reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja obstawiam następną Antiope. Nie wiem czemu jakoś tak mi po glowie chodzi.

Iza ja malo przytomna ostatnio. Jak tam u was? Jak synek.

A ja jestem wydygana dziewczyny. Serio. Bylam w toalecie i wypadły ze mnie dwa skrzepy wielkosci piastki no kur..a bylo tak fajnie... Zglosilam to i jesli akcja sie powtórzy to jeszcze raz na wizyte i zobaczymy co dalej. Kurna kurna kurna to lozysko mi chodzi po glowie czy cale wyszlo. Niby powiedzieli ze tak ale jakos tak mi to nie pasuje :(

reklama
Ja obstawiam następną Antiope. Nie wiem czemu jakoś tak mi po glowie chodzi.

Iza ja malo przytomna ostatnio. Jak tam u was? Jak synek.

A ja jestem wydygana dziewczyny. Serio. Bylam w toalecie i wypadły ze mnie dwa skrzepy wielkosci piastki no kur..a bylo tak fajnie... Zglosilam to i jesli akcja sie powtórzy to jeszcze raz na wizyte i zobaczymy co dalej. Kurna kurna kurna to lozysko mi chodzi po glowie czy cale wyszlo. Niby powiedzieli ze tak ale jakos tak mi to nie pasuje :(

a kiedy beda Cie badac zeby zobaczyc co sie dzieje?

Witajcie drogie Panie....

I ja chcialam sie dzis w nocy rozplakac.... jak juz po raz setny wstalam na siku to siedzialam na tym kibelku i sie zastanawialam czy to juz tak bedzie przez najblizsze 2 lata, ze porzadnie nocy nie prześpie.....[emoji30][emoji30]
Ja tak kocham spac!!!
Długo, bez przerwy i z szalonymi snami!!! A tu chyba mozna o tym zapomniec...

Po drugie bardzo, bardzo, bardzo i najbardziej chcialabym podziekowac wszystkim doświadczonym mamom ktore nam tu podpowiadały żeby prasowanie zacząć już we wrześniu.... przszła do mnie ostatnio kolezanka i rzuciła już chyba ostatnim zestawem ubranek dla Leośka i jak je poprałam i teraz próbuje prasować to aż mi się rzygać chce..... już wymyślam takie głupoty zeby tego nie robic.... nawet auto na parkingu bylam przestawic....[emoji19][emoji30][emoji849][emoji849]

Tak więc jeszcze raz dziękuję, że większość tego prasowania już za mną!!![emoji851][emoji170][emoji170]

a8doqqmz725nh9h0.png

Witajcie drogie Panie....

I ja chcialam sie dzis w nocy rozplakac.... jak juz po raz setny wstalam na siku to siedzialam na tym kibelku i sie zastanawialam czy to juz tak bedzie przez najblizsze 2 lata, ze porzadnie nocy nie prześpie.....[emoji30][emoji30]
Ja tak kocham spac!!!
Długo, bez przerwy i z szalonymi snami!!! A tu chyba mozna o tym zapomniec...

Po drugie bardzo, bardzo, bardzo i najbardziej chcialabym podziekowac wszystkim doświadczonym mamom ktore nam tu podpowiadały żeby prasowanie zacząć już we wrześniu.... przszła do mnie ostatnio kolezanka i rzuciła już chyba ostatnim zestawem ubranek dla Leośka i jak je poprałam i teraz próbuje prasować to aż mi się rzygać chce..... już wymyślam takie głupoty zeby tego nie robic.... nawet auto na parkingu bylam przestawic....[emoji19][emoji30][emoji849][emoji849]

Tak więc jeszcze raz dziękuję, że większość tego prasowania już za mną!!![emoji851][emoji170][emoji170]

a8doqqmz725nh9h0.png
ja mam poprasowane wszystko uf uf, ale musze dokupic pieluchy tetrowe i koce i trzeba bedzie to poprasowac, ale to pikus w porownaniu z tym co prasowalam przedtem :D

Lola Lolitta też się podpisuję pod tym, że nie każda kobieta może wykarmić piersią, co więcej, zdarza się, że kp potrafi czasem zrobić więcej złego niż dobrego (moja bratowa dopiero jak odstawiła syna od piersi, to młody „gastrycznie” zaczął się zachowywać normalnie tj bez kolek, bez zaparć i zaczął normalnie spać.. mimo podawanych suplementów na kolkę, probiotyków, herbatek etc)
Trzymam kciuki za ten jeden Cyc. Że jeden, nie znaczy, że gorszy – tak go rozhulasz, że hej ;)
A że bobas duży (pamiętaj, że różnica może być nawet 10% więc 300g!) to jakby się już rodził – a może – to będzie miał dużo sił i będzie trzymał temperaturę :) Cukrów pilnuj, bo jak masz za wysokie, to i on ma za wysokie i więcej nabiera… dobrze, że będziesz mieć kontrolę przy sn, jakby był za duży, to zrobią CC i już!

elifit wypas imprezka !!! :D

joshi no to sama też wciskam Ci się w termin ;) to trzymam kciukasy za dotrzymanie do terminu CC. Ja dzisiaj miałam koncert córki w szkole muzycznej i myślałam, że zejdę przez godzinę skurczów jak na @, teraz już lepiej po magnezie i nospie i poleżeniu, ale też bywa różnie… chociaż moja gin się wypowiadała, żeby do 36tc dotrzymać, a potem niech się dzieje… no zobaczymy, co to będzie.

Wszystkiego NAJ dla synka !!! :)

Krasnal77 mi się porody nie wlekły – raczej brałam się za nie „dynamicznie” tj prysznic, piłka, chodzenie, kucanie, czasem KTG irytuje, bo skurcz boli, a musi się „zapisać” więc masz niewygodnie leżeć, ale generalnie spoko. Chyba też zależy od osoby towarzyszącej ;) no i mój max poród to 7h, a niektóre niestety potrafią się ciągnąć nawet 24h, więc pewnie wtedy nieco się wlecze… niektóre mamuśki potrafią się przespać nawet :D

Co do terminów, to moja gin twierdzi, że i OM i USG orientacyjnie, że decyduje natura… ;) ewentualnie, że można patrzeć, kiedy były wcześniejsze porody…

Czarownica
dobrze, że nic się nie stało!!! niestety pod koniec ciąży koncentrujemy się na czymś innym…. Ja często ze skurczami jeżdzę, ale na szczęście trasa max 15km.

anio0 obecnie się nie dopaja, chyba, że dziecko ma zaparcia - to wtedy przegotowana ostudzona woda, albo koperek/rumianek i to też nie za dużo (np. 10-30ml) i najlepiej już po karmieniu..

aneta_ck gdyby łożysko nie wyszło całe, to zaczęłabyś gorączkować w pewnym momencie.. a że z urodzeniem go miałaś problem, to pewnie zrobią Ci usg przed wyjściem… ewnentualnie spróbuj się sama o usg upomnieć! moja siostra niestety miała jazdy i po 10 dniach wracała do szpitala i okazało się, że aż łyżeczkowanie musieli zrobić, stan zapalny i antybiotyki i nie mogła córki karmić przez kilka dni.... :(

Anetka oby to nie bylo łożysko. Trzymam kciuki zeby to nie było nic poważnego i zebyscie jutro wrocily do domu.

Dziewczyny a jak to jest z pepuszkiem, czy wszystkie będziecie uzywaly do jego pielęgnacji octanisept? Dużo ostatnio słyszałam o spirytusie do pepka bo z octaniseptem czasem się paprze i długo się goi. A co myślicie np o tych gazikach nasaczonych spirytusem? I zapomniałam jak to było z wodą do przemywania pupy. Musi byc przegotowana? ale przeciez nie bede gotowala wody i czekala aż wystygnie to jak to miało być?

reklama
Hej Wam. Mały obrócił się troszke inaczej i tym sposobem przestał uciskać to co uciskał i tętno ma fajne. Czasem mu skacze powyżej 160 lub poniżej 110, ale jeszcze tak na granicy.
W nocy miałam skurcze, moje tętno 130, ciśnienie 130/80 przy skurczach i okropne duszności. Całą noc byłam pod ktg i pod pulsometrem, pielęgniarki i lekarz ze mną siedzieli bo słabłam na skurczach. Rozwarcie sie zrobilo na 2 cm. Po kroplówce się uspokoiło na tyle że skurcze mam, ale są nieregularne i raz mocniejsze raz słabsze. Dziś mnie czyści i odeszło mi kawałek czopa z krwią. Maluch waży koło 3 kg, jest duży, i strasznie ciśnie się w kanał. Przepływy ma super. No i to chyba na tyle :) Pozdrawiam!

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry