reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ejj dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie, bo dostałam od swojego lekarza (prywatnie) receptę na luteine i niestety jak on przepisuje to 100℅, myślicie, że jak pójdę do zwykłego lekarza rodzinnego na nfz to mi przepisze te receptę na refundację ? (Bo np ost na izbie przyjęć w szpitalu lekarz wypisal mi receptę z refundacja, a różnica jest spora albo 6zl albo 50cos :/ )
Mi sie gdzies o oczy już obilo na forum ze dziewczyny tez od ogolnego lekarza dostają recepty na luteine i sa refundowane. Sprobuj zapytaj:)

Suszarka super sprawa. Mam wszystko poprane lacznie z pokrowcami z materacow:D ide prasowac :)

reklama
Ejj dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie, bo dostałam od swojego lekarza (prywatnie) receptę na luteine i niestety jak on przepisuje to 100℅, myślicie, że jak pójdę do zwykłego lekarza rodzinnego na nfz to mi przepisze te receptę na refundację ? (Bo np ost na izbie przyjęć w szpitalu lekarz wypisal mi receptę z refundacja, a różnica jest spora albo 6zl albo 50cos :/ )
O kurde, a dlaczego Ci przepisuje na 100%??? Wez go sprowadz do porzadku, przeciez bez przesady, jestes ubezpieczona, w ciazy w dodatku, nalezy Ci sie!!!!!! Ja bym kazala mu wpisac refundacje i kropka, laski nie robi. Ja kupuje za 6zl paczke

O kurde, a dlaczego Ci przepisuje na 100%??? Wez go sprowadz do porzadku, przeciez bez przesady, jestes ubezpieczona, w ciazy w dodatku, nalezy Ci sie!!!!!! Ja bym kazala mu wpisac refundacje i kropka, laski nie robi. Ja kupuje za 6zl paczke
Powiem Ci, że byłam przekonana, ze skoro on przyjmuje prywatnie w prywatnej przychodni to nie moze przepisać z refundacja ? Tylko lekarze przyjmujący na nfz ? Mam dwa op do wykupienia, więc sporo do zaoszczędzenia :/

jak tam ruchy Waszych pysiakow? u mie dyska na calego :D do poludnia byl taki sredni, ale potem sie rozbrykal i daje czadu :D
Szaleje dzisiaj okrutnie. .
Powiem Ci, że byłam przekonana, ze skoro on przyjmuje prywatnie w prywatnej przychodni to nie moze przepisać z refundacja ? Tylko lekarze przyjmujący na nfz ? Mam dwa op do wykupienia, więc sporo do zaoszczędzenia :/
No nie może ani refundacji ani skierowań. L4 jedynie może wypisać :/

moja ginka wiekszosc lekow przepisuje mi z refundacja
Właśnie doczytałam w necie, że jeżeli lekarz praktykujący prywatnie podpisze umowę z NFZ to może wypisywać recepty refundowane, ale nie jest to obowiązkowe, więc pewnie moj takiej umowy nie podpisywał :/ no nic, ide w pon do lekarza rodzinnego, moze przepisze mi te receptę...

reklama
Do góry