reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Żebyś się tylko przez ten monitor tętna nie zestresowała. Ja jak byłam w ciąży z synkiem, to często tętna nie mogłam znaleźć ze względu na tak usytuowane łożysko. Teraz podchodzę do tego z większym luzem i jak czasami nie znajdę tętna, to się nie przejmuję i próbuję następnego dnia. Wtedy najczęściej już znajduję.

To już sama nie wiem... Muszę to chyba jeszcze przemyśleć, ale dzięki za informację, że takie sytuacje też się zdarzają:) Chyba panikara się ze mnie zrobiła w tej ciąży:p

reklama
Ja też siedzę już od jakiegoś czas na zwolnieniu że względu na to że dużo w pracy dzwigam i podnoszę. Wolalam nie ryzykować. Mimo ze brakuje mi pracy staram sobie jakoś organizować wolny czas a to jeden z moich sposobów... czasami tracę nerwy ale warto czekać na wynik końcowy .. :D

1466514912-1d1mld.jpeg

Napisane na YOGA Tablet 2-1050L w aplikacji Forum BabyBoom
Też uwielbiam puzzle :)

Wszystkie mamy sny dzieciowe. Mi się dzisiaj śniło że trafiłam do szpitala i urodziłam córeczkę. Mówię do położnej ale ja syna miałam urodzić... hehe dodatkowo okazało się że nie byłam grudniowka tylko wrzesniowka:p a dzidzia dorodna nie wczesniak heh

w57vhqvk2z02onaz.png

Wszystkie mamy sny dzieciowe. Mi się dzisiaj śniło że trafiłam do szpitala i urodziłam córeczkę. Mówię do położnej ale ja syna miałam urodzić... hehe dodatkowo okazało się że nie byłam grudniowka tylko wrzesniowka:p a dzidzia dorodna nie wczesniak heh

w57vhqvk2z02onaz.png

Teraz jak wspomniałaś o tym wrześniu, to mi się przypomniało, że chyba w tym moim śnie też coś o wrzesień chodziło... coś mi tak świta.:p Więcej szczegółów nie pamiętam....

To zależy od miasta i szpitala. U nas około 1000 zł. Przy poprzednim porodzie płaciłam 1000 zł, a teraz ma to kosztować 1050zł, więc różnica praktycznie żadna. To dość sporo kasy, ale uważam, że jak najbardziej warto, zwłaszcza jeśli wiesz, że to położna, która przypilnuje, żeby poród przebiegał na Twoich warunkach.

Wiesz co, ja nie wiem czy aż z takim, ale mnie bardzo zależało właśnie na tej konkretnej położnej, więc wolałam nie ryzykować, że mi ją ktoś podbierze :happy:

Żebyś się tylko przez ten monitor tętna nie zestresowała. Ja jak byłam w ciąży z synkiem, to często tętna nie mogłam znaleźć ze względu na tak usytuowane łożysko. Teraz podchodzę do tego z większym luzem i jak czasami nie znajdę tętna, to się nie przejmuję i próbuję następnego dnia. Wtedy najczęściej już znajduję.
Kurcze, to w szpitalu, w którym ja bym chciała rodzić to wynajęcie położnej kosztuje 2000zl... stwierdziłam, że w takim razie wystarczy mi lekarz z tego szpitala, a jeżeli chodzi o położną - liczę, że trafię na jakąś fajną [emoji5]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Kurcze, to w szpitalu, w którym ja bym chciała rodzić to wynajęcie położnej kosztuje 2000zl... stwierdziłam, że w takim razie wystarczy mi lekarz z tego szpitala, a jeżeli chodzi o położną - liczę, że trafię na jakąś fajną [emoji5]

No w Warszawie to wszystko droższe. U nas to 2000 zł poród domowy kosztuje.
Nawet jeśli trafisz na fajną położną, a będzie w tym czasie dużo porodów, to nie będziesz jej jedyną rodzącą i nie poświęci Ci tyle uwagi ile położna, której płacisz.

No w Warszawie to wszystko droższe. U nas to 2000 zł poród domowy kosztuje.
Nawet jeśli trafisz na fajną położną, a będzie w tym czasie dużo porodów, to nie będziesz jej jedyną rodzącą i nie poświęci Ci tyle uwagi ile położna, której płacisz.
Owszem na bloku porodowym na pewno, ale dom narodzin ma mniejsze obłożenie i ponoć położne mają więcej czasu dla każdej rodzącej. Oby. Poza tym mam nadzieje, ze ten okres, w którym będziemy rodzic będzie spokojniejszy, jakieś statystyki mówią, że od grudnia do lutego jest mniej porodów. A co do cen to racja, wizyty czy usg to tez niemałe kwoty [emoji53]

reklama
Owszem na bloku porodowym na pewno, ale dom narodzin ma mniejsze obłożenie i ponoć położne mają więcej czasu dla każdej rodzącej. Oby. Poza tym mam nadzieje, ze ten okres, w którym będziemy rodzic będzie spokojniejszy, jakieś statystyki mówią, że od grudnia do lutego jest mniej porodów. A co do cen to racja, wizyty czy usg to tez niemałe kwoty [emoji53]

Też czytałam, że statystycznie w okresie od lipca do września jest najwięcej porodów, a od grudnia do lutego najmniej, ale ostatnio jak byłam u fryzjerki, to mówiła, że ma dużo klientek z terminami listopad/ grudzień. A wśród rodziny i znajomych też mam kilka dziewczyn z terminami na grudzień:) Mam nadzieję, że ten rok nie będzie wyjątkiem i nie będzie problemu z miejscem w szpitalu:)

Do góry