reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Ja kiedyś z tym guziczkiem właśnie podczas ktg zgłupiałam do reszty - Mała akurat czkać zaczęła, a ja nie wiedziałam czy za każdym jej podskokiem mam klikać czy liczyć tylko tradycyjne ruchy ;) Jako, że była chyba 5 nad ranem, nie chciałam krzyczeć w stronę korytarza z zapytaniem jak mam tę czkawkę liczyć, więc leżałam tak sobie nieruchomo w tym szpitalu i co chwila naciskałam, bo przecież ruch to ruch, a czuję, że Zośka kica :)
Czy tylko w moim super szpitalu nie ma tego guziczka? [emoji23]

Dziewczyny, jak wykonujecie masaz to gleboko wkladacie palec i napieracie nim w kierunku odbytu czy raczej wystarczy tak z centymetr wlozyc i raczej ujscie rozepchac bez glebszej ingerencji?

No wlasnie tez sie zastanawiam jak z witaminami, ja biore omegamed i mam jeszcze tak na trzy tygodnie a co dalej :)
Ja kupuję witaminy do końca ciąży, a po porodzie będę zażywać dopóki się nie skończą.

U nas też zawsze mąż kąpał. Na początku wiadomo niezdarnie ostrożnie ale to był jego rytuał a ja na to chętnie przystałam. Przy Zuzi też kąpał już razem z pomocnikiem synkiem a teraz jeszcze Zuza będzie kąpać dopóki im się nie znudzi ofkors ;)
To jak ja urodziłam małego, to mój miał już wprawę po starszej córce, więc jakoś bardziej ufałam jemu w tej materii niż sobie :-p

A jak u Was z czkawka u malenstw ? U mnie ostatnio nawet do 3 dziennie dochodzi, już się denerwuje, ze to może za często... ? :|
Mój młody czka, nieraz kilka razy dziennie. Ale ja nie liczę dokładnie ile razy. Nie lubię tego, ale olewam. Pamiętam, że starszy synek jak się urodził, to często miał czkawkę i wtedy się stresowałam czy to mu nie przeszkadza.

40 dni [emoji7] [emoji7] [emoji7]
23 :happy:

Dziewczyny a powiedzcie mi proszę do czego służy ten element,na którym powiesilam odblaskowe go misia? Bo pewnie nie do tego do czego go użyłam[emoji6][emoji6][emoji6] Zobacz załącznik 782303

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Po złożeniu zahaczasz, żeby się wózek sam nie rozłożył.

Czy tylko ja mam dzis dola, lenia i chec nie wychodzenia z lozka? [emoji20]

Nie, my wszyscy dzisiaj od rana tak mamy, a męża dodatkowo boli głowa. Małej wyrodna matka nawłączała bajek, nie była na żadnym spacerze a wszystko przez taką ponurą pogodę na dworze. Ciemno i cały dzień włączone światło. Teraz trochę się rozbudziłyśmy i wyżywamy się artystycznie ale żebro mnie boli więc długo nie wtrzymam.

reklama
Ejj dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie, bo dostałam od swojego lekarza (prywatnie) receptę na luteine i niestety jak on przepisuje to 100℅, myślicie, że jak pójdę do zwykłego lekarza rodzinnego na nfz to mi przepisze te receptę na refundację ? (Bo np ost na izbie przyjęć w szpitalu lekarz wypisal mi receptę z refundacja, a różnica jest spora albo 6zl albo 50cos :/ )

Do góry