reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Grama co to znaczy że chodzi. Mówi się żeby nie dźwigać i nie trzymać rąk długo w górze żeby się łożysko nie odkleiło. Co jeszcze może grozić nie wiem :/

Głowa mnie boli.

Idę dziś z dziećmi na wieczorny spacer w poszukiwaniu księżyca

reklama
Hej Wam. Mały obrócił się troszke inaczej i tym sposobem przestał uciskać to co uciskał i tętno ma fajne. Czasem mu skacze powyżej 160 lub poniżej 110, ale jeszcze tak na granicy.
W nocy miałam skurcze, moje tętno 130, ciśnienie 130/80 przy skurczach i okropne duszności. Całą noc byłam pod ktg i pod pulsometrem, pielęgniarki i lekarz ze mną siedzieli bo słabłam na skurczach. Rozwarcie sie zrobilo na 2 cm. Po kroplówce się uspokoiło na tyle że skurcze mam, ale są nieregularne i raz mocniejsze raz słabsze. Dziś mnie czyści i odeszło mi kawałek czopa z krwią. Maluch waży koło 3 kg, jest duży, i strasznie ciśnie się w kanał. Przepływy ma super. No i to chyba na tyle :) Pozdrawiam!

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Jezu ty następną będziesz :)

Ja mam zamiar uzywac octaniseptu, wszyscy mi tak podpowiadaja i nawet polozna na szkole rodzenia mowila o octanisepcie. Spiryt to jednak spiryt i jak dla mnie to on z noworodkiem nie powinien miec nic wspolnego, no ale to tylko moje zdanie, nie wiem jak inne dziewczyny :)

Akurat ze względu na skład to octenisept też nie jest dobrym rozwiązaniem dla noworodka ze względu na rakotwórczy fenoksyetanol w składzie. Lepiej nie używać go do stałej pielęgnacji. My używamy czasem do dezynfekcji, ale sporadycznie. Sami raczej niczego nie będziemy stosować, w większości przypadków wystarcza tzw. sucha pielęgnacja.

Idę dziś z dziećmi na wieczorny spacer w poszukiwaniu księżyca

Fajnie masz z tym księżycem, u nas dzisiaj gęste chmury i nie ma szans na ujrzenie. Ale może dzięki temu jego moc będzie słabsza i nie urodzę;))
Asia cały dzień marudna i dopiero teraz wreszcie coś jej się poprawilo, nawet bajki nie pomagały ani ulubione przysmaki:( Miałam już dość tego dnia.
Działa wam dobrze tapatalk? U mnie usunęły się wszystkie dane, każe się logować i szukać forum (nie znajduje). Mam Windowsa, już ostatnio działanie tapatalka mnie wkurzało bo ciągle się wyłączał ale przynajmniej działał a teraz beznadzieja

Akurat ze względu na skład to octenisept też nie jest dobrym rozwiązaniem dla noworodka ze względu na rakotwórczy fenoksyetanol w składzie. Lepiej nie używać go do stałej pielęgnacji. My używamy czasem do dezynfekcji, ale sporadycznie. Sami raczej niczego nie będziemy stosować, w większości przypadków wystarcza tzw. sucha pielęgnacja.
no to co uzywac do tego pepka w koncu?

reklama
Tak jak pisałam przeważnie jeśli nic się nie dieje to wystarczy umyć i wysuszyć. A środki typu octenisept używać wtedy kiedy są np. złe warunki higieniczne w jakich przebywa noworodek.
dzieki :)

a powiedzcie, mozna krople zoladkowe brac w ciazy? ja nie wiem, juz czy to zgaga czy bo zoladka, ale jest hardkor, zaraz zaczne lazic po scianach :(

Do góry