reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Grama moze dobrze,że jesteś w szpitalu, niech się zjawi Twój lekarz i dokładnie oceni co jest i pewnie Cię wypuści do domu. Jesteśmy już na tym etapie,że może lepiej poleżeć te kilka nocy w szpitalu niż żeby coś wydarzyło się w domu... chociaż sama tego nienawidzę i pewnie bym płakała jakbym musiała iść do szpitala. Mam nadzieje,ze szybko Cię wypuszcza :)

A co do dojrzałości do dziecka, mój prawie maz dzisiaj kupił dynie i wycinal bo mówi, że musi się szkolić do zabaw z Hanką [emoji1][emoji1][emoji1]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
przed chwila mi lekarz powiedzial ze tak do konca tygodnia mnie potrzymaja... na razie nie marudze bo ledwie troche mi bol zlezal i dla dobra dziecka moge polezec. ale jak mi calkiem przejdzie to mam zamiar zwolnic miejsce bardziej potrzebujacym. uwazam ze realne maximum to sroda (wtorek wiadomo swieto to pisac nikt nie umie).

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

reklama
Nie chcialam robic zadymy na ip. Oni sie boja ze jakby cos u mnie przegapili to im ordynatorka urwie glowy. Poza tym bol utrzymuje mi sie nadal i to prawie caly czas na takim samym mocnym poziomie wiec troche bym sie bala w domu... zwlaszcza ze moj maz nie kontaktuje zupelnie - ma mega kaca. Nie to ze tak duzo wypil bo on zadko pije ale on ma problemy z metabolizmem alkoholu. Potrafi 2 dni miec kaca. Nie przesadzam.

Mysle ze juz do porodu maz ani jednego drinka nie wypije po dzisiejszej akcji. Nawet nie musze ja nu tego zabraniac czy pozwalac:)))

slicznie Czarownica napisalas. Ja jak skonczylam 30tke to myslalam ze nie bede miala meza i dzieci. wielu facetow chcialo sie ze mna spotykac i nawet jakos tam wiazac ale... wszyscy traktowali mnie jako ladna kochanke, taki dodatek... nawet sie z tym pogodzilam. a potem poznalam mojego meza i myslalam ze on tak samo zrobi ale...on na drugiej randce zaprosil mnie do siebie, otworzyl szafe i pokazal mi "tu jest Twoja polka, kupilem ci recznik i szcztoeczke do zebow...". pomyslalam "wariat" i... zamieszkalam z nim po 3 randce:))) a 4 miesiace pozniej podjelismy decyzje o tym ze sie pobierzemy i w sumie po roku znajomosci wzielismy slub a po kolejnym zaczelismy sie starac o dziecko... tyle ze mielismy wyboista droge ale licze ze juz tylko dluga jasna prosta przed nami!:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Trzymaj się tam. Odpoczniesz przynajmniej:)

Witajcie kobitki:)

Ja dziś umówiłam się z koleżankami na obiad w Sopocie.
Jedna ktora mieszka w moim bloku zaproponowala, ze pojedziemy jej autem, bo po co ciagnac dwa i ze przyjdzie po mnie jak bede gotowa, no to sie ucieszylam i .....
6 koleżanek stanęło w moich drzwiach z balonami, prezentami, jedzeniem i 8 litrami soku z marchewki.....:)))
Czyli i ja doczekałam się baby shower:)) byłam zaskoczona tak mocno, ze podobno zrobiłam się cała czerwona z wrażenia:))) i tym oto sposobem spędziłam miłą niedzielę w domu... tylko, że w końcu tego obiadu nie zjadłam;))
1477850001-ra3so2.jpeg

a8doqqmz725nh9h0.png
Ale suuuper [emoji175] [emoji175] [emoji175]

Jejku dziewczyny po cholerę ten czas przestawiac. Mój syn byl dzis nieznosny. Nie wyspal sie ledwo wytrzymal do 19. Już spi ale dal nam.dzis popalic. Jak takie slodkie dziecko moze byc czasami tak niemozliwe to nie wiem. Kocham go nad zycie ale mnie dzis wykonczyl nerwowo i psychicznie. Mam nadzieje ze nocka minie dobrze. Wydaje mi sie ze cos go bierze bo tak delikatnie zaczyna pokaslywac. No nic zobaczymy. Jutro maja małą impreze w przedszkolu. Będzie strasznym ktokodylem:D :D a ja w tym czasie pojade na wizyte z ktg i usg.

Jadwiga ty mnie kobieto przerazasz czasami ;) jak to piastke wyczulas?? Mam nadzieje ze jednak sie mylisz.

Majka wytrzymaj do jutra. Wiem ze w szpitalu ciezko wytrzymać. Za pierwszym razem jak lezalam 9 dni to myslalam ze oszaleje.

Grama dobrze ze lekarze porobili Ci badania i zostawili na obserwacji. Z takim bóle nie ma co w domu siedziec. Bardzo bys sie martwila.

Antiope ja taki nacisk na dol mam coraz mocniejszy i bol w pachwinach szczegolnie z lewej strony. Mała jest bardzo nisko i wszyscy mi gadaja ze mam brzuch nisko. Ja sie nie przejmuje bo moj brzucho od poczatku ciazy jest tak nisko wiec to normalne. Za to u Ciebie widocznie synek tez zszedl nizej skoro lepiej mozesz oddychac. To chyba juz powolinczas na opuszenie brzuszka? Czy za wcześnie jeszcze?

Hej, ja weekend spedzilam u rodzicow. Rodzice byli na weselu a my pilnowalismy domu. Aż wstyd się przyznać, ale od 2 msc mamy wozek i dopiero wczoraj go rozpakowalismy :)
Coś mnie pachwiny bola, tzn tylko jak chodze to je czuje i jak się przekrecam w nocy to też je czuje. Myślę że to nic złego.

Czarownica pięknie napisałaś.

Krasnal Ale niespodzianka, lubię takie choć niestety w moim przypadku nie mam na co liczyc :(

Witajcie kobitki:)

Ja dziś umówiłam się z koleżankami na obiad w Sopocie.
Jedna ktora mieszka w moim bloku zaproponowala, ze pojedziemy jej autem, bo po co ciagnac dwa i ze przyjdzie po mnie jak bede gotowa, no to sie ucieszylam i .....
6 koleżanek stanęło w moich drzwiach z balonami, prezentami, jedzeniem i 8 litrami soku z marchewki.....:)))
Czyli i ja doczekałam się baby shower:)) byłam zaskoczona tak mocno, ze podobno zrobiłam się cała czerwona z wrażenia:))) i tym oto sposobem spędziłam miłą niedzielę w domu... tylko, że w końcu tego obiadu nie zjadłam;))
1477850001-ra3so2.jpeg

a8doqqmz725nh9h0.png
Super niespodzianka! :happy2:

Jejku dziewczyny po cholerę ten czas przestawiac. Mój syn byl dzis nieznosny. Nie wyspal sie ledwo wytrzymal do 19. Już spi ale dal nam.dzis popalic. Jak takie slodkie dziecko moze byc czasami tak niemozliwe to nie wiem. Kocham go nad zycie ale mnie dzis wykonczyl nerwowo i psychicznie. Mam nadzieje ze nocka minie dobrze. Wydaje mi sie ze cos go bierze bo tak delikatnie zaczyna pokaslywac. No nic zobaczymy. Jutro maja małą impreze w przedszkolu. Będzie strasznym ktokodylem:D :D a ja w tym czasie pojade na wizyte z ktg i usg.

Jadwiga ty mnie kobieto przerazasz czasami ;) jak to piastke wyczulas?? Mam nadzieje ze jednak sie mylisz.

Majka wytrzymaj do jutra. Wiem ze w szpitalu ciezko wytrzymać. Za pierwszym razem jak lezalam 9 dni to myslalam ze oszaleje.

Grama dobrze ze lekarze porobili Ci badania i zostawili na obserwacji. Z takim bóle nie ma co w domu siedziec. Bardzo bys sie martwila.

Antiope ja taki nacisk na dol mam coraz mocniejszy i bol w pachwinach szczegolnie z lewej strony. Mała jest bardzo nisko i wszyscy mi gadaja ze mam brzuch nisko. Ja sie nie przejmuje bo moj brzucho od poczatku ciazy jest tak nisko wiec to normalne. Za to u Ciebie widocznie synek tez zszedl nizej skoro lepiej mozesz oddychac. To chyba juz powolinczas na opuszenie brzuszka? Czy za wcześnie jeszcze?

Mój mały też był dziś nieznośny. Myślę, że nie tylko ze względu na zmianę czasu ale i urodzinowe prezenty, których nie był w stanie ogarnąć. Za dużo wrażeń ostatnio: pasowanie na przedszkolaka, nowe łóżko, urodziny, zmiana czasu. Jeszcze teraz żeby przetrwać wszystkich świętych, bo idziemy do mojej mamy na obiad, to będzie ok. Jak dla mnie w tym stanie, to też już za dużo tego wszystkiego.

Nie strasz mnie tu opuszczaniem brzuszka. Jeszcze za wcześnie, dziś dopiero stuknął równy 35 tc. Niech maluszek sobie posiedzi jeszcze minimum 3 tygodnie. Ja nie jestem gotowa, nawet walizki do szpitala spakowanej nie mam. Na szczęście dziś dostałam poprasowane przez nianię ciuszki. Jupi! Za walizkę zamierzam się zabrać jutro. Tylko ciągle się waham, czy brać osobną torbę do samego porodu, czy wszystko razem wsadzić.

A tak w ogóle, to D mi kupił ten wózeczek i jak tylko przekroczył próg mieszkania, to mój mały zauważył ucieszony: "Kółka" no i porwał mi ten wózek do swojej zabawy. Skąd mu się wzięła ta fascynacja kółkami nie mam pojęcia. :-p

reklama
Dziewczyny na stronie mojego szpitala jest napisane zeby wziąć kosmetyki do kąpieli dla dziecka. Z tym ze w szpitalu przeważnie nie kapia dzieci i tak sobie pomyślałam i Kupilam w rossmanie ten malutki turystyczny płyn do kapieli z babydream zeby nie pakować całego dużego plynu a oni albo wykapia albo nie. Mam nadzieję że nie beda robić problemu ze mam taki malutki płyn :) kosmetyki dla siebie do szpitala tez Kupilam te malutkie i tym oto sposobem zaoszczedzilam trochę miejsca w torbie.

Do góry