reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

No niestety. Mój młody alergik i ma do tego wrażliwy brzuszek. Właśnie mnie to dobija z jedzeniem, że wszędzie ta chemia i naprawdę ciężko się wyżywić bez tego. Np. parówki. Znalazłam dwa rodzaje bez chemicznych dodatków. Jedne, to parówki Duduś u nas do kupienia w Tesco, oraz parówki Nova Natura w Kauflandzie. Częściej kupowałam te kauflandowe, bo sklep bliżej. I co, ostatnio się okazało, że przestali je sprzedawać; zostały same syfy w najlepszym wypadku z fosforanami i cytrynianami. Nie ma żadnych z samych naturalnych składników. To samo z szynkami i innymi wędlinami. Wszędzie chemia. Nawet jakby człowiek chciał kupić mięso i upiec, to ono też nastrzykiwane nie wiadomo czym. Nawet pieprzone ogórki kiszone. Dopiero stosunkowo niedawno dowiedziałam się, że jeśli są ogórki kwaszone, to to nie jest to samo co kiszone. KWASZONE SĄ SZTUCZNIE ZAKWASZANE, a nie kiszone naturalnie, tak jak od wieków. Moja mama kupiła ostatnio "świeże" mleko i pomyślała sobie, że zakisi, a tu się tylko zepsuło. Noż k... sprzedawali je jako świeże i naturalne. Zazdroszę tym którzy mieszkają na wsi i sami sobie mogą wychodować co chcą i jak chcą.

Teraz w lidlu wprowadzili parówki bez tych syfow!

reklama
Nie ma ja zaliczyć wielkiego pawia na wieczór [emoji6], widząc to mąż zrozumiał brak mojego libido wieczorami. Podejrzewam że potym co widział jego też spadło do 0 [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23].

Ja niewiem kur...a jak to jest ale im dalej w tej ciąży to się czuje coraz gorzej.

Tamte dwie ciążę to jak marzenie, jak bym tyle nie przytyłam to nawet nie czuła żem w ciazy.

A teraz toż to masakra, cały dzień super a wieczory mam tragedia.

Na dodatek dziś zaliczyłam kłótnie z mamą przez tel po 5 minutach było po rozmowie, za to z teściowa gadałam przez 20 min przez tel i ani razu mnie nie wkurzala.

Chyba zaczyna mi się w głowie pierdzielic od tych hormonów [emoji23]

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja tez na poczatku mnie wkurzala teraz stara sie rozmawiac tak aby mnie nie zdenerwowac bo wie ktore tematy mnie draznia hihi i jest ok ;)

No okolice Nowego Sącza a więc nie daleko Krakowa :p

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom
O super! Znam te okolice, szczególnie Stary Sącz. I zawsze to w miarę blisko, żeby się kiedyś spotkać. :happy:

Teraz w lidlu wprowadzili parówki bez tych syfow!
O, fajnie, bo Lidla też mam bliżej niż Tesco, tylko do tej pory zakupów jakoś u nich nie robiłam. Ale jak tam mają dobre parówki, to może zacznę, bo mój mały parówki uwielbia. Jak się dokładnie nazywają? Żebym wiedziała czego szukać.

Nie ma ja zaliczyć wielkiego pawia na wieczór [emoji6], widząc to mąż zrozumiał brak mojego libido wieczorami. Podejrzewam że potym co widział jego też spadło do 0 [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23].

Ja niewiem kur...a jak to jest ale im dalej w tej ciąży to się czuje coraz gorzej.

Tamte dwie ciążę to jak marzenie, jak bym tyle nie przytyłam to nawet nie czuła żem w ciazy.

A teraz toż to masakra, cały dzień super a wieczory mam tragedia.

Na dodatek dziś zaliczyłam kłótnie z mamą przez tel po 5 minutach było po rozmowie, za to z teściowa gadałam przez 20 min przez tel i ani razu mnie nie wkurzala.

Chyba zaczyna mi się w głowie pierdzielic od tych hormonów [emoji23]

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
To może jednak będzie dziewczynka? Ja tak właśnie mam nadzieję, że u mnie dziewczynka, bo w tej ciąży mam mdłości, a przy synku nie miałam i w ogóle ta ciąża jakaś całkiem inna.

O super! Znam te okolice, szczególnie Stary Sącz. I zawsze to w miarę blisko, żeby się kiedyś spotkać. :happy:

O, fajnie, bo Lidla też mam bliżej niż Tesco, tylko do tej pory zakupów jakoś u nich nie robiłam. Ale jak tam mają dobre parówki, to może zacznę, bo mój mały parówki uwielbia. Jak się dokładnie nazywają? Żebym wiedziała czego szukać.

To może jednak będzie dziewczynka? Ja tak właśnie mam nadzieję, że u mnie dziewczynka, bo w tej ciąży mam mdłości, a przy synku nie miałam i w ogóle ta ciąża jakaś całkiem inna.
Może więcej będzie osób z okolic Małopolski ;-)

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Nooo ale właśnie o noworodka i niemowlaka mi chodzi. To wtedy się wyrabia te wszystkie nawyki. A mycie to tez jakiś rodzaj rytuału. A teściowa na myśli miała,żeby w ogóle nie myc. Bo po co [emoji23]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też tak wcześniej planowałam. Ale tak naprawdę takie maleństwo jeśli nie ma upałów itp to można spokojnie myć co kilka dni - oczywiście jeśli ktoś nie traktuje tego jako rytuału. Generalnie lepiej z tym nie przesadzać jak również z nadużywaniem kosmetyków, żeby nie naruszać warstwy lipidować i nie niszczyć delikatnej skóry dziecka. Moje plany co do rytuałów zrewidowało życie, na początku malutka w ogóle nienawidziła wody i kąpieli i to była zawsze męka i płacz.

co to za dobre parowki z lidla?

my ammy maly ogródeczek ogorki, fasole, marcheweczke szczypior i jeszcze kilka innych, no i swoje truskawki już sa zielone za jakies 2 tyg może będą czerwone nie mogę się już ich doczekać :)

My już po kapieli, corcia lepi jeszcze modelinę i niedługo do wyrka :)

reklama
Dziecko ulewa czasem wymiotuje ślini się. Kupę robi milion razy dziennie. Jak tu nie wykąpać lub chociaż umyć nie rozumiem.
No my w takich sytuacjach myliśmy miejscowo, myjką itp bo dziecko zdecydowanie łatwiej to znosiło. A pupę od zawsze pod kranem, lepsze to niż chusteczki.

Do góry