reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Chore to jest. W Polsce nawet kobiety ciężarne bez ubezpieczenia mają prawo do darmowej opieki zdrowotnej. Jeśli ktg jest wymaganym badaniem obowiązkowym to oni muszą je wykonać... nie ma tłumaczenia, że ciąża prowadzona jest prywatnie. Cholera jasna co za kraj! A to ktg jest obowiązkowe? Bo ja np jeszcze nie miałam i nawet nie miałam mówione, że mam je robić.

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Chore to jest. W Polsce nawet kobiety ciężarne bez ubezpieczenia mają prawo do darmowej opieki zdrowotnej. Jeśli ktg jest wymaganym badaniem obowiązkowym to oni muszą je wykonać... nie ma tłumaczenia, że ciąża prowadzona jest prywatnie. Cholera jasna co za kraj! A to ktg jest obowiązkowe? Bo ja np jeszcze nie miałam i nawet nie miałam mówione, że mam je robić.

od ktoregos tam tygodnia niby jest obowiazkowe, moja lekarka twierdzi, ze co tydzien trzeba je robic od 30 tygodnia :) no coz wydam ta kase, co mi pozostaje

Jak byłam na dniach otwartych w szpitalu to mówili, że ktg należy robić po 37 tygodniu... W sumie nie mówili nic o tym, że jest to płatne, ale zapytam jak pojadę zrobić wymaz na paciorkowca...

Ja nie chodzilam ani w pierwszej ani w drugiej ciazy, ale teraz mam te skoki cisnienia i podobno mam miec ktg, a przynajmniej cos tam ostatnio gin wspominala

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ej to znaczy że jak pojde do szpitala na to spotkanie z polozna i ona mi powiedziala ze zrobi mi ktg to będę musiala za nie zapłacić? No śmiech na sali, po cholerę człowiek płaci te składki jak nawet w ciazy nie może normalnie z niczego skorzystac.

a jeszcze mowi do mnie, ze w nocy bedziemy naprzemian wstawac jak sie Natan urodzi, popatrzylam sie na niego jak na debila :D haha, juz to widze :D jak on ma problem by do pracy wstac
Mój wstawał przy pierwszym i drugim. Jak karmilam to wstawał zmieniał pieluchy i dawał mi do piersi. Jak mm to szedł do kuchni, robił mleko dawał a ja spałam :) za to rano szedł do pracy a ja z dziećmi skakałam, sprzatalam, gotowalam. Nigdy go nie zmuszalam. Sam chciał.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój wstawał przy pierwszym i drugim. Jak karmilam to wstawał zmieniał pieluchy i dawał mi do piersi. Jak mm to szedł do kuchni, robił mleko dawał a ja spałam :) za to rano szedł do pracy a ja z dziećmi skakałam, sprzatalam, gotowalam. Nigdy go nie zmuszalam. Sam chciał.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
mój też mi dużo pomagam w nocy. Przede wszystkim przy synu bo trzeba go było nosić i budził się często. Przy cóce nie musiał, ona cykała i zasypiała od razu.

Do góry