reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Tak mi się przypomni odnośnie spania noworodka że dzieci często śpią dużo przy żółtaczce. Jak się przedłuża ten stan to do lekarza pokazać bobo.

Ja też byłam spokojnym dzieckiem i mąż też. Nasze pierwsze dziecko było dość spokojne nie licząc problemów brzuszkowych, drugie dziecko też w miarę spokojne. Ciekawe jak nr trzy.

Pryszcze mam okropne :(

Kindzia powodzenia dziś

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Mi też [emoji23][emoji23][emoji23]
Łeee Gowniany ten kalendarz [emoji6][emoji6][emoji6]

Ja sprawdzałam ten kalendarz na wszystkie możliwe sposoby, nawet dawałam dzień w jedną stronę albo w drugą, kombinowałam jak tylko się da, i nie chce wyjść inaczej niż... dziewczynka. Dowiem się w poniedziałek co ten kalendarz wart! ;)

Dzisiaj jakiś pechowy dzień, bo u mnie też mdlosci, co więcej przed chwila zaczął kruszyć się ząb (pomiędzy jednym a drugim) [emoji53]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Hehe, ja też jeden przypaliłam. Mało nas wszystkich w domu nie zaczadziłam. Na szybko dokupiłam ręczny, ale był do bani, więc potem kupiłam te części które spaliłam i kolejny laktator, żeby ściągać na raz na dwa cyce.
Któraś pisała, chyba Creativo, że nie chce używanego laktatora. Całości też bym nie chciała, bo jakoś tak głupio nie wiadomo po kim, ale ja kupiłam tylko używany silniczek, a wszystkie lejki, i rurki i końcówki (nie wiem jak to się dokładnie nazywa) kupiłam nowe.

My mieszkamy w 50m2 i nam się niania z monitorem oddechu bardzo przydała, bo mogliśmy bez strachu zamknąć jedne i drugie drzwi i się nie przejmować, że hałasujemy, czy coś, a małego słyszeliśmy. Choć faktycznie myślę, że niania z kamerą nie jest aż tak potrzebna, wystarczy bez kamery.

Ja byłam super bezproblemowym dzieckiem, mój D też, a niestety Bazyli wymagający.

Nigdy nie umiałam odciągać ręcznie. Kuzynka mi pokazywała jak, ale mnie to za diabła nie wychodziło. Co do szklanych butelek, to miałam jedną, którą dostałam od siostry i nie użyłam jej ani razu.

Trzymajmy kciuki, oby nie.
Krasnal pytałam mojego D o tą podmiankę, ale mówi, że on się nie zgadza :sad:

Oby.

Nie działa mi ten link :sad:
Powodzenia na wizycie

Moja cera kiepsko, to mi pozwala wciąż mieć cień nadziei na córcię.

Mój też się nie zgadza dlatego nie pytałam o pozwolenie;))

a8doqqmz725nh9h0.png

Lux ja tak pomyslalam, ze to praktyczne ma raczki idziesz gotoeac obiad zabierasz dziecko ze soba ... ogladasz tv tez zabierasz ze soba no tak mi sie wydaje ale kosz kupie uzywany
Laktatora balam sie kupic uzywanego dla mnie to taka osobista rzecz

Butelke juz tez wiem jaka kupie jedna sztuke na wszelki wypadek Dr Browns ona ma odpowietrznik zeby dziecko powietrza nie lykalo no ale to tak jak mowie dla mnie na wszelki wypadek ;)
Smoczek Lovi
Pampersy na poczatek kupie te pampers premium care bialo zlote opakowanie maja pasek pokazujacy jak mocno jest napelniony pampers wiec mysle ze na poczatek bedzie super dla mnie zeby obczaic obsluge bobasa pozniej zobacze jakie bede uzywac ;)
Chusteczki babydream z bawelna i czyms tam jeszcze bo ma najlepsze opinie
Rozek na pewno z minky z jednej strony bo to jednak zima bedzie niech dziecko ma mieciusio
Mysle nad otulaczem bambusowym ale w sumie sama nie wiem co o tym myslec chyba bede miala obawy zamotac dziecko ja tego nie lubilam tak mama mowila
Na odparzenie linomag a na codzien zeby przesmarowac babydream z rossmana na odparzenia
Olej kokosowy ekologiczny zeby skore nawilzyc szczegolnie jak dzidzius bedzie sie luszczyl
Myslalam nad tammy tub do kapania ale chyba jednak zostane przy wanience bo jakos nie jestem do konca przekonana jak dziecko glowke trzyma samo to fajnie wyglada ale jak jest takie malusie i trzrba za glowke trzymac to troche mnie to przeraza
Bodziaki jednak kupie nowe ale te zapinane jak kimono pozniej jak juz nabiore wprawy to moge ze zwyklymi probowac
Spiochy rozpinane na dole obie nozki co tez ulatwia rozbieranie no i od razu ze stopkami
Kombinezon dzis kupilam od znajomej za 10zl rozmiar 56 stwierdzilam, ze wiekszy zamowie nowy taki 2w1 bo w 56 pewnie za dlugo nie pochodzimy

Na ta chwile tyle rzeczy mam przemyslanych jak ktos ma jakas rade to chetnie wyslucham ;)
Wczoraj i dzis rano sie naczytalam, naogladalam i juz mam zdanie troche wyrobione na niektore sprawy czuje sie spokojniej. Listy podrukowalam teraz tylko dopisuje co jakiej firmy itd ;)
Zaraz polowa ciazy wiec najwyzszy czas sie z tym ogarnac hihi
Kochana butelka philips avent i lovi tez sa antykolkowe czyli maja odpowietrznik. Ja dzis sie zdecydowałam na szklana wersje butelki Lovi i juz zdania nie zmienie [emoji6] Moze dzis wieczor juz bedzie auto to jutro pojedziemy juz cos kupic, no i wieszak musimy kupic na ubrania bo robiliamy remont to juz starego wieszac nie bedziemy [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej przyszle mamusie :) jestem w 14 tygodniu i termin mam Na 8 grudnia :) mam 20 lat i jeśli są mamusie które tak jak ja się nudzą całymi dniami w domu zapraszam na priv , chętnie nawiążę nową znajomości z innymi przyszłymi mamusiami :)

Do góry