reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja swojego pieseła przyzwyczajam do zmian. Wkładam do łóżeczka i wozka płaczacy telefon, daje obwachac każdy nowy przedmiot Młodego. Chodzę z płaczącym betem po domu. Dobrze, że nikt obcy mnie nie widzi, bo pomyślałabym, że wariatka[emoji23]. A też będę dawała pieluche lub ubranko do obwachania ze szpitala zanim wrócimy do domu. Zobaczymy jak będzie się zachowywał.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Hahah przytakne wariatka :)
Ale to dobrze, najwazniejsze, że do wszystkiego świadomie podchodzimy i zakładamy miłość od pierwszego wejrzenia ;)

reklama
Ja już 3x zmienialam decyzje [emoji14] ale kurcze te warunki kuszą, potem, że można tam dłużej zostać, nawet mąż może pójść spać z Tobą w jednym łóżku i nie wyganiaja... Idę na żywioł ;)
Brawo Ty[emoji6]A pamiętasz ile przed porodem trzeba się iść zakwalifikować? Czytałam o tym, ale już nie pamiętam. I chyba trzeba mieć super wyniki krwi, ale nad tym cały czas pracuję[emoji5] może i ja się zdecyduję, teściowa zawału dostanie[emoji23]

@ana ana @Nonkatoja u mnie dom narodzin odpada, ciąża musiałaby być niemal wzorowa:) Moja przyjaciółka rok temu rodziła w domu narodzin i mega zadowolona. Wprawdzie ze swoją położną, ale... generalnie w naszym szpitalu same fajne i kompetentne położne! Damy radę! Może kiedyś Warszawską nasiadówkę zrobimy, albo ubraniową wymianę ;)

Hahah przytakne wariatka :)
Ale to dobrze, najwazniejsze, że do wszystkiego świadomie podchodzimy i zakładamy miłość od pierwszego wejrzenia ;)
My akurat radzilismy się behawiorystki, bo pieseł ma problem z akceptacja dzieci i dlatego tyle starań z naszej strony. Jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że pokocha Młodego z wzajemnością[emoji6]

nablonki plaskie 5-7
krwinki biale L 50-70
krwinki czerwone E 2-5
no i znow bakterie, ale nic nie piecze, nie boli, nie wiem o co chodzi
Lux u mnie w szkole rodzenia przestrzegali ze wieksza infekcja (a masz ja!) moze wywolac przedwczesny porod. Madzia miala infekcje. Ja bym nie czekala do poniedzialku. Koniecznie zrob posiew i postaraj sie wczesniej pojsc do ogolnego lekarza a z gin telefonicznie sie skontaktuj.
pewnie od ucisku na pecherz cos tam sie dzieje, moze furaginum bedzie kazala brac, mam je na szczescie jeszcze w domu
Furagin w 3 trymestrze nie jest wskazany (mam skolonnosci do zapalenia pecherza i od poczatku viazy dopytuje co moge kiedy brac jesli dostane). Na tym etapie i polozna i lekarz wskazali mi Monural jesli by sie pojawila infekcja.
A ja mam pytanko myslicie, ze 400zl za sesje w plenerze to duzo ? W cenie sa juz wywolane zdjecia i zdjecia na plycie

thgfflw1k3inkyc3.png
to nie duzo. u mnie w miescie (a duzo mamy fotografow i ceny sa niewysrubowane) sesja w plenerze zaczyna sie od 400 zl i obejmuje tylko zdjecia na plycie i obrobke 15 szt zdjec bez wywolania. Wazne zebys porownala wczesniejsze prace i byla pewna ze styl zdjeci ci odpowiada (fotografowie robia wszystkie sesje podobne).

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

@ana ana @Nonkatoja u mnie dom narodzin odpada, ciąża musiałaby być niemal wzorowa:) Moja przyjaciółka rok temu rodziła w domu narodzin i mega zadowolona. Wprawdzie ze swoją położną, ale... generalnie w naszym szpitalu same fajne i kompetentne położne! Damy radę! Może kiedyś Warszawską nasiadówkę zrobimy, albo ubraniową wymianę ;)
Może jakieś sympatie nawiążą się u naszej "młodzieży" ;)

My akurat radzilismy się behawiorystki, bo pieseł ma problem z akceptacja dzieci i dlatego tyle starań z naszej strony. Jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że pokocha Młodego z wzajemnością[emoji6]

Aaaaa ale york czy labek ? U nas też nie ma zachwytu dziećmi, z reguły boi sie ich i ucieka, jak wyciagaja rękę to potrafi warknac (ale to znak z jego str, że obawia się bliższego kontaktu). Zakładam, że jak Mała będzie przebywać z nim 24h na dobę to jakoś się polubia :)

reklama
Do góry