reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Wlasnie czytalam standard opieki okoloporodowej no wiec u mnie to bylo chyba sprawdzanie aktywnosci plodu przez ktg polozna podlaczyla mnie pod ktg i kazala wciskac guzik jak poczuje ruchy ;)
Moj gin przyjmuje i na nfz i prywatnie wiec jak potrzebuje badanie specjalistyczne to ide do niego prywatnie a tak ogolnie wszystko mam na nfz. Generalnie jestem zadowolona :) no ale to tez zalezy od miasta i lekarza ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
Czytam i nie wierze. Ja niewiem czy to tak sie zmienilo przez te 7 ostatnich chyba lat od kiedy urodzilam Filipa czy wy chodzicie do ginekologow ktorzy z dzieraja z was kase po prostu na ktg!!
Nigdy ani w pierwszej ciazy ani w drugiej nie placilam za ktg a nie chodzilam prywatnie. Mialam robione bardzo często I nigdy zlotowki nie za placilam.
Masakra jakas.
Tutaj tez nie place . A ktg mam robione juz od kilku tygodni ze wzgledu na dwie ciaze rozwiazane przedwczesnie.

@Luxuorius twoja ginka to juz wogole masakra. . Bo powaznie 40 zl za ktg juz teraz I to co tydzien na tym etapie ciazy??? Im Bliżej terminu porodu tym ktg sa czestsze ale teraz to chyba przegiecie ze strony lekarza prowadzacego I zwykla chec zysku na pacjentce [emoji44]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Czytam i nie wierze. Ja niewiem czy to tak sie zmienilo przez te 7 ostatnich chyba lat od kiedy urodzilam Filipa czy wy chodzicie do ginekologow ktorzy z dzieraja z was kase po prostu na ktg!!
Nigdy ani w pierwszej ciazy ani w drugiej nie placilam za ktg a nie chodzilam prywatnie.
Masakra jakas.
Tutaj tez nie place . A ktg mam robione juz od kilku tygodni ze wzgledu na dwie ciaze rozwiazane przedwczesnie.

@Luxuorius twoja ginka to juz wogole masakra. . Bo powaznie 40 zl za ktg juz teraz I to co tydzien na tym etapie ciazy??? Im Bliżej terminu porodu tym ktg sa czestsze ale teraz to chyba przegiecie ze strony lekarza prowadzacego I zwykla chec zysku na pacjentce [emoji44]

no i ja czuje, ze bede kombinowac i na kazde nie bede jezdzic, bo kuzwa bez jaj, kasa mi z nieba nie leci

no i ja czuje, ze bede kombinowac i na kazde nie bede jezdzic, bo kuzwa bez jaj, kasa mi z nieba nie leci
No oczywiscie . Ja tez bym kombinowala. Raz jezeli czujesz ruchy malego a czujesz je często [emoji23][emoji23] dwa jezeli nie odczuwasz boli I skurczy to ktg jest jeszcze zbedne na tym etapie ciazy.
Wydaje mi sie ze babka chce do Robic na tobie I tyle. Co tydzien ktg? I wez tu wyskocz z kasy !!!

No oczywiscie . Ja tez bym kombinowala. Raz jezeli czujesz ruchy malego a czujesz je często [emoji23][emoji23] dwa jezeli nie odczuwasz boli I skurczy to ktg jest jeszcze zbedne na tym etapie ciazy.
Wydaje mi sie ze babka chce do Robic na tobie I tyle. Co tydzien ktg? I wez tu wyskocz z kasy !!!

teraz w srode pojade a za tydzien wymysle jakis wyjazd do rodziny daleko i juz...

od ktoregos tam tygodnia niby jest obowiazkowe, moja lekarka twierdzi, ze co tydzien trzeba je robic od 30 tygodnia :) no coz wydam ta kase, co mi pozostaje
Lux, to jest naciaganie! Ja mam ktg bezplatnie w mojej szkole rodzenia (tez bezplatnej) ale nawet tam mi pani powiedziala ze przed 35 tyg to nie ma potrzeby. Moj gin mi miala zamiar zrobic lierwsze ktg w 36 t bo tak mi wypada wizyta (no wiadomo ze teraz jak jestem w szpitalu to codziennie robia). Moja sasiadka dopiero od 38 tyg robila. Moim zdaniem jesli liczysz ruchy i wszystko inne jest ok to nie daj sie naciagac. Mozesz najwyzej liczyc ruchu 3 razy dziennie tak jak w szpitalu zeby miec wieksza kontrole.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Lux, to jest naciaganie! Ja mam ktg bezplatnie w mojej szkole rodzenia (tez bezplatnej) ale nawet tam mi pani powiedziala ze przed 35 tyg to nie ma potrzeby. Moj gin mi miala zamiar zrobic lierwsze ktg w 36 t bo tak mi wypada wizyta (no wiadomo ze teraz jak jestem w szpitalu to codziennie robia). Moja sasiadka dopiero od 38 tyg robila. Moim zdaniem jesli liczysz ruchy i wszystko inne jest ok to nie daj sie naciagac. Mozesz najwyzej liczyc ruchu 3 razy dziennie tak jak w szpitalu zeby miec wieksza kontrole.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
no przeciez ja wiem, ze pipka mnie naciaga, temu bede kombinowac ile wlezie, Natan jest baaardzo aktywny i uwazam, ze nie ptrzebuje az co tydzien na tym etapie ktg

A wg mnie nie trzeba kombinować tylko znać swoje prawa. To się nam należy i koniec kropka. Lekarka nawet jeśli prywatna to tez musi znać polskie prawo i nie powinna tak zdzierac kasy albo chociaż powinna powiedziec co mozna zrobic zeby miec to na nfz. Każda z nas należy do jakiejś przychodni na nfz napewno, tam jest pewnie jakaś polozna. Skontaktujcie się z nią i umowcie na wizytę z ktg. No ja bym napewno się domagała swoich praw. Nienawidzę jak ktoś robi mnie w balona i mnie oszukuje...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A wg mnie nie trzeba kombinować tylko znać swoje prawa. To się nam należy i koniec kropka. Lekarka nawet jeśli prywatna to tez musi znać polskie prawo i nie powinna tak zdzierac kasy albo chociaż powinna powiedziec co mozna zrobic zeby miec to na nfz. Każda z nas należy do jakiejś przychodni na nfz napewno, tam jest pewnie jakaś polozna. Skontaktujcie się z nią i umowcie na wizytę z ktg. No ja bym napewno się domagała swoich praw. Nienawidzę jak ktoś robi mnie w balona i mnie oszukuje...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
tak jak mowie, moja ginka kocha kase, ona jak widzi pieniadze to wariuje...ja se z nia pogadam, ze nie bede tak czesto na ktg i ze skad mam brac kase na to? za darmo piczka nie zrobi oczywiscie...

Do góry