reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Witam się z rana, mąż już dawno oddelegowany do pracy a żona zamiast spac to kręci się z boku na bok. Ciezkie Nocki mam od kilku dni, wlasnie przez to ciagniecie w pachwinach, bo jak chce się przekrecic to już zaczynam je czuć i przekrecam się na 3 razy jak stara babcia.
Coś mnie chyba katar dopada.... nie podoba mi się to.
Franio troche pobuszowal, teraz śpi to może i ja jeszcze usne.... dobranoc dziewczyny :)

reklama
Lada dzien Ci sie moze poprawic. Po 35t dziecko przesuwa sie do dolu i jest latwiej oddychac (za to wiekszosc z nas odczuje wlasnie wiekszy nacisk na dole i klucie).

Witam sie i ja! Pytanie z realiow szpitalnych: dlaczego w kazdym szpitalu o 6 rano robia pobudke na max i na przyklad przy 8 jarzeniowkach sprawdzaja temperature (a na porodowce sprawdzaja tetno) a potem do 8 nic sie nie dzieje??? czy na prawdw nie aystarczyloby jednej malej lampki zapalic? Ale wtedy (parafrazujac stary kawal) moglybysmy pomyslec ze oni (personel) sa tu dla nas:)))
Pozdrawiam z patologii!

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
U mnie to samo, 6 temperatura i tetno, 7 znowu tetno, bo nowa zmiana, 8 sniadanie i zaraz obchod, nawet jakbys chciala to nie zasniesz.

Witam się i ja z rana :)
Noc niczym nie różniła się od innych , znów koncert był... Acha bylismy w końcu wczoraj na IP i przynajmniej mamy wykluvzone zakazne choroby... Zostaje alergia na coś lub robaki . Zobaczymy . Od 3zaczniemy diagnostykę . Nie podoba mi się ta teoria że względu na to, że młody miał podany lek odrobaczajacy w maju (prewencyjnie wypisał go gastroenterolog z racji posiadania przez nas psa ). Miała któraś z Was takie przygody?
Szczerze powiem to byłabym za kimś kto stosuje medycynę alternatywna do konwencjonalnej ... Przepraszam, że Was ciągle zasypuje swoimi problemami, ale ręce mi już opadają....
A tak wogole to zaczynam się szykować do lekarza. O 16 co prawda mam wizytę , ale wcześniej jedziemy na zakupy. Jak nigdy stres mnie ogarnia straszny, sama już nie wiem...

Hej ja tez juz mam po spaniu w ogole glodna znow jestem ... Emi buszuje w brzuchu co jakis czas jak sie przekreca znow czuje to klucie ja spac nie moge luby tv oglada cala noc, biedny po nockach sie przestawic nie moze ... Wstane zaraz pojde kawy sie napic i cos zjesc
Wczorajszy dzien to byl maraton jakis nalatalam sie jak glupek ale przynajmniej dzis nie musimy jechac na cmentarz bo wczoraj ogarnelam wszystko lacznie z zostawieniem auta do sprzatania i mycia ;)
Luby juz planuje dzien porodu haha szkoda tylko, ze nie wiemy kiedy ten dzien dokladnie nastapi ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

Albo noc;))

A ja zła i głodna, telefon rozładowany ja nie wiem co z tymi ładowarkami, co chwila któraś przestaje działać. Mogłabym spokojnie spać jeszcze bo pobranie krwi mam na 10 ale przez zmianę czasu mała mi wcześniej wstaje teraz... A ja znów w nocy spać nie mogłam więc jak zwykle nieprzytomna i do tego głodna. Może pojadę od razu to mnie jakoś przyjmą. To już te badania do porodu wszystkie...

Lada dzien Ci sie moze poprawic. Po 35t dziecko przesuwa sie do dolu i jest latwiej oddychac (za to wiekszosc z nas odczuje wlasnie wiekszy nacisk na dole i klucie).

Witam sie i ja! Pytanie z realiow szpitalnych: dlaczego w kazdym szpitalu o 6 rano robia pobudke na max i na przyklad przy 8 jarzeniowkach sprawdzaja temperature (a na porodowce sprawdzaja tetno) a potem do 8 nic sie nie dzieje??? czy na prawdw nie aystarczyloby jednej malej lampki zapalic? Ale wtedy (parafrazujac stary kawal) moglybysmy pomyslec ze oni (personel) sa tu dla nas:)))
Pozdrawiam z patologii!

To zależy od specyfiki oddziału. Najpierw z Asią leżałam przez 10 dni na noworodkowym, to tam ok 22 była zmiana warty, więc te babki łaziły i darły się ok tej 22 na cały korytarz. Po 21 przychodziły na ważanie, potem przychodziły o 6 rano zbadać dziecko i włączały za każdym razem światło na fulll, nie było się jak wyspać. A potem byłysmy na septycznym to te badania i ważenia byly w bardziej cywilizowanych porach, a jak przychodziły w nocy żeby zabrać dziecko na antybiotyk, to na paluszkach i tylko malutkie światełko żeby nas nie budzić. No ale tutaj był tylko jeden pokój dla matek więc nie było takiej masówki i mogły sobie pozwolić na szanowanie pacjentek;)

Noc niczym nie różniła się od innych , znów koncert był... Acha bylismy w końcu wczoraj na IP i przynajmniej mamy wykluvzone zakazne choroby... Zostaje alergia na coś lub robaki . Zobaczymy . Od 3zaczniemy diagnostykę . Nie podoba mi się ta teoria że względu na to, że młody miał podany lek odrobaczajacy w maju (prewencyjnie wypisał go gastroenterolog z racji posiadania przez nas psa ). Miała któraś z Was takie przygody?
Szczerze powiem to byłabym za kimś kto stosuje medycynę alternatywna do konwencjonalnej ... Przepraszam, że Was ciągle zasypuje swoimi problemami, ale ręce mi już opadają....
A tak wogole to zaczynam się szykować do lekarza. O 16 co prawda mam wizytę , ale wcześniej jedziemy na zakupy. Jak nigdy stres mnie ogarnia straszny, sama już nie wiem...

Jeszcze zależy co to za lek, niektóre działają tak że robaki tylko "wkurzają" i bardziej zaogniają problem, zamiast je wybić... No i odrobaczać trzeba całą rodzinę, dom zdezynfekować, wszystkie ciuchy, materace itp żeby mieć 100% pewności że tego nie ma... My też po ciężkich nockach zastanawiamy się czy to nie robaki, ostatnio była w okolicach pełni księżyca więc tym bardziej, ale dopóki kończy się tylko na tym, apetyt jej dopisuje i jest zdrowa, to nie będziemy kombinować skoro i tak ja nie mogłabym też zastosować terapii. Ale mam nadzieję, że u Ciebie to nic poważnego.

Trzymam kciuki za wizytę, będzie dobrze.

moj pasierb mial robaki. ze 2 lata trwala walka. nie znam szczsrgolow medycznych bo badania to zawsze jego mama mu robila ale:
1) wiem ze to byly jakies jednoznaczne wyniki (chyba z kalu) a nie na zasadzie "na zas".
2) wazna byla dieta - eliminacja slodyczy i mocne ogranicznie weglowodanow
3) moj pasierb to byl i jest mega chudziutki. Obecnie ma 8 lat i 129cm i wazy 23kg!!!
Czy sa u was takie objawy?

Ostatnia edycja:
Ja kiedys sie odrobaczalam naturalnymi metodami jakies ziola o nazwie balsam kapucynski poszukaj sobie w necie ;)

A tak wracajac do robakow moj weterynarz powiedzial, ze zalapanie robakow od psa jest bardzo male poniewaz roznia sie one od ludzkich robakow wiec nie bylabym taka pewna czy zalapal to od psa... Jeszcze jak pies jest wychowywany w domu i odrobaczany regularnie to raczej znikome szanse no ale wiadomo warto byc w gotowosci.
Co do badania kalu to tez nie jest tak hop siup musisz wychwycic moment kiedy skladaja jajka zeby dac kal do badania bo inaczej nie wyjdzie, ze dziecko ma robaki. W necie jest duzo na ten temat ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

Ostatnia edycja:
Dzień dobry. Ale z Was ranne ptaszki dzisiaj dziewczyny ;) ja zasnęłam o 10 i wstałam już przed 8, to stanowczo za wcześnie jak na mnie :p Jeju, ale mi mała szaleje w brzuchu od rana, normalnie tańczy tam chyba bo cały brzuch faluje :)

reklama
Dzień dobry. Ale z Was ranne ptaszki dzisiaj dziewczyny ;) ja zasnęłam o 10 i wstałam już przed 8, to stanowczo za wcześnie jak na mnie [emoji14] Jeju, ale mi mała szaleje w brzuchu od rana, normalnie tańczy tam chyba bo cały brzuch faluje :)
Ja jeszcze drzemalam dwie godzinki :D teraz juz czuje sie wyspana ;) najlepsze, ze wypilam kawe i zachcialo mi sie po niej spac haha

thgfflw1k3inkyc3.png

Do góry