reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

k
Canpol mial najlepsze opinie i cena spoko
Na poczatku chcialam medele ale cena mnie zabila haha stwierdzilam, ze w sumie i tak nie wiadomo czy bede mogla karmic piersia bo wiadomo roznie to bywa i dlatego sie na niego zdecydowalam teraz jest w promocji za 145zl ...

Rozmawialam z Lubym o niani z kamerka stwierdzilismy, ze przy 45m2 raczej nam sie nie przyda bo i tak bedzie slychac czy z dzieckiem cos sie dzieje zreszta mam w planach kupic lezaczek i dziecko miec z reguly przy sobie. Mysle jeszcze nad koszem mojzesza albo czyms w tym stylu ale sama juz nie wiem ...
Niania jest dobrym wynalazkiem w domu, gdy dziecko na górze śpi a rodzice na dole. Ja w mieszkaniu 50m2 nie używałam.

reklama
tez mysle o tym koszu...fajne to jest
Lux ja tak pomyslalam, ze to praktyczne ma raczki idziesz gotoeac obiad zabierasz dziecko ze soba ... ogladasz tv tez zabierasz ze soba no tak mi sie wydaje ale kosz kupie uzywany
Laktatora balam sie kupic uzywanego dla mnie to taka osobista rzecz

Butelke juz tez wiem jaka kupie jedna sztuke na wszelki wypadek Dr Browns ona ma odpowietrznik zeby dziecko powietrza nie lykalo no ale to tak jak mowie dla mnie na wszelki wypadek ;)
Smoczek Lovi
Pampersy na poczatek kupie te pampers premium care bialo zlote opakowanie maja pasek pokazujacy jak mocno jest napelniony pampers wiec mysle ze na poczatek bedzie super dla mnie zeby obczaic obsluge bobasa pozniej zobacze jakie bede uzywac ;)
Chusteczki babydream z bawelna i czyms tam jeszcze bo ma najlepsze opinie
Rozek na pewno z minky z jednej strony bo to jednak zima bedzie niech dziecko ma mieciusio
Mysle nad otulaczem bambusowym ale w sumie sama nie wiem co o tym myslec chyba bede miala obawy zamotac dziecko ja tego nie lubilam tak mama mowila
Na odparzenie linomag a na codzien zeby przesmarowac babydream z rossmana na odparzenia
Olej kokosowy ekologiczny zeby skore nawilzyc szczegolnie jak dzidzius bedzie sie luszczyl
Myslalam nad tammy tub do kapania ale chyba jednak zostane przy wanience bo jakos nie jestem do konca przekonana jak dziecko glowke trzyma samo to fajnie wyglada ale jak jest takie malusie i trzrba za glowke trzymac to troche mnie to przeraza
Bodziaki jednak kupie nowe ale te zapinane jak kimono pozniej jak juz nabiore wprawy to moge ze zwyklymi probowac
Spiochy rozpinane na dole obie nozki co tez ulatwia rozbieranie no i od razu ze stopkami
Kombinezon dzis kupilam od znajomej za 10zl rozmiar 56 stwierdzilam, ze wiekszy zamowie nowy taki 2w1 bo w 56 pewnie za dlugo nie pochodzimy

Na ta chwile tyle rzeczy mam przemyslanych jak ktos ma jakas rade to chetnie wyslucham ;)
Wczoraj i dzis rano sie naczytalam, naogladalam i juz mam zdanie troche wyrobione na niektore sprawy czuje sie spokojniej. Listy podrukowalam teraz tylko dopisuje co jakiej firmy itd ;)
Zaraz polowa ciazy wiec najwyzszy czas sie z tym ogarnac hihi

Lux ja tak pomyslalam, ze to praktyczne ma raczki idziesz gotoeac obiad zabierasz dziecko ze soba ... ogladasz tv tez zabierasz ze soba no tak mi sie wydaje ale kosz kupie uzywany
Laktatora balam sie kupic uzywanego dla mnie to taka osobista rzecz

Butelke juz tez wiem jaka kupie jedna sztuke na wszelki wypadek Dr Browns ona ma odpowietrznik zeby dziecko powietrza nie lykalo no ale to tak jak mowie dla mnie na wszelki wypadek ;)
Smoczek Lovi
Pampersy na poczatek kupie te pampers premium care bialo zlote opakowanie maja pasek pokazujacy jak mocno jest napelniony pampers wiec mysle ze na poczatek bedzie super dla mnie zeby obczaic obsluge bobasa pozniej zobacze jakie bede uzywac ;)
Chusteczki babydream z bawelna i czyms tam jeszcze bo ma najlepsze opinie
Rozek na pewno z minky z jednej strony bo to jednak zima bedzie niech dziecko ma mieciusio
Mysle nad otulaczem bambusowym ale w sumie sama nie wiem co o tym myslec chyba bede miala obawy zamotac dziecko ja tego nie lubilam tak mama mowila
Na odparzenie linomag a na codzien zeby przesmarowac babydream z rossmana na odparzenia
Olej kokosowy ekologiczny zeby skore nawilzyc szczegolnie jak dzidzius bedzie sie luszczyl
Myslalam nad tammy tub do kapania ale chyba jednak zostane przy wanience bo jakos nie jestem do konca przekonana jak dziecko glowke trzyma samo to fajnie wyglada ale jak jest takie malusie i trzrba za glowke trzymac to troche mnie to przeraza
Bodziaki jednak kupie nowe ale te zapinane jak kimono pozniej jak juz nabiore wprawy to moge ze zwyklymi probowac
Spiochy rozpinane na dole obie nozki co tez ulatwia rozbieranie no i od razu ze stopkami
Kombinezon dzis kupilam od znajomej za 10zl rozmiar 56 stwierdzilam, ze wiekszy zamowie nowy taki 2w1 bo w 56 pewnie za dlugo nie pochodzimy

Na ta chwile tyle rzeczy mam przemyslanych jak ktos ma jakas rade to chetnie wyslucham ;)
Wczoraj i dzis rano sie naczytalam, naogladalam i juz mam zdanie troche wyrobione na niektore sprawy czuje sie spokojniej. Listy podrukowalam teraz tylko dopisuje co jakiej firmy itd ;)
Zaraz polowa ciazy wiec najwyzszy czas sie z tym ogarnac hihi
moja bratowa ma do gory bujak i lozeczko a na dole u rodzicow hustawke i wozek tam Zuzka lezy jak sa na dole i teraz na szczescie polezy, bo tak z dwa tygodnie to tylu to byl ryk a teraz se lezy i agu, agi, ełe, eee :D

Canpol mial najlepsze opinie i cena spoko
Na poczatku chcialam medele ale cena mnie zabila haha stwierdzilam, ze w sumie i tak nie wiadomo czy bede mogla karmic piersia bo wiadomo roznie to bywa i dlatego sie na niego zdecydowalam teraz jest w promocji za 145zl ...

Rozmawialam z Lubym o niani z kamerka stwierdzilismy, ze przy 45m2 raczej nam sie nie przyda bo i tak bedzie slychac czy z dzieckiem cos sie dzieje zreszta mam w planach kupic lezaczek i dziecko miec z reguly przy sobie. Mysle jeszcze nad koszem mojzesza albo czyms w tym stylu ale sama juz nie wiem ...
Tez myślałam nad koszem, ale koniec końców my się chyba właśnie zdecydujemy na taki lezaczek z opcją spania na płasko ( Link do: Tiny Love Leżaczek-Bujaczek-Łóżeczko 3 W 1 Wielofunkcyjne 1800306830 - Ceny i opinie - Ceneo.pl ) na olx po ok 200zl, będzie można to wszędzie postawić w mieszkaniu :)
P.S chyba to znów rozmowa na temat wyprawka, a nie tutaj ;)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

moja bratowa ma do gory bujak i lozeczko a na dole u rodzicow hustawke i wozek tam Zuzka lezy jak sa na dole i teraz na szczescie polezy, bo tak z dwa tygodnie to tylu to byl ryk a teraz se lezy i agu, agi, ełe, eee :D
Na poczatku w zasadzie dziecko tylko spi i je a ja jestem taka ze nie potrafie lezec caly dzien w lozku bo mi sie po prostu nudzi i mnie nosi zeby cos zrobic a tam bedziemy obie bardziej mobilne to raz a dwa jak pojade z nia na przyklad do rodzicow na caly dzien to tez bedzie miala swoje miejsce bo nie wyobrazam sobie jej trzymac coagle w tym przenosnym foteliku samochodowym ...

Na poczatku w zasadzie dziecko tylko spi i je a ja jestem taka ze nie potrafie lezec caly dzien w lozku bo mi sie po prostu nudzi i mnie nosi zeby cos zrobic a tam bedziemy obie bardziej mobilne to raz a dwa jak pojade z nia na przyklad do rodzicow na caly dzien to tez bedzie miala swoje miejsce bo nie wyobrazam sobie jej trzymac coagle w tym przenosnym foteliku samochodowym ...
a mze kupcie lozeczko jakies do rodzicow?

Oby ci tylko spało i jadło :D

cb7wugpju04jz4q8.png

Oby ci tylko spało i jadło :D

cb7wugpju04jz4q8.png
ja mowie do mojej tesciowej, ze nasza Zuzka tak dawala popalic a szwagierki facet mowi przeciez dzieci tylko leza i spia :D jeb*am :D mowie eh dobrze, ze jednak nie planujesz z moja szwagierka drugiego dziecka, przyszedles na gotowe, Jula odchowana i jakos tak Cb przy noworodku nie widze...

Ja taka bylam nawet nie plakalam haha budzilam sie cos tam tylko stekalam ze wstalam po swojemu mama mnie przewijala karmila a ja dalej w kimono mowila, ze bylam dzieckiem w sumie malo absorbujacym hihi licze, ze moje tez takie bedzie podobno Luby tez taki byl [emoji16] na usg lekarz stwierdzil, ze malutka jest baaaardzo grzeczna ;) jestem dobrej mysli hihi
ja byam spokojnym dzieckiem, karmili mnie przez sen, bo spalam ciagle a moj Tomek to tragedia, wozek na nim tesciowa rozwalila od bujania i do dzis taki walniety jest :D

reklama
A on wie, ze tak o nim myslisz [emoji12] ?
Ja jestem optymistka jak bedzie sie darlo wywioze do babci hahaha ale tak szczerze jestem poki co dobrej mysli. Mysle optymistycznie i tyle moze to dlatego, ze bardzo chcialam tego dziecka i po prostu doroslam do bycia matka nie wiem ale chce sie cieszyc tym czasem i tyle. Przeciez nie oddam dziecka tylko dlatego, ze nie bedzie dawalo mi zyc ...
co ja go nawyzywam, tak wie, ja naprawde mam go dosc czasami :( i mam ochote odejsc, pracowity, w domu porobi, ale ma takiej wejscia, ze hej

co do tego co napisalas to moja szwagierka jest taka, ze traktuje bardzo przedmiotowo dzieci i lubi tylko noworodki (tak wiem wariatka) i moglaby takie nosic, wozic it, ale jak zacznie beczec lub narobi w pieluche to gada wezcie tego bachora (tak nazywa dzieci) i idzie z obrzydzeniem, ona jak corke urodzila to zajmowac sie nia nie chciala tylko jak mloda grzeczna byla to ona grala mamusie a tak to matke wolala zeby mloda nakarmila czy przewinela

Do góry