dobrze trafilas, witajCześć Dziewczyny,
od jakiegoś czasu czytam sobie Wasze posty i postanowiłam do Was dołączyć chyba im nas więcej tym weselej.
Troszkę o mnie. Mam 4 cm maluszka w brzuszku. Dokładnie 11 tc. Ponieważ już jednego maluszka straciliśmy w 9 tc, a o obecnego staraliśmy się z mega przebojami, więc ciąża należy do gatunku podwyższonego ryzyka. I jak się domyślacie mam ciągłe schizy, stresy i złe myśli, że coś jest nie tak. Tym bardziej, że w odróżnieniu od przynajmniej części z Was nie mam i w zasadzie nie miałam absolutnie żadnych objawów ciąży - nie mdli mnie, nic mnie nie boli, żadnych powiększonych piersi, żyłek, omdleń, zachcianek... kompletnie NIC. Dlatego też jak wariat latam do lekarzy upewnić się czy aby wszystko jest ok, i jak tylko się upewnię, że wszystko jest ok, to oczywiście zaczynam się martwić że latam po lekarzach za często i może szkodzę tym maluszkowi. I tak wpadam w błędne koło.
I szukam kogoś kto mnie w tym wszystkim zrozumie...
reklama
Tuiles
Fanka BB :)
Jak to kurcze jest, że najpierw człowiek się martwi, żeby na teście zobaczyć te upragnione dwie kreseczki i myśli, że jak już je zobaczy, to zmartwienie minie. A tu zamiast minąć dochodzi ich coraz więcej... i więcej... i więcej... Trochę się obawiam, że im dalej w las tym bardziej będę siwiała
salatkaOwocowa
wg OM to 10 tydzien, wg USG (sama wyczytalam) 7. Trzymajcie sie cieplo jak bedzie wszystko ok to wroce do Was
elifit
Moderatorka
Witam nową mamę
Ja słodycze podaje ostrożnie. Zdrowy rozsadek i moje ulubione słowo UMIAR we wszystkim wskazany.
Możecie owszem nie podawać soków i słodyczy do 3 rż za to w żłobku czy przedszkolu dziecko dostanie kompot soczek danio i inne paskudztwa. I będzie jadło aż mu uszy będą się trząść.
Najważniejsze jest nauczyć dziecko kiedy słodycza można zjeść, nie jako normalne coś lecz np jako nagroda np na wycieczce np na urodzinach. I nie dawać nagminnie.
Niemowlęciu absolutnie nie, ale 2-3 latek może czasem zjeść.
A i nie jestem hipokrytką, jeśli ja jem to normalne że dziecko będzie wołać. Najlepiej nie mieć w domu słodkiego i święcić przykładem [emoji14]
Ja słodycze podaje ostrożnie. Zdrowy rozsadek i moje ulubione słowo UMIAR we wszystkim wskazany.
Możecie owszem nie podawać soków i słodyczy do 3 rż za to w żłobku czy przedszkolu dziecko dostanie kompot soczek danio i inne paskudztwa. I będzie jadło aż mu uszy będą się trząść.
Najważniejsze jest nauczyć dziecko kiedy słodycza można zjeść, nie jako normalne coś lecz np jako nagroda np na wycieczce np na urodzinach. I nie dawać nagminnie.
Niemowlęciu absolutnie nie, ale 2-3 latek może czasem zjeść.
A i nie jestem hipokrytką, jeśli ja jem to normalne że dziecko będzie wołać. Najlepiej nie mieć w domu słodkiego i święcić przykładem [emoji14]
Czarownica3006
Ja to jestem mega przeciwniczka dawania słodyczy jako nagroda. Sama tak dostawałam i teraz w psychice mam,że słodycz to coś super i albo się nią nagradzam albo pocieszam. Jak juz by miały być w domu słodycze to wolałabym żeby były jako niezdrowa przyjemność np raz w tygodniu niż jako nagroda.
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
no to juz powinien byc zarodek, ale moze masz mlodsza ciaze, tak czy siak trzymam mocno kciuki!wg OM to 10 tydzien, wg USG (sama wyczytalam) 7. Trzymajcie sie cieplo jak bedzie wszystko ok to wroce do Was
my juz tu wszystkie siwe hihiJak to kurcze jest, że najpierw człowiek się martwi, żeby na teście zobaczyć te upragnione dwie kreseczki i myśli, że jak już je zobaczy, to zmartwienie minie. A tu zamiast minąć dochodzi ich coraz więcej... i więcej... i więcej... Trochę się obawiam, że im dalej w las tym bardziej będę siwiała
Czarownica3006
Lux, a czy Ty wiesz,że w tym tygodniu nasze ciaze zamieniły się z zarodka w płód? [emoji7][emoji7]
elifit
Moderatorka
Jakkolwiek słodycze wprowadzisz najważniejsze by nie były normalnością.Ja to jestem mega przeciwniczka dawania słodyczy jako nagroda. Sama tak dostawałam i teraz w psychice mam,że słodycz to coś super i albo się nią nagradzam albo pocieszam. Jak juz by miały być w domu słodycze to wolałabym żeby były jako niezdrowa przyjemność np raz w tygodniu niż jako nagroda.
reklama
Czarownica3006
A nie, sorry, To za tydzieńLux, a czy Ty wiesz,że w tym tygodniu nasze ciaze zamieniły się z zarodka w płód? [emoji7][emoji7]