reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Witajcie dziewczyny! Czy mogę do Was dołączyć? Wczoraj się dowiedziałam że jestem w ciąży.. mam córeczkę 10 miesięczna i marzylo nam się mieć drugie dziecko w małym odstępie. Udało się!!! W przyszłym tyg wybieram się do lekarza. A dziś może zrobię Betę popołudniu:) pozdrawiam Was serdecznie!

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam jak czarownica. W druga strone. Moge jeść caly czas a muszemie mierzyć cukry 4 razy dziennie i uwazac :) juz dwa na plusie mam :)

Edit. Mialo byc ja poczatku witaj ale jeszcze sie nie obudzilam ;)

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie najgorsze jest to,że w ciaze zaszłam w trakcie diety i miałam już -14 z zamierzonych 40! A teraz już te prawie 3 wróciły, trochę w majowke pofolgowalam i wiedziałam, że będzie z 2 na plusie... ale wróciłam na drogę diety a waga jakby dalej rośnie.... ja pierdziele przecież jak utyje 20 czy 30kg to się chyba załamie. ...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie najgorsze jest to,że w ciaze zaszłam w trakcie diety i miałam już -14 z zamierzonych 40! A teraz już te prawie 3 wróciły, trochę w majowke pofolgowalam i wiedziałam, że będzie z 2 na plusie... ale wróciłam na drogę diety a waga jakby dalej rośnie.... ja pierdziele przecież jak utyje 20 czy 30kg to się chyba załamie. ...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
ile masz teraz? ja 99,3 przy wzroscie 161 cm, a kiedys bylam taka szczuplutka

Witajcie dziewczyny! Czy mogę do Was dołączyć? Wczoraj się dowiedziałam że jestem w ciąży.. mam córeczkę 10 miesięczna i marzylo nam się mieć drugie dziecko w małym odstępie. Udało się!!! W przyszłym tyg wybieram się do lekarza. A dziś może zrobię Betę popołudniu:) pozdrawiam Was serdecznie!

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj!

Mnie dzisiaj o 5 obudziły mdłości. Jeszcze szłam na pobranie krwi. I tak muszę jeszcze cztery badania zrobić za 120zł, ale to i tak lepiej niż 300. Dzisiaj popołudniu mają być wyniki. Oprócz toxo i grupy krwi. Te dopiero po niedzieli.
Ja wczoraj byłam na badaniach krwi i wydałam na nie 200 zł, pomimo, że przed ciążą zrobiłam wszystko co się dało, żeby zminimalizować wydatki w ciąży. mam nadzieję, że to tylko na początku tyle tego, a potem już będzie trochę mniej wydatków na badania.

Co do wagi, to trochę się boję. Z synkiem przytyłam idealnie, bo tylko 8 kg. Potem jeszcze w czasie karmienia sporo schudłam, tak, że jak Bazyli miał pół roku, to byłam tak szczupła jaka nie byłam od wielu lat (niestety potem nadrobiłam. Potem znowu przeszłam na dietę i udało mi się zgubić z 10 kg. Na początku ciąży chciałam tą dietę utrzymać, ale niestety po pierwsze nie wchodzą mi żadne chude wędliny czy mięsa, tylko same boczki, kiełbasy, żeberka itp, a po drugie nie jestem w stanie jeść 5 razy dziennie, tylko najadam się więcej 3 razy dziennie. No i już przytyłam 2-3 kg. :sad:

Witaj!

Ja wczoraj byłam na badaniach krwi i wydałam na nie 200 zł, pomimo, że przed ciążą zrobiłam wszystko co się dało, żeby zminimalizować wydatki w ciąży. mam nadzieję, że to tylko na początku tyle tego, a potem już będzie trochę mniej wydatków na badania.

Co do wagi, to trochę się boję. Z synkiem przytyłam idealnie, bo tylko 8 kg. Potem jeszcze w czasie karmienia sporo schudłam, tak, że jak Bazyli miał pół roku, to byłam tak szczupła jaka nie byłam od wielu lat (niestety potem nadrobiłam. Potem znowu przeszłam na dietę i udało mi się zgubić z 10 kg. Na początku ciąży chciałam tą dietę utrzymać, ale niestety po pierwsze nie wchodzą mi żadne chude wędliny czy mięsa, tylko same boczki, kiełbasy, żeberka itp, a po drugie nie jestem w stanie jeść 5 razy dziennie, tylko najadam się więcej 3 razy dziennie. No i już przytyłam 2-3 kg. :sad:
A mnie się parę kilo przyda. Zawsze byłam chuda. Przy wzroście 181cm ważę 64kg.

reklama
A mnie się parę kilo przyda. Zawsze byłam chuda. Przy wzroście 181cm ważę 64kg.

Tez bym tak chciala. Ja mam 160 cm a waga 65-67. Zalezy gdzie mnie ważą. Ale i tak jestem dumna. Przed pierwszą ciążą wazylam 74 i podczas karmienia piersią schudlam ladnie. W porywach 63 wazylam ;) teraz odrabiam.

Do góry