reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
A ja sobie siedze w poczekalni :) czekam az ktg sie zwolni. Cisnienie zamierzone krew pobrana mocz sprawdzony. Okazuje sie ze bez kawy nie funkcjonuje. Po wypiciu duzego kubka mam cinienie 91/58 bodajże. Bez tego napoju mam wrażenie ze zemdleje. No ale w ciazy z synem to samo bylo.

Synus odstawiony i za krokodyla przebrany. Nie moge wam wyslac fotki z przedszkola ale z domku pokaze:)

1477906967-1d1mld.jpeg

Super!!!!! [emoji7] [emoji7] [emoji7]

Ej laski ja mialam ktg teraz na wizycie robione chodze na nfz to byl 33t i iles tam dni i nic nie placilam
Pierwszy raz mialam robione przez polozna az sie zdziwilam sama I to jeszcze przed wizyta u gina w gabinecie bo zawsze najpierw ide do poloznej na wazenie i sprawdzanie cisnienia

thgfflw1k3inkyc3.png

Ostatnia edycja:
Ej laski ja mialam ktg teraz na wizycie robione chodze na nfz to byl 33t i iles tam dni i nic nie placilam
Pierwszy raz mialam robione przez polozna az sie zdziwilam sama I to jeszcze przed wizyta u gina w gabinecie bo zawsze najpierw ide do poloznej na wazenie i sprawdzanie cisnienia

thgfflw1k3inkyc3.png
Ja.na wizycie miałam doppler robiony

Mój wstaje po szóstej, to pewnie bedzie podawał mała. Pózniej wraca po siódmej to jemy wspólne śniadanie i dawniej robiłam mu drugie do pracy. A pózniej ogarniałam dzieci. Tak ze myśle, ze nic się nie zmieni rano.
A w nocy to wiele pomagać nie ma co. Chociaż czasem zagłada do dzieci w nocy jak coś marudzą.

moja mi na ostatnim usg zapowiedziala, ze mam co tydzien sie stawiac na ktg, poleci ta kasa, oj poleci, a niby przed samym porodem dwa razy w tygodniu ktg i bede musiala naginac do dwoch roznych miast gdzie ona ma gabinety...

Teraz dzwonilam u nas wszystkie ktg 50 zl w okolicy. Ale to 7 listopada ide do ginki to sie dowiem od kiedy robic i jak czesto ;) tak dzwonialam pytac z ciekawosci o cene, bo jak bylam w ciazy z Olivia to kosztowalo 20 zl [emoji23]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

no jak ginka mi powiedziala, ze 40 zl za ktg to se mysle dzizas, i tak juz do konca ciazy :D cenią sie kuzwa

probowalam zalatwic w szpitalu w moim miescie to uslyszalam, ze skoro prowadze ciaze u lekarza, ktory tam nie pracuje to zrobia mi jedynie jak przyjde z bolem lub skurczami...a nie bede jak pomylona latac i wymyslac co tydzien, ze sie maly nie rusza lub cos, bo jeszcze cos wykracze...wiec dla swietego spokoju wole zaplacic...ehh ciezkie to wszystko
Kurcze dziewczyny, to ja będę miała pierwsze ktg w tym tygodniu u mojej gin (prywatnie). Nawet nie pytałam ile kosztuje. To będzie 35t5d (według obliczeń mojej gin już zaczęty 37t. No i ona mówi, że mogę robić ktg u niej, albo przysługuje mi już w szpitalu w którym będę rodzić; mogę robić tu albo tu. Jak przysługuje, to rozumiem to tak, że chyba jest bezpłatne, ale po tym co piszecie, to już zupełnie zgłupiałam.

Ja sie zgadzam z czarownica. Jak to jest mozliwe zeby za ktg placic. No cholera jasna to już sie nic nienalezy kobiecie w ciazy? Nie dosc ze za wizyte trzeba duzo dac prywatnie to jeszcze cos takiego. Ja mam vo tydz no ale przy tym wszystkim co sie działo w tej ciazy to normalne. Teraz tylko musze wymyslec co zrobic jak mój doktor bedzie mial urlop. Bede musiala na zastepstwo isc chyba ale oni tak tam niechętnie przyjmuja albo szpital. Tam mnie zbadaja na 100 procent zwlaszcza że juz ostatnie tyg mamy. Zmartwilo mnie to trochę.

Ide robic obiad bo mężu pewnie niedlugo wroci :)

Mój wstawał przy pierwszym i drugim. Jak karmilam to wstawał zmieniał pieluchy i dawał mi do piersi. Jak mm to szedł do kuchni, robił mleko dawał a ja spałam :) za to rano szedł do pracy a ja z dziećmi skakałam, sprzatalam, gotowalam. Nigdy go nie zmuszalam. Sam chciał.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
mj niby taki chetny, ciekawe jak to wyjdzie w praktyce ;)

reklama
mamy chory kraj i kazdy lekarz chce zarobic, duzo tez od miasta zalezy, od lekarza, mnie duzo kosztuja wizyty a gdzie tu jeszcze ktg, no ale skoro ginka twierdzi, ze musze miec to zrobie, nie mam sily sie z nia klocic

Do góry