reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Witajcie dziewczyny! Czy mogę do Was dołączyć? Wczoraj się dowiedziałam że jestem w ciąży.. mam córeczkę 10 miesięczna i marzylo nam się mieć drugie dziecko w małym odstępie. Udało się!!! W przyszłym tyg wybieram się do lekarza. A dziś może zrobię Betę popołudniu:) pozdrawiam Was serdecznie!

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam jak czarownica. W druga strone. Moge jeść caly czas a muszemie mierzyć cukry 4 razy dziennie i uwazac :) juz dwa na plusie mam :)

Edit. Mialo byc ja poczatku witaj ale jeszcze sie nie obudzilam ;)

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie najgorsze jest to,że w ciaze zaszłam w trakcie diety i miałam już -14 z zamierzonych 40! A teraz już te prawie 3 wróciły, trochę w majowke pofolgowalam i wiedziałam, że będzie z 2 na plusie... ale wróciłam na drogę diety a waga jakby dalej rośnie.... ja pierdziele przecież jak utyje 20 czy 30kg to się chyba załamie. ...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie najgorsze jest to,że w ciaze zaszłam w trakcie diety i miałam już -14 z zamierzonych 40! A teraz już te prawie 3 wróciły, trochę w majowke pofolgowalam i wiedziałam, że będzie z 2 na plusie... ale wróciłam na drogę diety a waga jakby dalej rośnie.... ja pierdziele przecież jak utyje 20 czy 30kg to się chyba załamie. ...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
ile masz teraz? ja 99,3 przy wzroscie 161 cm, a kiedys bylam taka szczuplutka

Witajcie dziewczyny! Czy mogę do Was dołączyć? Wczoraj się dowiedziałam że jestem w ciąży.. mam córeczkę 10 miesięczna i marzylo nam się mieć drugie dziecko w małym odstępie. Udało się!!! W przyszłym tyg wybieram się do lekarza. A dziś może zrobię Betę popołudniu:) pozdrawiam Was serdecznie!

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj!

Mnie dzisiaj o 5 obudziły mdłości. Jeszcze szłam na pobranie krwi. I tak muszę jeszcze cztery badania zrobić za 120zł, ale to i tak lepiej niż 300. Dzisiaj popołudniu mają być wyniki. Oprócz toxo i grupy krwi. Te dopiero po niedzieli.
Ja wczoraj byłam na badaniach krwi i wydałam na nie 200 zł, pomimo, że przed ciążą zrobiłam wszystko co się dało, żeby zminimalizować wydatki w ciąży. mam nadzieję, że to tylko na początku tyle tego, a potem już będzie trochę mniej wydatków na badania.

Co do wagi, to trochę się boję. Z synkiem przytyłam idealnie, bo tylko 8 kg. Potem jeszcze w czasie karmienia sporo schudłam, tak, że jak Bazyli miał pół roku, to byłam tak szczupła jaka nie byłam od wielu lat (niestety potem nadrobiłam. Potem znowu przeszłam na dietę i udało mi się zgubić z 10 kg. Na początku ciąży chciałam tą dietę utrzymać, ale niestety po pierwsze nie wchodzą mi żadne chude wędliny czy mięsa, tylko same boczki, kiełbasy, żeberka itp, a po drugie nie jestem w stanie jeść 5 razy dziennie, tylko najadam się więcej 3 razy dziennie. No i już przytyłam 2-3 kg. :sad:

Witaj!

Ja wczoraj byłam na badaniach krwi i wydałam na nie 200 zł, pomimo, że przed ciążą zrobiłam wszystko co się dało, żeby zminimalizować wydatki w ciąży. mam nadzieję, że to tylko na początku tyle tego, a potem już będzie trochę mniej wydatków na badania.

Co do wagi, to trochę się boję. Z synkiem przytyłam idealnie, bo tylko 8 kg. Potem jeszcze w czasie karmienia sporo schudłam, tak, że jak Bazyli miał pół roku, to byłam tak szczupła jaka nie byłam od wielu lat (niestety potem nadrobiłam. Potem znowu przeszłam na dietę i udało mi się zgubić z 10 kg. Na początku ciąży chciałam tą dietę utrzymać, ale niestety po pierwsze nie wchodzą mi żadne chude wędliny czy mięsa, tylko same boczki, kiełbasy, żeberka itp, a po drugie nie jestem w stanie jeść 5 razy dziennie, tylko najadam się więcej 3 razy dziennie. No i już przytyłam 2-3 kg. :sad:
A mnie się parę kilo przyda. Zawsze byłam chuda. Przy wzroście 181cm ważę 64kg.

reklama
A mnie się parę kilo przyda. Zawsze byłam chuda. Przy wzroście 181cm ważę 64kg.

Tez bym tak chciala. Ja mam 160 cm a waga 65-67. Zalezy gdzie mnie ważą. Ale i tak jestem dumna. Przed pierwszą ciążą wazylam 74 i podczas karmienia piersią schudlam ladnie. W porywach 63 wazylam ;) teraz odrabiam.

Do góry