elifit
Moderatorka
Szukałam już i znalazłam w Rzeszowie. Będę chciała tam rodzić
![cb7wugpju04jz4q8.png](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.suwaczki.com%2Ftickers%2Fcb7wugpju04jz4q8.png&hash=8bc29683256774951bdb2c432f451ad1)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pierwszą miałam po 12h porodu i gdy wreszcie rozwarcie i miałam parte to główka nie weszła kanał i tętno skakało. Padła decyzja o cc i dziękowałam lekarzom za taką decyzję.
Natomiast druga cc to już inna historia. Była to cesarka na zimno, nikt mi nie powiedział żebym poczekała na skurcze, odwodzono mnie od vbac bo duże dziecko (ok.4kg) bo że może się znów nie wstawić jeśli duża głowa, że mam niewspółmierność porodową o której nikt mi nie powiedział. I żałuję żałuję że nie miałam tej wiedzy co mam teraz, że lekarze poszli na łatwiznę, że nie przekazano mi rzetelnych informacji.
Teraz mam ostatnią szansę by się przekonać czy moje ciało jest stworzone do urodzenia dziecka, jeśli mi lekarz, który objektywnie spojrzy na sprawe, powie że nie, to moja psychika będzie spokojna i pogodze sie tym bez problemu. Ale tylko jeśli rzetelnie ktoś mi powie, nie przez pryzmat wygody, czy strachu przed powikłaniami (bo taka rodząca to niełatwy przypadek )
Dlatego powtarzam niech każda rodzi tak aby nie miała potem do siebie żalu.
Aha i jeszcze u mnie jest argument tego że 3 cc to maksimum bo potem jest to niebezpieczne. Nie chcę by przez wzgląd na wygodę ktoś mi odbierał prawo do posiadania więcej dzieci.
![]()
ja sie waham miedzy dwoma szptalami, jeden w moim miescie a drugi dalej, obym zdazyla dojechac he he, sie okaze czy bede cc czy zgoda na sn od okulistySzukałam już i znalazłam w Rzeszowie. Będę chciała tam rodzić
![]()
Jelita robią miejsce dzidziusiowija rano mialam takie skurcze jelit, ze wstac nie moglam, tak mnie bolalo
Jasne. Nie musisz ustalać terminu. Tylko wygodniccy lekarze wolą robić cc za dnia w planowanym dniu ze względu choćby na anastezjologa (śmieszny argument bo zawsze jest jakiś na dyżurze ) niż np w nocy. Oczywiście istnieją przypadki gdzie lepiej jest zaplanować cc ale większość przypadków taka nie jest.A to tak można? Czekać na skurcze? Z tego co wiem to każda z cc planowana jest odgórnie przez lekarza daje termin zgłoszenia do szpitala i juz Jak to wygląda, po prostu olewasz ten termin i jedziesz jak akcja się rozpoczyna?
no, ale jak to boli, a rosne na potege i coraz wiekszy mam brzuch
obym zdazyla, bo beda jaja jak beretyLux też miałam obawy że nie dojadę ale chyba rzadko pierworódki rodzą w godzinę a tyle mam do Rzeszowa
![]()