reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

No, później myślałam o tym, czy wszystko jest w porządku, ale tłumaczyłam samej sobie, że to tylko sen.. tylko miewam też niestety sny prorocze..ale myślę, że w tym przypadku to po prostu gdzieś w podświadomości jest obawa przez tą skróconą szyjkę.. Ale nie ma co się dołować, niedługo mam wizytę i liczę na to, że wszystko będzie ok. Trzeba myśleć pozytywnie ;)
Mi sie ciagle sni ostatnio ze mamy wypadek samochodowy

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A kiedy masz wizytę?
Masz rację, trzeba myśleć pozytywnie:) U mnie niby wszytko w porządku, ale czasem ma takie irracjonalne lęki, że coś jest nie tak i czekam z niecierpliwością na wizytę. Chyba powoli zaczynam wariować albo hormony za bardzo na mnie działają.:oo:

28 mam wizytę, za tydzień. Ja też mam lęki i różne myśli, ale dokładnie tak jak mówisz, hormony szaleją ;)

Mi sie ciagle sni ostatnio ze mamy wypadek samochodowy

Masakra, za dużo stresów pewnie i za dużo chyba myślimy..

Ja tez mam nerwice lekowa i jak zaszlam w ciaze musialam odstawic leki ale sobie radze, przez rok brania tych tabletek duzo sie nauczylam i zauwazylam ze teraz jak juz ich nie biore to postepuje tak jakbym zrobila bedac "pod wplywem" tabletek [emoji6] tak wiec mozna [emoji6] trzeba troche powalczyc ze soba. Owszem, przy odstawianiu mialam takie stany depresyjne ze szok, ale wtedy bralam cwiartke tabletki tylko zeby organizm poczul ze wzielam i znow pare dni przerwy. Teraz juz od przeszlo dwoch tygodni nie bralam i dobrze mi z tym, choc wrocily bolw glowy, mysle ze to te wlasnie stresowe..

Ja od 3lat sie leczyłam z zaburzeń odżywiania i depresji i z dnia na dzien leki odlozylam zanim jeszcze w ciaze zaszłam..(okolo miesiąca przed poczęciem) ... mam nadzieję, że psychotropy nie mają jakiegoś złego wpływu na rozwój dzieciątka :(

Dziękuję:) Powoli mi się wszystko rozjaśnia:) Akurat też już zapisałam się do szkoły rodzenia na wrzesień, więc wtedy będę męczyć położną prowadzącą zajęcia:p
Jeśli Ty chcesz położną na poród wybrać, to nie wiem, czy to nie za późno, bo one sobie wcześniej rezerwują terminy. Ale może to zależy od położnej.

Opieka położnej jest podobno darmowa po 21 tygodniu ciąży. Ja pierwsza położną wybrałam sobie tragiczną nic mi nie pomogła a na 1 wizycie zadała pytanie "czy będę musiała przyjeżdżać?" szczyt chamstwa. Zawsze jak przyjechała to wypełniła kwity i pojechała ale ja byłam głupia i niedoświadczona bo myślałam że już jestem na nią skazana do końca. Jak słyszę że położna kąpie, pomaga przy karmieniu czy sprawdza choć siusiaka to mnie krew zalewa że byłam taka głupia. Jedyne co zrobiła to wyczyściła nosek małemu bo miał sapkę ale i tu wtopa pyta o gruszkę (już od dawna niepolecaną ) mówię jej że mam fridę - "a co to jest ?"
Teraz idę po 21 tyg zapisać się do innej położnej. Nie wiem jak będzie mam nadzieję ze trafię lepiej.
Więc uważaj kogo wybierasz, wybierz osobę polecana i pomocna a nie papierologa.
Sory za te żale ale dziś mam gorszy dzień
Ale Ty chyba mówisz o położnej środowiskowej, a my raczej o położnych do porodu. Jeśli sama sobie wybierasz położną do porodu i ona ma się zajmować tylko Tobą, to to jest płatne.
Ja w pierwszej ciąży wybierałam położną pod kątem porodu domowego; znalazłam taką, która odbiera porody domowe, bo tak chciałam rodzić. Potem się okazało, że się nie kwalifikuję, ale chciałam, żeby to właśnie ta położna dopilnowała przy porodzie, żeby wszystko było po mojemu (czytaj, jak najbardziej naturalnie). Po porodzie powiedziała, że jak bedę miała jakikolwiek problem, czy coś, to żeby po nią dzwonić, to przyjedzie. Ale ona z drugiego końca miasta, to jej nawet nie fatygowałam. Zadzwoniłam tylko raz do przychodni, gdzie zapisałam bazylka i przysłali mi dyżurną środowiskową. Odpowiedziała na moje pytania, sprawdziła jak nam idzie karmienie i tyle. Teraz to nawet nie planuję dzwonić po środowiskową, bo myślę, że poradzę sobie bez takiej wizyty.

Ja od 3lat sie leczyłam z zaburzeń odżywiania i depresji i z dnia na dzien leki odlozylam zanim jeszcze w ciaze zaszłam..(okolo miesiąca przed poczęciem) ... mam nadzieję, że psychotropy nie mają jakiegoś złego wpływu na rozwój dzieciątka :(
Mi ginekolog nie pozwolila z dnia na dzien odstawic..

Te co ja mialam nie szkodza, ale nie wolno ich w 3 trymestrze, wiec zaczelam odatawiac zaraz na poczatku a i tak zeszlo mi 2 miesiace

Jeśli Ty chcesz położną na poród wybrać, to nie wiem, czy to nie za późno, bo one sobie wcześniej rezerwują terminy. Ale może to zależy od położnej.

Ale Ty chyba mówisz o położnej środowiskowej, a my raczej o położnych do porodu. Jeśli sama sobie wybierasz położną do porodu i ona ma się zajmować tylko Tobą, to to jest płatne.
Ja w pierwszej ciąży wybierałam położną pod kątem porodu domowego; znalazłam taką, która odbiera porody domowe, bo tak chciałam rodzić. Potem się okazało, że się nie kwalifikuję, ale chciałam, żeby to właśnie ta położna dopilnowała przy porodzie, żeby wszystko było po mojemu (czytaj, jak najbardziej naturalnie). Po porodzie powiedziała, że jak bedę miała jakikolwiek problem, czy coś, to żeby po nią dzwonić, to przyjedzie. Ale ona z drugiego końca miasta, to jej nawet nie fatygowałam. Zadzwoniłam tylko raz do przychodni, gdzie zapisałam bazylka i przysłali mi dyżurną środowiskową. Odpowiedziała na moje pytania, sprawdziła jak nam idzie karmienie i tyle. Teraz to nawet nie planuję dzwonić po środowiskową, bo myślę, że poradzę sobie bez takiej wizyty.
Ile sie placi za taka polozna do porodu ?

Mam nadzieję, że jednak nie jest za późno na tą położną do porodu. Chyba muszę porozmawiać o tym z moim ginekologiem, bo jego żona jest położną i pracuje w szpitalu, w którym chciałabym rodzić i dodatkowo prowadzi szkołę rodzenia, do której się zapisałam, więc może jednak jakoś dam radę, a wizytę mam 7 lipca.

reklama
1466512054-1d1mld.jpeg
wszystko ok dziękuję Wam za sobre slowo jesteście Kochane!!!

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry