reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Hej kobietki. Przede mną leniwa niedziela ;) mąż dzisiaj jedzie do pracy na tydzień, kompletnie mu się nie chce, jest zły, że musi jechać, ponury itd. ale to już ostatni raz przed porodem, potem już będzie z nami cały czas w domku :) Na szczęście przyjeżdża moja mama, żebyśmy nie byli sami.
Ale mi dzisiaj brzuch twardnieje..

Jeszcze raz gratulacje:) super, że masz już malutką przy sobie. Każdej z nas życzę takiego porodu. Dużo zdrówka dla Was kobietki :)

Miłej niedzieli wszystkim.
Mi tez twardnieje brzuch I lece odrazu na kibel.[emoji23] bo Mysle ze biegunke dostane takie dziwne uczucie jak by mi brzuch sie skracal.

Wszyscy mnie obstawiaja jako następną :)
Ale zostało 4 dni.
Mało :/
Zaczynam się bać!

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
4 dni !!!! Szok. Pomysl ze za 4 dni bedziesz miala do tulenia dwa serduszka!!!! [emoji7][emoji7][emoji7]
Myslami z toba ja tez sie zaczynam bac cc ! Ale damy rade ! Bo kto jak nie my.
@k8sad jak tam samopoczucie podwójna mamusiu?

Ranek spędziłam na szykowaniu przekąsek na dziś i dekorowaniu salonu. Pokażę wam zdjęcia potem póki jeszcze dzienne światło. Zaczynamy imprezę o 15.
Zycze udanej zabawy .
Napewno bedzie super !!!!koniecznie zapodaj foty.
Szkoda ze ja tu nie mam tyle kolezanke co by urzadzic taka imprezke.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Anetka gratulacje
Dopiero co mialam wolna chwile zeby wejsc a tu takie newsy super !!
Ja dzisiaj pakuje torbe do szpitala na tip top bo juz mnie to meczy psychicznie [emoji23]
Jutro wizyta u gina ciekawe co powie...

thgfflw1k3inkyc3.png

Ej dziewczyny jak sie zaczyna rodzic to kurde co lapie nagly mega bol czy jak ?
Bo zaczynam sie bac [emoji23][emoji23][emoji23]
Wiecie moje chlopaki z 33 tyg I 35 . Wlasnie zaczelam 35 tydzien czyli patryka mialam od 2 tyg na swiecie a filp wlasnie sie rodzil.
Nigdy nic mi sie nie zaczelo samo.skurcze itp. Ja niewiem jak to wyglada I troche sie boje ze cos przegapie. Chodzi mi o te pierwsze sygnaly zblizajacego sie porodu.

chetnie bym pomogla ale zestaw baza, fotelik i spiworek leza u mojej mamy i czekaja az pojde do szpitala.
ale w czym problem???? spiworek powinien miec na pleckach 3 dziury: 2 na gorze na szelki co przypinaja ramiona a jedna na dole na szelke miedzy nogami. wkladasz szelki w dziurki potem dzidziusia w szelki i potem zapinasz szelki i podciagasz paski zeby nie bylo luzi.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Wciąż mi się wydaje, że u nas ten śpiworek się źle układa i coś zrobiliśmy jednak źle... może jest za duży? Ma jakby za dużo materiału w miejscu, w którym będzie spoczywać główka dziecka...

Jak narazie to zaczynam czuc sie coraz gorzej .
Twardnieje brzuch I lece odrazu na kibel.[emoji23] bo mam uczucie ze biegunka mi sie zacznie. Ale to tylko takie wrazenie.tak mam od tygodnia gdzies.
do tego kuje mnie w piczce I boli przy siadaniu krocze. Bala mnie pachwiny jak chodze i jak sie chce przekrecic tez bola.od wczoraj jest mi tez niedobrze[emoji22]
Od kilku dni zalewa mi bielizne. Nie !! nic podbarwionego. Poprostu rzeka mleka . Nie mialam tak napewno.
Nawet teraz czuje jak sie maly rusza ale to normalnie mam uczucie ze na Samym wylocie!!!
Czuje tez ze boli mnie brzuch delikatnie ale odczuwam to jak delikatne bole okresowe ( ciagle) I to tak bardzo nisko.
Nie ze caly brzuch mnie boli tylko na wysokosci ciecia cesarskiego oraz nizej.
No I ciagly bol plecow od wczoraj. I to dosc mocny na Samym dole az wchodzi na posladki. Moj masuje co jakis czas I na jakis czas przechodzi.

Wy tez tak to odczuwacie???

Zaznaczam ze nie mam regularnych skurczy .boli .twardnienia brzucha. Tylko mi sie wydaje ze ja to wszystko caly czas czuje [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Nie boli mnie tak abym w strachu jechala do kliniki.
Ale napewno jest to niepokojace.tym bardziej ze w naturalnym przygotowaniu organizmu do porodu ja to zielona jestem [emoji6][emoji6][emoji6][emoji6]

Dzień dobry!
Rosa juz jest z nami. W niecałe 4 h od odejscia wod :D mialam tylko problemy z urodzeniem lozyska ale juz dobrze. Poszlo ekspresem. Nic do szycia nie było po ;) mala cyca slicznie. Wazy 2890 g i ma 49 cm. Odezwę się jutro

GRATULACJE!!! :D:D:D:D
Super wieści, że poszło tak szybciutko i bez problemów. Mam nadzieję, że udało się to jakoś ogarnąć organizacyjnie i rodziłaś z mężem. Czekamy na relację na wątku porodowym.

Piękności! :happy::happy::happy:

Antiope mój drugi poród – 40 min od przekroczenia porodówki… śmiałam się rodząc, bo było to dla mnie tak nieprawdopodobne (pierwszy 7h)… przyjechałam na ip z rozwarciem na 9cm i nie zdążyłam dojść do sali porodowej (urodziłam na przedporodowej, na zwykłym łóżku, w skarpetkach) ;)

Dziękuję za miłe słowa o córciach, jestem dumną mamą, tatusiowi natomiast czasem witki opadają (wszechobecne gumki do włosów, nieustanne projekty artystyczne z brokatem itp. itd. ;))

...a my z łóżeczkiem czekamy do ostatniej chwili ;) bo dopiero młodzieńca przenieśliśmy z naszej sypialni w lipcu do osobnego pokoju i chcemy mieć jeszcze chwilę nieco przestrzeni...
Jezu nie strasz, ja bym aż tak szybko nie chciała, tak optymalnie to by były 3-4 godzinki. Ale piszesz, że te 40 min od wejścia na porodówkę, a ile minęło od pierwszego skurczu?

No i niestety do domu się nie wybieram. Chca mnie jeszcze trzymać bo rozwarcie się zwiększyło z 1.5 na 2 i szyjka skrócona w 3/4. Ordynator mówi że zagrożenie porodem przedwczesnym i min 3-4 dni jeszcze poleże i zobaczymy co dalej. Chyba za wcześnie się ucieszyłam że dziś do domu.. No ale z drugiej strony dobrze ze będą mieć mnie na oku. Tydzień 35+2

Elifit, Agucha też w tym roku mam wyjątkowa trzydziestke. Pod koniec listopada :)

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom
Dobrze, że Cię potrzymają. szybko minie. Trzymam kciuki.

To teraz jaaa chcę urodzić :) mam 37+3 jak Anetka:) Ksad będzie chyba jednak czwarta. Lola ty zaczekaj jeszcze chwileczkę ;)!
Sex i liście malin jak narazie efektu nie dały, najwidoczniej Jaś nie jest jeszcze gotowy na oglądanie świata.

Udanej niedzieli mamusie.
Ty już chcesz teraz, a ja dopiero tak za 10 dni bym chciała, czy jakoś tak. Ja już nawet odstawiłam te nieszczęsne liście malin, bo nie chcę urodzić za szybko.

Anetka gratulacje. W końcu możesz " odpocząć". Dobrze, ze dziś niedziela to pewnie maź jest z synem, i skoro jest wszystko dobrze to szybko wrócisz do domu. Tez bym chciała rodzic w weekend.

Jeny wy takie chetne do rodzenia, a mi to sie wcale nie spieszy [emoji14] Mam wrazenie, ze nie jestem gotowa psychicznie I nie wiem czy dam sobie rade. A w nocy jak sobie o tym pomysle to siedze I czytam co i jak i ogladam po raz setny filmy na yt z przewiajania,kapania itp [emoji14] I boje sie, ze jak zaczne rodzic to bede panikowac :D eh :D

Ej dziewczyny jak sie zaczyna rodzic to kurde co lapie nagly mega bol czy jak ?
Bo zaczynam sie bac [emoji23][emoji23][emoji23]
Wiecie moje chlopaki z 33 tyg I 35 . Wlasnie zaczelam 35 tydzien czyli patryka mialam od 2 tyg na swiecie a filp wlasnie sie rodzil.
Nigdy nic mi sie nie zaczelo samo.skurcze itp. Ja niewiem jak to wyglada I troche sie boje ze cos przegapie. Chodzi mi o te pierwsze sygnaly zblizajacego sie porodu.

To tak jak ja. Zielona jestem w tym temacie a to 3 ciąża. W tamtych to lekarze o wszystkim decydowali ( odpinamy kroplówkę, rano cc) i nie musiałam się tym przejmować a teraz aż mnie to przeraża.
Objawy które opisujesz tez mam od kilku dni, kupy robię nawet w nocy. Tez mam biało bezowa wydzielinę. Tyle ze mnie zbadali i wiem ze rozwarcie na 2 cm. Dodatkowo czuje jakby zgrzytanie w biodrach, jakby kości zmieniły sie. I mam ochotę sprzątać coś przekładać a tu lipa leżę bi mała waga. Jeszcze choć 100 g by sie przydało. Pierwszy poród mnie nie bolał. A jak bedzie teraz to nie wiem

reklama
Musialam sie zalogowac na stronie, bo aplikacja mi znow nie dziala. Odinstalowalam, zainstalowalam, dzialalo i znow nie dziala...
Chcialam sie zapytac dziewczyn, ktore robily juz wymaz na gbs, jaki jest kosz tego badania i czy robil wam je gin czy musialyscie isc np do przychodni?? :)

Do góry