reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Ja mialam od początku kupiony ale mi się stopila rączka jak wszytko wrzucilam do wyparzenia. I potem po drugi lecialam ze łzami w oczach bo mi sie zastój mleka zrobil i synek nie dał rady ściągnąć. Gorączka dreszcze bol piersi a ja do pierwszego lepszego duzego sklepu bieglam:D

Hehe, ja też jeden przypaliłam. Mało nas wszystkich w domu nie zaczadziłam. Na szybko dokupiłam ręczny, ale był do bani, więc potem kupiłam te części które spaliłam i kolejny laktator, żeby ściągać na raz na dwa cyce.
Któraś pisała, chyba Creativo, że nie chce używanego laktatora. Całości też bym nie chciała, bo jakoś tak głupio nie wiadomo po kim, ale ja kupiłam tylko używany silniczek, a wszystkie lejki, i rurki i końcówki (nie wiem jak to się dokładnie nazywa) kupiłam nowe.

Canpol mial najlepsze opinie i cena spoko
Na poczatku chcialam medele ale cena mnie zabila haha stwierdzilam, ze w sumie i tak nie wiadomo czy bede mogla karmic piersia bo wiadomo roznie to bywa i dlatego sie na niego zdecydowalam teraz jest w promocji za 145zl ...

Rozmawialam z Lubym o niani z kamerka stwierdzilismy, ze przy 45m2 raczej nam sie nie przyda bo i tak bedzie slychac czy z dzieckiem cos sie dzieje zreszta mam w planach kupic lezaczek i dziecko miec z reguly przy sobie. Mysle jeszcze nad koszem mojzesza albo czyms w tym stylu ale sama juz nie wiem ...
My mieszkamy w 50m2 i nam się niania z monitorem oddechu bardzo przydała, bo mogliśmy bez strachu zamknąć jedne i drugie drzwi i się nie przejmować, że hałasujemy, czy coś, a małego słyszeliśmy. Choć faktycznie myślę, że niania z kamerą nie jest aż tak potrzebna, wystarczy bez kamery.

Ja taka bylam nawet nie plakalam haha budzilam sie cos tam tylko stekalam ze wstalam po swojemu mama mnie przewijala karmila a ja dalej w kimono mowila, ze bylam dzieckiem w sumie malo absorbujacym hihi licze, ze moje tez takie bedzie podobno Luby tez taki byl [emoji16] na usg lekarz stwierdzil, ze malutka jest baaaardzo grzeczna ;) jestem dobrej mysli hihi
Ja byłam super bezproblemowym dzieckiem, mój D też, a niestety Bazyli wymagający.

Ja miałam laktator, ale i tak wolałam odciągać ręcznie, a przy drugim dziecku to tylko sobie leżał. Buteleczka przyda się, np żeby zostawić mleko gdy trzeba na chwilę wyjść, ale jak dla mnie to tylko szklane, niecierpię plastiku.
Nigdy nie umiałam odciągać ręcznie. Kuzynka mi pokazywała jak, ale mnie to za diabła nie wychodziło. Co do szklanych butelek, to miałam jedną, którą dostałam od siostry i nie użyłam jej ani razu.

Nie zapomnij o mnie!! Ja też pewnie dostanę trzecie jajka w prezencie.
Zresztą jakoś tak czuję od początku [emoji6]

h4zpgov3o3h14ll7.png
Trzymajmy kciuki, oby nie.
Krasnal pytałam mojego D o tą podmiankę, ale mówi, że on się nie zgadza :sad:

Bedzie corcia jak nic zobaczysz :)

Oby.

Ten podany kalendarz nigdy mi sie nie sprawdził

Jak dla mnie to tylko ten mi sie sprawdza http://www.*-spam-*/chlopiec-czy-dziewczynka

A ja w szoku jak pisałam na wizytowym bo myślałam ze wizytę mam za tydzień a tu kuku przypomniejnie ze USG dzis. No i dowiem sie Plec bo wizyta konkretnie pod to umowiona. Polowkowe mam dopiero 15 lipiec czyli będę 21tc to gdzie tylere czekać
ale adrenalina kciuki poproszę oby mlode chciało sie pokazac!
Nie działa mi ten link :sad:
Powodzenia na wizycie

a jak z Wasz cera? u mnie taki wysyo pryszczy, ze wygladam okropnie i jak znikna to zaraz sa nowe i az bola
Moja cera kiepsko, to mi pozwala wciąż mieć cień nadziei na córcię.

Antiope widzę ze nie działa. Wpisz familie kalendarz plci w Google. Tam sa dwa pytania o brzuszek a 3 o datę zaplod i datę urodzenia i kliknij Oblicz

Hehe, ja też jeden przypaliłam. Mało nas wszystkich w domu nie zaczadziłam. Na szybko dokupiłam ręczny, ale był do bani, więc potem kupiłam te części które spaliłam i kolejny laktator, żeby ściągać na raz na dwa cyce.
Któraś pisała, chyba Creativo, że nie chce używanego laktatora. Całości też bym nie chciała, bo jakoś tak głupio nie wiadomo po kim, ale ja kupiłam tylko używany silniczek, a wszystkie lejki, i rurki i końcówki (nie wiem jak to się dokładnie nazywa) kupiłam nowe.

My mieszkamy w 50m2 i nam się niania z monitorem oddechu bardzo przydała, bo mogliśmy bez strachu zamknąć jedne i drugie drzwi i się nie przejmować, że hałasujemy, czy coś, a małego słyszeliśmy. Choć faktycznie myślę, że niania z kamerą nie jest aż tak potrzebna, wystarczy bez kamery.

Ja byłam super bezproblemowym dzieckiem, mój D też, a niestety Bazyli wymagający.

Nigdy nie umiałam odciągać ręcznie. Kuzynka mi pokazywała jak, ale mnie to za diabła nie wychodziło. Co do szklanych butelek, to miałam jedną, którą dostałam od siostry i nie użyłam jej ani razu.

Trzymajmy kciuki, oby nie.
Krasnal pytałam mojego D o tą podmiankę, ale mówi, że on się nie zgadza :sad:

Oby.

Nie działa mi ten link :sad:
Powodzenia na wizycie

Moja cera kiepsko, to mi pozwala wciąż mieć cień nadziei na córcię.
a wychodza Ci ciagle pryszcze czy tylko raz na jakis czas? bo mi ciagle

reklama
Do góry