Antiope
Fanka BB :)
U mnie na szczęście większość bliskich i znajomych antyróżowa. A poza gdybym przypadkiem miała dziewczynkę, zamierzam z góry wszystkim zaznaczyć, że nie akceptujemy różowego. A jeśli córka sama zadecyduje, że chce różowy, to trudno, ale mam nadzieję, że uda mi się w niej wyrobić gust.Trzeba się bardzo naszukać nieróżowych rzeczy to raz, a dwa że rodzina i znajomi i tak przyniosą ten róż w dużych ilościach.
Mam naprawdę dużo znajomych, którzy myśleli, że nie będą ubierać w różowy, a teraz się w tym topią. Zresztą tak od 2-3 roku życia dziewczynki same chcą, żeby im kupować różowe ubrania i zabawki, bo różowy to najpiekniejszy kolor!
Witaj
Na razie nie pierzesz całymi dniami. Odkąd jest Bazyli, a zwłaszcza odkąd zaczął jeść normalne jedzenie, a nie tylko mleko, to muszę zrobić przynajmniej jedno pranie dziennie, bo inaczej nie jestem w stanie nadgonić zaległości. Teraz odkąd ta pralka siadła na dobre to musimy całe nasze pranie wozić do teściowej. Koszmar. na szczęście ona niedaleko mieszka.Antiope coraz blizej nasze wizyty!!!!
moja pralka kocha wode popuszczac, ale nie przy kazdym praniu, nie pakuje jakos pelnej na maksa, nie pierze calymi dniami (no chyba, ze reczniki, bo piore kolorami) i czuje, ze skonczy sie jej zywot za jakis czas, pralka ma 2,5 roku, kosztowala 1300
Zgadza się, dzieci są różne i nie ma sensu wrzucać wszystkich dziewczynek do jednego worka. Z tym wróżeniem ciekawa sprawa, chętnie bym spróbowała.Dziewczynka dziewczynce nierówna. Moja starsza lubi księżniczkowe rzeczy i róż i kucyki ale bez przesady, a w szafie młodszej na próżno szukałabyś czegoś różowego. Kupuję im obu ciuchy tylko na dziewczęcych działach a mimo to bez problemu znajduję inne kolory niż różowy. Dodatkowo młodsza lubi samochody, koparki, ciężarówy także ten.
Co do usg - kiedyś jak sprzęt był słaby to trzeba było z pełnym pęcherzem przychodzić. I do teraz coś takiego pokutuje.
Jak będziecie chciały możemy pobawić się we wróżenie z nubów potrzebne jest tylko zdjęcie z usg całej dzidzi z profilu tak aby ten nub był widoczny. Można rozpoznać płeć - chodzi o kąt nachylenia w stosunku do kręgosłupa