reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Idealnie opisalas moje bóle i odczucia. Jakbyś mnie opisywała.
A rzeka mleka u mnie też...
Dodatkowo wczoraj chyba czop mi odpadł bo gęstego i twardego śluzu było od cholery, bez krwi. Kisiel można by powiedzieć :p

reklama
Hej dziewczyny. Ja tak na szybko. Na watki porodowym opisze sie jutro.

Maz i ja sie smiejemy bo mydream mi pisala zebym sie za niegi wziela. No to tak zrobilam i po pol godz wody mi odeszly :D polozna mloda dziewczyna super mi sie trafila. Byla caly czas ze mna pomagala. Nie lezalam. Bylam w wodzie a rodzilam oparta o łóżko na czwórka. 10 minutek parcia i mała byla z nami. Jestem tylko obolala bo lozysko nie chciało wyjsc. Krolploki itd naciskanie na brzucho i wyszło. Gorzej znioslam urodzenie lozyska niz porod :D ide sie pocycowac z małą.
Antiope niestety nie dalo rady zeby maz byl ze mna. U koleŻanki grypa wszscy chorzy a mój mały na antybiotyku. Przykro ze w takiej chwili nie bylismy razem ale co poradzić. Tesciowa z domu juz wyiechala rano będzie.ja kolo wtorku powinnam do domu wyjsc.

Pajuinka trzymaj sie. Dacie rade:)

Jadwiga zobacz u mojej malej tez mala waga a dajemy rade. Ide ja przytulic bo ma troszke niska temp dzis. Bede czytac Was w miare mozliwosci:)

Musialam sie zalogowac na stronie, bo aplikacja mi znow nie dziala. Odinstalowalam, zainstalowalam, dzialalo i znow nie dziala...
Chcialam sie zapytac dziewczyn, ktore robily juz wymaz na gbs, jaki jest kosz tego badania i czy robil wam je gin czy musialyscie isc np do przychodni?? :)
Mnie robiła moja gin w trakcie wizyty i to ona wysyłała do laboratorium. Wynik odebrałam podczas kolejnej wizyty u mojej gin. U mnie to koszt 50 zł.

A jak u was z prezentami?
Prezent dla małego od Mikołaja już jest, trzeba go tylko zapakować. Dla D jeszcze nic nie zamówiłam. O świętach jeszcze nie myślałam, ale pewnie zamówię wszystko przez internet

Maz i ja sie smiejemy bo mydream mi pisala zebym sie za niegi wziela. No to tak zrobilam i po pol godz wody mi odeszly :D polozna mloda dziewczyna super mi sie trafila. Byla caly czas ze mna pomagala. Nie lezalam. Bylam w wodzie a rodzilam oparta o łóżko na czwórka. 10 minutek parcia i mała byla z nami. Jestem tylko obolala bo lozysko nie chciało wyjsc. Krolploki itd naciskanie na brzucho i wyszło. Gorzej znioslam urodzenie lozyska niz porod :D ide sie pocycowac z małą.
Antiope niestety nie dalo rady zeby maz byl ze mna. U koleŻanki grypa wszscy chorzy a mój mały na antybiotyku. Przykro ze w takiej chwili nie bylismy razem ale co poradzić. Tesciowa z domu juz wyiechala rano będzie.ja kolo wtorku powinnam do domu wyjsc.

Jadwiga zobacz u mojej malej tez mala waga a dajemy rade. Ide ja przytulic bo ma troszke niska temp dzis. Bede czytac Was w miare mozliwosci:)

Szkoda, że nie udało się rodzić z mężem. No ale przynajmniej poród miałaś szybciutki, więc nie była to długa samotna męczarnia. A mąż już był u Ciebie, czy żeby zobaczyć córeczkę musi czekać na teściową, aż przyjedzie zostać z synkiem?

Majka ja to badanie robilam na NFZ więc nic nie placilam a wyniki miałam tego samego dnia. Zawsze w tym labo są wyniki w ten sam dzien. Wymaz pobierali mi w laboratorium. Trochę się zdziwilam przy Tym badaniu bo moja koleżanka też chodzi do lekarza na NFZ i za to badanie akurat musiala zaplacic

Super że już jesteście we dwie i ze możesz przytulać malutką. Ech, szczesciary! Odpoczywajcie teraz póki możecie :)

A co do fotelika, to taki zwykły kombinezon się nie nadaje? Taki z rękami i nogami? Muszą być jakies specjalne dziury na pasy? Bo ja nic takiego nie mam... :(

Super że już jesteście we dwie i ze możesz przytulać malutką. Ech, szczesciary! Odpoczywajcie teraz póki możecie :)

A co do fotelika, to taki zwykły kombinezon się nie nadaje? Taki z rękami i nogami? Muszą być jakies specjalne dziury na pasy? Bo ja nic takiego nie mam... :(
Taki moze być ale ja np mam taki ze na dole jest jak śpiwór. Ale ma rozpinane pomiedzy nogami wiec chyba do fotelika tak będę robiła. Na to kocyk i tyle :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny tak sie zastanawiam, może wy wiecie jak to moze wygladac w takiej sytuacji. Mieszkam teraz u meza w miescie i tutaj chce zapisac Frania do przychodni tzn ze z tej przychodni powinna przychodzic do mnie polozna srodowiskowa tak? A co się dzieje w momencie kiedy my w tym pierwszym miesiącu po porodzie bedziemy mieszkali u moich rodzicow na wsi 25 km od tej przychodni? Pewnie nie ma co liczyc na wizytę poloznej?o

Anetka poród jak marzenie, konkretny sygnał, ze to pora, szybko. Tez bym tak chciała, ale maź każe leżeć.
U nas waga 2260 g a dziś zaczynam 38. Chętnie bym poród przyspieszyła.

U mnie tez pewnie w ruch pójdzie internet. Zamówię na Allegro i prezenty bedą na nas czekać.

reklama
Dziewczyny tak sie zastanawiam, może wy wiecie jak to moze wygladac w takiej sytuacji. Mieszkam teraz u meza w miescie i tutaj chce zapisac Frania do przychodni tzn ze z tej przychodni powinna przychodzic do mnie polozna srodowiskowa tak? A co się dzieje w momencie kiedy my w tym pierwszym miesiącu po porodzie bedziemy mieszkali u moich rodzicow na wsi 25 km od tej przychodni? Pewnie nie ma co liczyc na wizytę poloznej?o
Kochana ja bede zapisywac Natana do przychodni gdzie mam jakies 20-25 km i polozna musi przyjechac, laski nie robi...jesli nie przyjedzie to mozesz to zglosic, jesli sie nie zglosi, ona ma obowiazek przyjechac :)

Do góry