reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Jest takie mleczko dla kobiet w ciazy na zgage. Maalox czy cos takiego. Mi w pierwszej ciąży lekarz przepisal ale jednak dalam radę bez :)
O kurcze, gdybym o tym wiedziała w pierwszej ciąży...

ej a bez ciazy tez Cie bralo na mdlosci jak cos Ci smierdzialo? a jesli chodzi o progesteron to nie pomoge bo sie na tym nie znam
Wiesz, zmieniam synkowi pieluchy już od 2,5 roku i stopniowo, zaczynając od tych nie śmierdzących na początku, to się przyzwyczaiłam. Gdyby mnie brało na wymioty przy każdej jego kupie, to nie wiem jak bym dała radę, zwłaszcza, że on ma ciągle coś z żołądkiem. Do tej pory, to tylko raz mnie zebrało na mdłości przy jego kupie kilka tygodni temu, na początku ciąży. No ale te dzisiejsze kupy są masakrycznie śmierdzące.

reklama

Wiesz, zmieniam synkowi pieluchy już od 2,5 roku i stopniowo, zaczynając od tych nie śmierdzących na początku, to się przyzwyczaiłam. Gdyby mnie brało na wymioty przy każdej jego kupie, to nie wiem jak bym dała radę, zwłaszcza, że on ma ciągle coś z żołądkiem. Do tej pory, to tylko raz mnie zebrało na mdłości przy jego kupie kilka tygodni temu, na początku ciąży. No ale te dzisiejsze kupy są masakrycznie śmierdzące.

Link do: MAALOX zawiesina 250ml

no tez temu pytam hahaah,aaa czyli jednak jakos tam nadal w tej ciazy reagujesz na smrod, nie boj zaby, bedzie dobrze

tam maja inne podejscie, a powiedz oni tez nie ratuja ciaz do 10 tygodnia? bo w wielu krajach maja taka chora polityke, np Wielka Brytnania

W Holandii nie ratuja do 12 tc.
Nie ratuja rowniez dzieci urodzonych ponizej 25 tc.

Moja znajoma pojechala do Polski ratowac ciaze bo tutaj ja spisali na straty. Starali sie o dziecko 7 lat to sobie wyobrazcie co czuli jak lekarze mowili, ze nic nie zrobia i tylko beda czekac czy ciaza dotrwa do 12tc.
Dzieki wyjezdzie do Polski znajoma teraz sliczna 3-letnia coreczke.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moja znajoma pojechala do Polski ratowac ciaze bo tutaj ja spisali na straty. Starali sie o dziecko 7 lat to sobie wyobrazcie co czuli jak lekarze mowili, ze nic nie zrobia i tylko beda czekac czy ciaza dotrwa do 12tc.

niektore kraje maja chory system...jak mozna nie chciec ratowac ciazy?! jak mozna kobiecie powiedziec, ze ma wrocic do domu i krwawic, bo ie jej nie pomoze?!

niektore kraje maja chory system...jak mozna nie chciec ratowac ciazy?! jak mozna kobiecie powiedziec, ze ma wrocic do domu i krwawic, bo ie jej nie pomoze?!

Wiesz Lux, nie wiem, nie rozumiem tego.
A przypomnialo mi sie. Mojej drugiej znajomej ciaza przestala sie rozwijac. Lekarze mowili, ze poczekaja az sama poroni bo to zdrowiej. Tylko, ze czekali ponad 2 tygodnie, doszlo to zakazenia rozkladajacym sie zarodkiem, zagrozenie sepsa, trafila do szpitala na 2 tygodnie. Zabieg, zbijanie goraczki i walka z infekcja.
Wszystko czlowiekowi opada sluchajac takie historie.

Po wyniki muszę iść za godzinę bo wydają do 11 a później od 14:30 :/ głupota :p

Moja bratowa na szczęście w UK przeżyła dwie ciążę i obie że szczęśliwym zakończeniem.

Dzięki, ale w tej ciąży w ogóle nie mam zgagi. Mam nadzieję, że już się nie pojawi.

no tez temu pytam hahaah,aaa czyli jednak jakos tam nadal w tej ciazy reagujesz na smrod, nie boj zaby, bedzie dobrze
Mam nadzieję, bo teraz to już totalnie zgłupiałam. Z drugiej strony gdyby stężenie progesteronu było za niskie, to miałabym chyba jakieś plamienia, czy krwawienia. Zastanawiam się, czy za niski progesteron może powodować tylko poronienie samoistne, czy np. może prowadzić też do obumarcia ciąży.

Dlatego jakoś wolę polski system...

reklama
Wiesz Lux, nie wiem, nie rozumiem tego.
A przypomnialo mi sie. Mojej drugiej znajomej ciaza przestala sie rozwijac. Lekarze mowili, ze poczekaja az sama poroni bo to zdrowiej. Tylko, ze czekali ponad 2 tygodnie, doszlo to zakazenia rozkladajacym sie zarodkiem, zagrozenie sepsa, trafila do szpitala na 2 tygodnie. Zabieg, zbijanie goraczki i walka z infekcja.
Wszystko czlowiekowi opada sluchajac takie historie.

ja pierdziele!!!!!! i co udalo sie to wszystko zatrzymac? Boze zobacz co lekarze ootrafia zrobic z czlowiekiem! kuzwa mogli zrobic zabieg i juz! ale nie, po co..lepiej kobiecie zycie utrudniac i ją narazac!

Do góry