reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Z synem poszlam na USG po raz pierwszy w 12tc I byla zachwycona skaczacym dzieciaczkiem. Rukminni mam z tym podobnie. Uwazam ze na pewno ciaza przebiega u mnie prawidlowo.

Antiope to nie wrozenie to naukowo udowidnione. Trzeba miec odpowiednie zdjecue z USG. Z tym ze musi byc 12tc I kilka dni Bo w rownym 12tc oba nuby( takie wystajace wyrostki u dziewczybek tez wystaja) Sa na plasko. Od 12 chlopcom sie podnosza. A zdjecue musi byc na plexach.

Antiope Creative uwazajcie to forum otwarte I dobrze znane oby byle was tutaj nie czytaly. Powodzenia z nastolatkami. Sama pewnie bym polegla w tym temacie. Nie ogarniam dirastajacych dziewczynek

reklama
dziewczyny, czy Wy też macie taką wielką różnicę między wielkością brzucha rano a wieczorem? U mnie rano jest ledwie widoczny, a wieczorem, to już taki ewidentnie ciążowy. Nie pamiętam jak to było z Bazylim.
moj widac caly czas, juz kilka osob sie pyta czy jestem w ciazy bo jakos inaczej brzuch wyglada, tyle co piersi bola bardziej na noc

dziewczyny, czy Wy też macie taką wielką różnicę między wielkością brzucha rano a wieczorem? U mnie rano jest ledwie widoczny, a wieczorem, to już taki ewidentnie ciążowy. Nie pamiętam jak to było z Bazylim.
U mnie jest tak samo :) chociaż do płaskiego już od dawna nie dochodzę ;)

Nie no, u mnie też płaski nie jest. mam jedne jeansy z elastyczną domieszką, tak dużą, że nawet zamka nie mają, to jeszcze się w nie mieszczę. W drugiej parze nie dopnę się nawet rano. A poza tym, to ja mam same spódnice z którymi jeszcze jakoś da radę.

Dzień dobry
Wieczorami mam brzuch wielkości melona. Ciągłe wzdęcia.

Ja marzyłam o dziewczynce i ją mam. Marzenie się spełniło. Ubieram ją różnie bo awersji do różu nie mam. Za to ona ma awersje do wszystkiego co nie ma nadruku. Tak więc królują kotki pieski itp.

Leżę na kanapie i córka mnie czesze. Sama też stroi się jak mama. Dla mnie z perspektywy wychowania syna a córki, córka jest wdzięczniejsza. Dla mojego m - syn. Normalne :)

Jak pomyślę wprzód za 10-15 lat to z kim będę mieć lepszy kontakt? A za 20-25 lat z kim? Kto będzie dzwonił do mnie, komu będę doradzać? A kto zaopiekuje się mną na starość?

Ja już wszystkie dzieci mam, jak to mówią w moich stronach. Trzecie to oby zdrowe było. Ale jakby trafiła się siostra, to ja byłabym w niebie.

Elifit dokładnie tak jest jak piszesz z późniejszym kontaktem z synem i córcią. Kocham mojego synka ponad życie, ale to jednak nie to samo co córeczka. Widzę jaki kontakt ja mam z mamą, a jaki D ze swoją. Wiadomo, że on swoją bardzo kocha, ale i tak to ja rozmawiam z nią częściej przez telefon niż on.
Jeśli chodzi o nadruki, to ja akurat nie przepadam, nawet abstrakcyjne wzory podobają mi się rzadko. najchętniej kupowałabym wszystko gładkie.

Antiope ja to też bym chętnie ubierała jak ja chce. Ale to właśnie se mogę tylko chcieć ;)
Teraz jest ciągła walka w co się ubrać. Muszę ją przekupywać innym kotkiem lub pieskiem żeby oddała starą piżame ;)

reklama
Ja tak czy siak mam duzy bez wzgledu na pore ... mam tylko nadzieje, ze caly czas nie bedzie tak rosl bo najpierw bedzie brzuch potem dlugo dlugo nic i JA ! :D
Miala wczesniej przepolowiony faldek tluszczu teraz widze ze sie wyrownuje i robi sie ladna pileczka moj luby dalej twierdzi, ze mam maly brzuch i juz sie nie moze doczekac kiedy bedzie juz widac, ze jestem w ciazy

Kupilam sobie staniki do karmienia i tylko w nich teraz smigam piersi tak nie bola i sa mega wygodne ;)

Do góry