reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dzięki, ale w tej ciąży w ogóle nie mam zgagi. Mam nadzieję, że już się nie pojawi.

Mam nadzieję, bo teraz to już totalnie zgłupiałam. Z drugiej strony gdyby stężenie progesteronu było za niskie, to miałabym chyba jakieś plamienia, czy krwawienia. Zastanawiam się, czy za niski progesteron może powodować tylko poronienie samoistne, czy np. może prowadzić też do obumarcia ciąży.

Dlatego jakoś wolę polski system...
nie wiem, ja badalam progesteron przed wizyta i wedlug lekarki mialam ok, po endometrium tez stwierdzila, ze ok ale dupka profilaktycznie dala przez tamta stracona ciaze..kiedy masz dokladnie wizyte?

reklama
tam maja inne podejscie, a powiedz oni tez nie ratuja ciaz do 10 tygodnia? bo w wielu krajach maja taka chora polityke, np Wielka Brytnania
W UK nie ratuja do 16tc. Mimo wszystko staram sie myslec pozytywnie, 90% moich kolezanek ma conajmniej jedno dziecie i prowadzenie ciazy jak i porody wspominaja dobrze :)

ja pierdziele!!!!!! i co udalo sie to wszystko zatrzymac? Boze zobacz co lekarze ootrafia zrobic z czlowiekiem! kuzwa mogli zrobic zabieg i juz! ale nie, po co..lepiej kobiecie zycie utrudniac i ją narazac!

A nie napisalam, ze ciaza wg USG nie rozwijala sie juz 2 tygodnie. Czekali na poronienie kolejne 2 tygodnie. Takze dziewczyna caly miesiac chodzila z martwa ciaza. Nic dziwnego, ze doszlo do infekcji.
Na szczescie wyszla z tego ale ile sie nacierpiala to jej. Do formy dochodzila dlugo po szpitalu bo to jednak ciezka sytuacja dla organizmu i potrzebowal sporo czasu na regeneracje.
Wg mnie niepotrzebnie cierpiala bo wszystko mozna bylo duzo szybciej zrobic.

Zeby tak smutno nie konczyc to dodam, ze udalo jej sie w koncu urodzic zdrowa dziwecznke :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie jestem po wizycie! I co? Okazało się, że jednak mam krwiaka...dobrze, że zabrałam tyłek z roboty i pojechałam do lekarza. Teraz mam się oszczędzać i dbać o siebie. L4 od razu mi wypisała. Ale się na mnie w robocie wściekną...

A tak to w ogole przepraszam za wtrynianie sie na grudniowki :p ale podczytuje Was liczac po cichu , ze uda mi sie byc styczniowka :)
No i zauwazylam ten watek o nieratowaniu ciazy i musialam dorzucic swoje 5 groszy na temar holenderskiego systemu.
O g o lnie mi tez bardzie odpowiada polski system prowadzenia ciazy, jest duzo wieksza opieka i dzieki temu latwiej wykryc nieprawidlowosci.
Jesli w maju na tescie pojawia sie 2 kreseczki to na bank pojade do Polski porobic wszystkie badania.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Niestety tak to jest dziewczyny. U nas w szpitalu powiedzieli mi ze trzymaja mnie tam ze wzgledu na mnie a dla dZiecka nic nie moga zrobic. A czy utrzymam ciaze to się okaze z czasem i mozemy tylko czekac. Przeciez ja progesteron od nich dostalam tylko dlatego ze juz bralam bo mi moj lekarz przepisal i nie chcieli przerywac ciągłości. Magnez tez swoj brałam dopiero po 4 dniach mi ich dali bo jeden lekarz sie zlitowal. Jasne robili mi usg co dwa dni ale to poto zeby sprawdzic czy ciaza sie rozwija i nie trzeba zabiegu robic. Tak juz jest. Mozna powiedziec ze dla podtrzymania mojej ciazy nie zrobili nic.

Zadora tak myślałam ze masz krwiaka. U mnie dwoch lekarzy w szpitalu mnie badalo w tym ordynator i krwiaka nie widzieli. Dopiero po drugim krwotoku sie tak jakby uformowaly dwa. Jeden jeszcze w szpitalu pękł i sie oproznil a z drugim chodze do tej pory tylko jest o polowe mniejszy. Lez i nie wstawaj i nic nie rob. Trzeba to przeczekac. A jak dużego masz tego krwiaka?

nie wiem, ja badalam progesteron przed wizyta i wedlug lekarki mialam ok, po endometrium tez stwierdzila, ze ok ale dupka profilaktycznie dala przez tamta stracona ciaze..kiedy masz dokladnie wizyte?
10 maja, we wtorek

Właśnie jestem po wizycie! I co? Okazało się, że jednak mam krwiaka...dobrze, że zabrałam tyłek z roboty i pojechałam do lekarza. Teraz mam się oszczędzać i dbać o siebie. L4 od razu mi wypisała. Ale się na mnie w robocie wściekną...
A niech się wściekają, teraz maleństwo najważniejsze.

1462362708-1d1mld.jpeg
dziewczyny pomozcie cos na te rozstepy dopiero poczatek a mam juz takie [emoji21]

reklama
Do góry