprawdę to loteria.

Dzień dobry,

Lux nie przejmuj się nią, po prostu odsuń się od niej i nie zawracaj sobie głowy, popraw sobie humor, idź na dzieciowe zakupy :D
Ksad ja tam nie patrzę tak bardzo na wiarę jak na to w jakich stosunkach żyję z chrzestnymi, nie dla mojego widzimisie, tlko dlatego że będzie to ktoś ważny dla mojego dziecka. Nie chciałabym sprawiać przykrości dziecku że np ciocia nie odwiedza albo coś.

Powiem wam że już fajnie ruchy czuję, wieczorem szczególnie kopie jak szalone :)

Ostatnia edycja:
Haha... mam tak samo z mezem[emoji23] może z czasem role się odwróca[emoji6]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
No mój tak ma w szczególności jak wpadnie na pomysł, żeby rzucać palenie. Normalnie masakra.

Drugie dziecko raczej wcześniej sie rodzi. Pierwsze sie przenosi. Ja starszego urodzilam 3 tyg po terminie z OM. A młodszego 2 tyg przed terminem OM.
A wczoraj czytalam jakis artykuł, ze gratuluja bo jestem w połowie ciąży i ze ciążę blizniacza uznaje sie za donoszona jak kobieta donosi do 36tyg. No i masz babo placek. Wychodzi początek listopada.

Fajnie by było, gdyby tak było, bo ja bym wolała w listopadzie jeszcze urodzić, ale ja słyszałam raczej, że chłopcy są na ogół przenoszeni, a dziewczynki się rodzą wcześniej. Ale ja myślę, że to wszystko to są takie same zabobony. Moja starsza siostra urodziła się o terminie, a ja przenoszona 2 tygodnie. Moja sąsiadka ma 2 chłopaków i oba porody wywoływane 2 tygodnie po terminie.

hej humor mam podly, zle spalam, mialam jakies koszmary
z panna malpa odbylam przykra rozmowe i powiem jedno, odsuwam ja od mojego dziecka i zycia, nienawidze suki...nienawidze!!!!!! powiedziala, ze nie obchodzi ja nasze dziecko, mimo iz jest dzieckiem jej brata i ze skoro o nia nikt sie nie martwi (co jest nieprawda) to ona sie nie martwi o inncyh a ja sie tak wkurzylam, ze zaczelam sie drzec, ze jesli teraz ma gdzies nasze dziecko to ja po porodzie pokaze jej drzwi jesli przyjedzie a ona, ze nie zrobie tego a ja mowie to moja mieszkanie i ja decyduje kogo wpuszczam...bo skoro teraz ma wyrabana na dziecko to co nagle po porodzie se przypimni, bo bedzie dzidzia?!! no i darlam sie dalej, ale mi ulzylo. aha i mowie nie dziw sie, ze nie bierzemy na chrzestna ciebie tylko kogos innego a ona mowi i dobrze, bo i tak bym sie nie zgodzila i ja mowie to powiedz to mamie, ktora walczy byscie jako rodzenstwo zyli w zgodzie...dzis bede dzwonic do tesciowej i jej to powtorze, tej malpy nie chce ogladac
Ja naprawdę nie rozumiem czemu Ty się nią tak przejmujesz. Masz do niej zbyt emocjonalny stosunek. Zlej ją i tyle. Nie powinnaś się denerwować.

K8sad ona u nas tez miala byc chrzestna, tzn tesciowa o to walczyla, bo to siostra itp, ale my powiedzielismy, ze nie, ze bedzie kto inny, i walcz, nie daj sie mezowi, na chrzestnych powinni isc porzadni ludzie
Antiope, Elifit od dnia wczorajszego zapomnialam, ze mam taka raszple w otoczeniu, dobrze, ze powiedziala co mysli, tylko tak jak mowie nie chce jej ogladac w swoim domu...i w zyciu,ona dla mnie nie istnieje i zaraz mi lzej na sercu

Lux ja mysle tak jak dziewczyny. Glowa do gory i bądź obojętna wobec niej. Zobaczysz to ja mocniej zaboli niz bys sie z nia klocila. A i dla Ciebie bedzie lepiej bo nie bedziesz się stresować

Ja wczoraj patrzylam na wydruki usg i tak jak zawsze mała od początku jest pare dni młodsza. Na usg było 17 plus 1 a ja mialam 17 plus 6. Ale nic to u mnie nie zmienia. Termin mam z om i nie mogę przenosic. Jak sie do terminu nie urodzi to od razu dostaje skierowanie na wywolanie. Tak było tez z synem. Mialam termin na 24 styczen to byl piatek wiec dostalam skierowanie na poniedzialek do szpitala na wywołanie. Na prawde wolalabym zeby samo sie zaczęło bo takie meczenie mnie i syna nie podoba mi sie. Trwało to u nas 4 dnu bo mlody wyjść nie chcial.

Ja mam tez problem z chrzesnymi. Nie mam tu kogo wziasc a do Polski jeszcze sie nie wybieram. No nic zobaczymy. Moze uda sie oboje razem ochrzscic.

Lux ja mysle tak jak dziewczyny. Glowa do gory i bądź obojętna wobec niej. Zobaczysz to ja mocniej zaboli niz bys sie z nia klocila. A i dla Ciebie bedzie lepiej bo nie bedziesz się stresować

Ja wczoraj patrzylam na wydruki usg i tak jak zawsze mała od początku jest pare dni młodsza. Na usg było 17 plus 1 a ja mialam 17 plus 6. Ale nic to u mnie nie zmienia. Termin mam z om i nie mogę przenosic. Jak sie do terminu nie urodzi to od razu dostaje skierowanie na wywolanie. Tak było tez z synem. Mialam termin na 24 styczen to byl piatek wiec dostalam skierowanie na poniedzialek do szpitala na wywołanie. Na prawde wolalabym zeby samo sie zaczęło bo takie meczenie mnie i syna nie podoba mi sie. Trwało to u nas 4 dnu bo mlody wyjść nie chcial.

Ja mam tez problem z chrzesnymi. Nie mam tu kogo wziasc a do Polski jeszcze sie nie wybieram. No nic zobaczymy. Moze uda sie oboje razem ochrzscic.
no i nie bede z nia gadac, tesciowej tez to powiem, ze mam dosc na sile tworzenia cudownej rodziny
u mnie tez dziecko kilka dni mlodsze, ciekawe co dzis ginka mi powie, ja oczywiscie milion czarnych mysli

reklama
Do góry