reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Dokladnie najważniejsze żeby matka i dziecko byli bezpieczni. Mnie dziwi jak lekarze którzy są pro sn na siłę mimo jakiś przeciwwskazań nie chcą się zgodzić na cc a później robią je na szybko bo tętno spada...

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam odwrotne doświadczenie jeśli chodzi o lekarzy. Np. moja sąsiadka o której tu już pisałam poszła do porodu. Zrobili usg i stwierdzili, że maluch duży, koło 4 kg i od razu, że cesarka. A sąsiadka na to, że guzik, że ona nie chce i że da rady naturalnie. I spokojnie dała radę, nawet nie pękła.

Wspomnienia z porodu mogą być bardzo ciężkie lub bardzo miłe niezależnie od tego czy będzie on sn czy cc i niezależnie czy sąsiadka koleżanka matka opowiadały to i tamto o tym Wasza historia może być zupełnie inna I na pewno warto znać standardy okołoporodowe i domagać się swoich praw, np nieprzerwanego dwu godzinnego kontaktu z dzieckiem po porodzie, przystawienia do piersi w pierwszej godzinie, braku zgody na lewatywe cięcie krocza itd Ja zainwestuje w prywatna położoną W domu bym się źle czuła bo mieszkamy w bloku gdzie słyszę jak sąsiad chrapie a domu narodzin nie mogę zlokalizować nigdzie w okolicy

Co do seksu to zaś opowieści ja miałam super seks Ty też będziesz albo u nas tragedia szykuj się na ból są bezsensu Może być różnie, jak będzie boleć to trzeba to zgłosić lekarzowi
Z mojego doświadczenia było bardzo źle.. Ciąża dopiero odmienila ten stan U mnie hormony maja istotne znaczenie w odczuwaniu przyjemności a przy kp to jakoś nie szło w parze Do tego popękałam nieco przy porodzie i porobiły mi się zrosty Ponoć przy drugim porodzie się nieco przetrą ;) :p
Za to mam znajome zachwycone nowymi doznaniami ;)

Ilu ludzi tyle historii, każda z nas na pewno chce jak najlepiej dla swojego dziecka. Ja jestem zwolenniczką porodów sn, zależy mi na tym, aby dziecko już na starcie dostało wszystko to co najlepsze, podobnie potem jeżeli chodzi o kp. Oczywiście o ile są ku temu przeciwskazania to nic na sile, jeżeli lekarz zauważy jakieś niebezpieczeństwo dla mnie bądź dziecka nie będę się upierać. Kwestie mojego bólu/samopoczucia odkładam na drugi plan, jedno minie, drugie wróci po jakimś czasie.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Dokladnie najważniejsze żeby matka i dziecko byli bezpieczni. Mnie dziwi jak lekarze którzy są pro sn na siłę mimo jakiś przeciwwskazań nie chcą się zgodzić na cc a później robią je na szybko bo tętno spada...

To tak samo mnie dziwi że niektórzy lekarze są pro cc i jadą z kobietą z automatu bo tak szybciej i wygodniej. Przesada w żadną stronę niewskazana.
To kobieta powinna decydować przy całej świadomości konsekwencji i pełnym wachlarzu opcji.
Nie chce trzeciej cesarki ale logiczne jest że gdy mi lekarz powie lepiej nie ryzykować to nie zaryzykuję. Zdrowie dziecka najważniejsze.

I zgadzam się i podpisuję pod tym co dziewczyny mówią. Każda z nas ma.inne przeżycia okołoporodowe i naturalne jest że chcemy rodzić tak żebyśmy nie miały do siebie żadnych potem żali.
cb7wugpju04jz4q8.png

To tak samo mnie dziwi że niektórzy lekarze są pro cc i jadą z kobietą z automatu bo tak szybciej i wygodniej. Przesada w żadną stronę niewskazana.
To kobieta powinna decydować przy całej świadomości konsekwencji i pełnym wachlarzu opcji.
Nie chce trzeciej cesarki ale logiczne jest że gdy mi lekarz powie lepiej nie ryzykować to nie zaryzykuję. Zdrowie dziecka najważniejsze.

cb7wugpju04jz4q8.png
A z jakiego powodu miałaś 2 poprzednie?

Mam nadzieje, ze uda sie spotkac! :) Ja w polowie przyszlego tygodnia bede wiedziala na 100%, ktorego wyruszamy.
No tez mam taką nadzieję [emoji6]

Jezu dziewczyny ale mam biegunkę paskudna.. już nie mogę, boli mnie brzuch od tego, normalnie flaki mi wykreca.. już nie wiem co mam zrobić, potwornie się boję że zaszkodze dzidziusiowi [emoji17]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

A z jakiego powodu miałaś 2 poprzednie?

Pierwszą miałam po 12h porodu i gdy wreszcie rozwarcie i miałam parte to główka nie weszła kanał i tętno skakało. Padła decyzja o cc i dziękowałam lekarzom za taką decyzję.

Natomiast druga cc to już inna historia. Była to cesarka na zimno, nikt mi nie powiedział żebym poczekała na skurcze, odwodzono mnie od vbac bo duże dziecko (ok.4kg) bo że może się znów nie wstawić jeśli duża głowa, że mam niewspółmierność porodową o której nikt mi nie powiedział. I żałuję żałuję że nie miałam tej wiedzy co mam teraz, że lekarze poszli na łatwiznę, że nie przekazano mi rzetelnych informacji.

Teraz mam ostatnią szansę by się przekonać czy moje ciało jest stworzone do urodzenia dziecka, jeśli mi lekarz, który objektywnie spojrzy na sprawe, powie że nie, to moja psychika będzie spokojna i pogodze sie tym bez problemu. Ale tylko jeśli rzetelnie ktoś mi powie, nie przez pryzmat wygody, czy strachu przed powikłaniami (bo taka rodząca to niełatwy przypadek )

Dlatego powtarzam niech każda rodzi tak aby nie miała potem do siebie żalu.

Aha i jeszcze u mnie jest argument tego że 3 cc to maksimum bo potem jest to niebezpieczne. Nie chcę by przez wzgląd na wygodę ktoś mi odbierał prawo do posiadania więcej dzieci.

cb7wugpju04jz4q8.png

Pierwszą miałam po 12h porodu i gdy wreszcie rozwarcie i miałam parte to główka nie weszła kanał i tętno skakało. Padła decyzja o cc i dziękowałam lekarzom za taką decyzję.

Natomiast druga cc to już inna historia. Była to cesarka na zimno, nikt mi nie powiedział żebym poczekała na skurcze, odwodzono mnie od vbac bo duże dziecko (ok.4kg) bo że może się znów nie wstawić jeśli duża głowa, że mam niewspółmierność porodową o której nikt mi nie powiedział. I żałuję żałuję że nie miałam tej wiedzy co mam teraz, że lekarze poszli na łatwiznę, że nie przekazano mi rzetelnych informacji.

Teraz mam ostatnią szansę by się przekonać czy moje ciało jest stworzone do urodzenia dziecka, jeśli mi lekarz, który objektywnie spojrzy na sprawe, powie że nie, to moja psychika będzie spokojna i pogodze sie tym bez problemu. Ale tylko jeśli rzetelnie ktoś mi powie, nie przez pryzmat wygody, czy strachu przed powikłaniami (bo taka rodząca to niełatwy przypadek )

Dlatego powtarzam niech każda rodzi tak aby nie miała potem do siebie żalu.

Aha i jeszcze u mnie jest argument tego że 3 cc to maksimum bo potem jest to niebezpieczne. Nie chcę by przez wzgląd na wygodę ktoś mi odbierał prawo do posiadania więcej dzieci.

cb7wugpju04jz4q8.png
W takiej sytuacji musisz trafić na rzetelnego lekarza. Napewno sporo z nich od razu da skierowanie na cc, tak jak piszesz jesteś już skomplikowanym przypadkiem[emoji14]ktoś musi się nie bać podjąć lekkie ryzyko, które zawsze może się zdarzyć... życzę CI żebyś miała możliwość sprawdzić:)

reklama
No tez mam taką nadzieję [emoji6]

Jezu dziewczyny ale mam biegunkę paskudna.. już nie mogę, boli mnie brzuch od tego, normalnie flaki mi wykreca.. już nie wiem co mam zrobić, potwornie się boję że zaszkodze dzidziusiowi [emoji17]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
ja rano mialam takie skurcze jelit, ze wstac nie moglam, tak mnie bolalo

Do góry