Czarownica3006
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja sama wolalam te soki, bo oni pili i chcialam zobaczyc jak to smakuje, ale kompot to akurat zdrowa rzeczJeśli dziecko ma do wyboru wodę, albo kompot, czy Bobofrut, to wiadomo, że wybierze to drugie, bo jest słodkie. Gdybyś nie dostawała tych soków i kompotów, to normalna byłaby dla Ciebie woda.
Ale właśnie ferrytyna nie jest częścią morfologii. Trzeba ją zrobić osobno. Moja pediatra mi tłumaczyła, że ferrytyna pozwala określić jak żelazo wchłania się na poziomie komórkowym. Może się zdarzyć, że poziom żelaza we krwi jest ok, a tak naprawdę organizm go nie wchłania i ma jego niedobór. lekarza właśnie rzadko je zlecają, bo zadowalają się poziomem żelaza we krwi, a to błąd.
Czyli nasi synkowie to podobne szczypiory, tylko, że Bazyli taki chudy pomimo, że je przynajmniej 2x więcej niż jego prawie 8 letnia siostra. Często się zdarza, że jego porcja jest równie duża jak moja. Moja kuzynka była pod wrażeniem, bo ona ma 2 synów w wieku 10 i 7 lat i oni jednego banana na pół jedzą, a w tym czasie Bazyli potrafi wtrąbić 2 banany i jabłko.
Wiesz co, to pewnie zależy od żłobka. Moja siostra dała synka do żłobka prywatnego, gdzie bardzo zwracali uwagę na to co podają dzieciom i nawet swój własny chleb piekli.Ciekawe jak to w żłobku jest. Pewnie tam różne syfy dają do jedzenia... i wtedy moje plany dobrego odżywiania przetrwają rok aż do pracy wrócę. ..
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
A w czym kompot jest zdrowszy od samego owocu?ja sama wolalam te soki, bo oni pili i chcialam zobaczyc jak to smakuje, ale kompot to akurat zdrowa rzecz
ChętnieMam fajny poradnik żywienia niemowląt wrzucę na lektury
no kompot robila moja mama i wiem co bylo w srodku ja lubie bardzo kompot z truskawek i gruszek i pije je nadal!!!! i owocow jem duzo to mi tata wpoil, ze trzeba jesc owoceWiesz co, to pewnie zależy od żłobka. Moja siostra dała synka do żłobka prywatnego, gdzie bardzo zwracali uwagę na to co podają dzieciom i nawet swój własny chleb piekli.
A w czym kompot jest zdrowszy od samego owocu?
Chętnie
oj biedne, a ludzie ktorzy to komentuja bezczelni, ja juz bym sie odezwala! nie daj sie bo dobrze robisz!Nic mnie tak nie wkurza jak komentarze "o jakie biedne dziecko" na wieść o tym że nie daję mu słodyczy.