reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Trzeba się bardzo naszukać nieróżowych rzeczy to raz, a dwa że rodzina i znajomi i tak przyniosą ten róż w dużych ilościach.
Mam naprawdę dużo znajomych, którzy myśleli, że nie będą ubierać w różowy, a teraz się w tym topią. Zresztą tak od 2-3 roku życia dziewczynki same chcą, żeby im kupować różowe ubrania i zabawki, bo różowy to najpiekniejszy kolor! :(
U mnie na szczęście większość bliskich i znajomych antyróżowa. A poza gdybym przypadkiem miała dziewczynkę, zamierzam z góry wszystkim zaznaczyć, że nie akceptujemy różowego. A jeśli córka sama zadecyduje, że chce różowy, to trudno, ale mam nadzieję, że uda mi się w niej wyrobić gust.

Hej dziewczyny:) ja w piatek zaczelam szosty tydzien :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj :happy:

Antiope coraz blizej nasze wizyty!!!!
moja pralka kocha wode popuszczac, ale nie przy kazdym praniu, nie pakuje jakos pelnej na maksa, nie pierze calymi dniami (no chyba, ze reczniki, bo piore kolorami) i czuje, ze skonczy sie jej zywot za jakis czas, pralka ma 2,5 roku, kosztowala 1300
Na razie nie pierzesz całymi dniami. Odkąd jest Bazyli, a zwłaszcza odkąd zaczął jeść normalne jedzenie, a nie tylko mleko, to muszę zrobić przynajmniej jedno pranie dziennie, bo inaczej nie jestem w stanie nadgonić zaległości. Teraz odkąd ta pralka siadła na dobre to musimy całe nasze pranie wozić do teściowej. Koszmar. na szczęście ona niedaleko mieszka.

Dziewczynka dziewczynce nierówna. Moja starsza lubi księżniczkowe rzeczy i róż i kucyki ale bez przesady, a w szafie młodszej na próżno szukałabyś czegoś różowego. Kupuję im obu ciuchy tylko na dziewczęcych działach a mimo to bez problemu znajduję inne kolory niż różowy. Dodatkowo młodsza lubi samochody, koparki, ciężarówy :p także ten.
Co do usg - kiedyś jak sprzęt był słaby to trzeba było z pełnym pęcherzem przychodzić. I do teraz coś takiego pokutuje.
Jak będziecie chciały możemy pobawić się we wróżenie z nubów ;) potrzebne jest tylko zdjęcie z usg całej dzidzi z profilu tak aby ten nub był widoczny. Można rozpoznać płeć - chodzi o kąt nachylenia w stosunku do kręgosłupa ;)
Zgadza się, dzieci są różne i nie ma sensu wrzucać wszystkich dziewczynek do jednego worka. Z tym wróżeniem ciekawa sprawa, chętnie bym spróbowała. :happy:

reklama
Dziewczyny polecam Wam pralko suszarke. Parę miesięcy temu kupiliśmy i to jest po prostu szal! Wkładasz pranie, pierze, suszysz i wyciągasz suche:)
Moja stara czy nowa potrafi chodzić sobie po łazience, ja już nie wiem czego to wina,że raz stoi w miejscu a następnym wychodzi na środek łazienki. Niby wypoziomowanie ale nam poziomowal specjalista i dalej spaceruje :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Pralkosuszarki są chyba tylko duże, a ja mam maleńkie mieszkanie.
A bardzo by mi się coś takiego przydało, bo używam pieluch wielorazowych. ;)

Dziewczyny polecam Wam pralko suszarke. Parę miesięcy temu kupiliśmy i to jest po prostu szal! Wkładasz pranie, pierze, suszysz i wyciągasz suche:)
Moja stara czy nowa potrafi chodzić sobie po łazience, ja już nie wiem czego to wina,że raz stoi w miejscu a następnym wychodzi na środek łazienki. Niby wypoziomowanie ale nam poziomowal specjalista i dalej spaceruje :)

Oj nie, ja już miałam raz pralko-suszarkę i zupełnie mi to nie odpowiadało. Jakoś nigdy nie mogliśmy dosuszyć porządnie tego prania. Poza tym, potem trzeba prasować, więc roboty więcej. Jak sobie rozwieszę mokre ładnie na wieszaczkach, to zdejmuję proste i siup, prosto z tym wieszakiem do szafy. Mnie to zdecydowanie bardziej odpowiada.
A co do tej spacerującej pralki, to może podobnie jak w mojej wytarła się regulacja nóżek i to co on wypoziomował zjeżdża.

Podobno kiedys były gorsze, gniotly, niszczyły ubrania. Ja nie mam żadnego problemu, jest kilka programów suszenia i zawsze ustawiam ten do szafy, suche i nie pogniecione :)

No na razie kupiłam pralkę bez suszarki, dodatkowo z ubezpieczeniem na 5 lat, więc na jakiś czas mam spokój z kupnem pralki :happy:

Dziękuję Wam bardzo za pozytywne wibracje ;) podbrzusze czuję dopiero drugi dzień, poczekam więc i zobaczę jak się to wszystko rozwinie w najbliższych dniach.
Ja wciąż na balkonie. 40 stopni na termometrze! Ale mąż po lody skoczył, coś zimnego do picia też jest, więc nie pozostaje mi nic innego jak tylko cieszyć się weekendem i nie myśleć o jutrzejszym powrocie do pracy ;P

Dzisiaj z samego rana oglądaliśmy z moim filmiki z badań prenatalnych i nie mogłam wyjść z podziwu jak wiele można już wtedy zobaczyć :) takie maleństwa, raptem 5 cm, a już wyglądają jak małe ludziki. Nie mogę się doczekać kiedy sama będę mogła zobaczyć jak moje słoneczko do mnie macha... <3

Podobno kiedys były gorsze, gniotly, niszczyły ubrania. Ja nie mam żadnego problemu, jest kilka programów suszenia i zawsze ustawiam ten do szafy, suche i nie pogniecione :)

U mnie jak pół załadunku to luz - rzeczywiście nie pogniecione. Ale jak pełen to potrafi być jak psu z gardła wyjęte. Moja nowa, roku jeszcze nie ma, a mimo to nie polecam suszenia jeansów, bo zaczęły nam się drzeć. No i delikatnych materiałów i wełny też oczywiście nie. Ale poza tym sobie chwalę, nie lubię ani wieszać ani zdejmować prania, a tu wyjmuję suche.

reklama
dziewczyny, czy Wy też macie taką wielką różnicę między wielkością brzucha rano a wieczorem? U mnie rano jest ledwie widoczny, a wieczorem, to już taki ewidentnie ciążowy. Nie pamiętam jak to było z Bazylim.

Do góry