reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja mam z tomy tippe smoczek.Przy Nadii mega sie bronilam zeby go nie uzywac ale musialam podac jak byla naswietlana w szpitalu bo w ogole w lampach nie chciala byc i sie wiercila.Potem 2 tyg nie dawalam smoczka a jak ja karmilam piersia prawie 24 h wisiala mi na piersi to polozna kazala sprobowac ze smoczkiem , zadzialo i normalnie karmilam piersia nie zaburzylo nic
u mnie zaburzyło więc smok to będzie ostateczność. Już kiedyś pisałam że z córką bezsmoczkowa miałam bezproblemowe kp.
Ryzyk fizyk jak to mówią ;)

reklama
Chodzilo mi w sumie o smoczki do butelki, zle sie wyrazilam, ale kurcze co do zwyklych smoczkow tez nie wiem czy kupowac teraz :)

Ja tak po cichu troszkę pokręciłam się po domu, bo jak na złość dziś jest za ścianą matka sąsiadki. Później by nagadała mojemu nie wiadomo co, taka to małpa. Teraz dopiero jak dzieci wróciły to mogę poodkurzać.

@kleo93 - moje gratulacje! Najważniejsze, że Malutka zdrowa :) no i waży już prawie 3kg! Szkoda mi tylko Twojej całonocnej męczarni ze skurczami... jak się czujesz?

A ja zaluje, ze kupilam bo na szkole rodzenia co chwile dostajemy jakies smoczki kosmetyki itd ...

Kupilam z Lovi ten najmniejszy z mozliwych ale dam dopiero jak mala bedzie juz dobrze piers ssac i bede testowac bo mam teraz w domu smoczki z 4 roznych firm ;) ciekawe czy w ogole bedzie smoczek chciala
Podobno fajne ma avent ... Ja bym kupila na twoim miejscu jeden na probe

thgfflw1k3inkyc3.png
Ja też podostawałam ze 3 smoczki :) i trzymam je w szufladzie na wszelki wypadek, chociaż wierzę głęboko, że nie będę musiała użyć ani jednego.

Dostalam pieniadze z zusu :) zwolnienie konczylo mi sie 14.11, wiec pieniadze do tego dnia dostalam. Nastepne zwolnienie mam od 15.11 do 30.12, mam nadzieje ze nie dostane kasy za poltora miesiaca, tylko jakos to rozbija

reklama
U mnie noc miazga.. mojego 2-latka chyba pełnia wzruszyła i darł się wniebogłosy (normalnie śpi jak aniołek), musiałam tulić, głaskać etc.. a potem sama nie zasnęłam prze 3h.. rano wyszliśmy do szkoły 20 min później niż zwykle, a do tej pory nie jestem sobą... ehhh. No, ale czekam na wizytę o 14.20, jedyny miły aspekt tego dnia ;)

Antiope
pedicure na krwisto-czerwony, a co! ;) zaszalałaś kobieto! :D
Rodzić też jeszcze nie chcę, tylko mam obsesje, że może być wcześniej (od 22 tc podglądam wcześniaki.pl i „szanse”), generalnie jestem z tych, co donoszą ;) więc eeee jeszcze nawet 5 tyg przede mna ;)
Co do infekcji, to polecam dołożyć probiotyki (doustne) na układ moczowy np. Trivagin, Provag, albo jak wolisz dopochwowe.. ja dzięki żurawinie na zmianę z w/w zero infekcji dróg moczowych/rodnych :D

Lola Lolitta czasem Enterol fajnie normuje pracę jelit, a bezpieczny w ciąży… chociaż przy skracaniu szyjki też może być i biegunka i wymioty, więc może to nic nie dać… Zdrówka życze, co by Cię przestało męczyć.

kleo93 gratki !!! super! Łatwo niestety nie miałaś, ale najważniejsze, że już po wszystkim a Apolonia zdrowa! :D

Jeżeli chodzi o smoczki do uspokajania, to moja cała 3-ka była bezsmoczkowa, ale zawsze kupowałam z Avent 0-3miesiąca żeby mieć, gdyby odruch ssania był bardzo silny, a bobas wcale nie chciał jeść, tylko „pocycać”, ale zawsze się udawało wyczuć potrzeby i dzieciaki jadły po 5-10 minut, a potem szły spać bez smoka. Więc bardziej był „na wszelki wypadek” niż się przydał.

Do góry