reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dziewczyny a wiecie,że polozna nam się od 21tc należy z NFZ i jeśli wybierze się fajna to i na wspólny poród można się umówić a jeśli nie poród to napewno na wizyty w szpitalu. Moja mi to powiedziała przez telefon, szczegóły ustalimy jak się w końcu spotkamy bo raz ja chora raz ona :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja sie nie martwie bo podobno u nas sa super polozne
Dwa tygodnie temu rodzila mojego kuzyna narzeczona i mowila, ze mieli super polozna i bardzo zadowolona byla ogolnie z opieki tam a rodzila naturalnie i szybciutko bo w 4h fakt to bylo jej trzecie dziecko ale przynajmniej porownanie miala

thgfflw1k3inkyc3.png

Hej dziewczyny
U nas noc spoko dzis juz sie, ze tak powiem normalnie czuje o ile tak mozna nazwac trzeci trymestr hihi chyba te tabletki dzialaja z opoznieniem bo wczoraj wieczorem zaczelam czuc ulge.
No ale dzisiaj rano mialam niespodzianke ... Musialam psa kapac bo kupe miala na grzbiecie :/ nie wiem jak ona to zrobila ! Pomijam fakt, ze w klatce tez pelno kup a wczoraj wychodzily wieczorem i dzis rano luby z nimi byl zaraz po powrocie z pracy ... Wszyscy mnie strasza opieka nad dzieckiem a tu a psami jest czasami wiecej problemow hihi moja kolezanka powiedziala, ze opieka na noworodkiem to pikus w porownaniu do opieki nad szczenietami (zaznaczam, ze wtedy czlowiek nie spi w nocy tylko pilnuje zeby sie we wlosy nie wplataly i nie udusily) a tu mowi luzik masz wstajesz jak zaplacze haha dobra jest ;)

thgfflw1k3inkyc3.png
Też mam psiura więc przybijam Ci 'piateke' w rozmyslaniach nad podwojna opieka :)

Kupuję chustę aby bez wózka później spacery odbebniać !
I uważam że zwierz + niemowlę to może i więcej trudu ale i dla dzieciaczka dużo plusow.

P.s
Z racji tego że mój buldog sam nie da rady 'sie umyć' - taka budowa psa....To za chwilę nie jedną a dwie małe dupki trzeba będzie myć :)

Powodzenia z kupa :d

Też mam psiura więc przybijam Ci 'piateke' w rozmyslaniach nad podwojna opieka :)

Kupuję chustę aby bez wózka później spacery odbebniać !
I uważam że zwierz + niemowlę to może i więcej trudu ale i dla dzieciaczka dużo plusow.

P.s
Z racji tego że mój buldog sam nie da rady 'sie umyć' - taka budowa psa....To za chwilę nie jedną a dwie małe dupki trzeba będzie myć :)

Powodzenia z kupa :d
Ja sie ostatnio wkurzylam jak znajomi przyjechali i do nas z tekstem a co zrobicie jak dziecko bedzie mialo alergie na siersc
Heee to sorry mam sie psa pozbyc juz teraz ? Jakos nie biore nawet takiej mysli pod uwage. Na yorki na pewno nie bedzie uczulona bo yorki maja wlos moze byc problem z labradorem ale naczytalam sie, ze podobno jest matka w ciazy przebywa na codzien z psem w domu to przekazuje dziecku przeciwciala.

thgfflw1k3inkyc3.png

Dobrze pamiętasz :) termin na 1grudnia, ale zobaczymy ile mały wytrzyma. Ma główkę o 2tyg starszą, więc może próbować wyfrunąć wcześniej:) Ja mam przyjemność bywać w naszym szpitalu i przychodni często, jeszcze mi nikt nie podpadł ;)
To chyba tylko ja z nas trzech nie wzięłam poloznej, ale to bardziej że względu na to, że raz zastrzegają, że w dniach 24-26 grudnia nie przyjeżdżają (jak nie mają dyżury, a tak wypada moj termin), dwa chce spróbować w domu narodzin, a tam można powiedzieć, że ze względu na małe zainteresowanie położna jest na wyłączność. Byłam kilka razy na naszej ip i za każdym razem wychodzę z usmiechem na twarzy, położne,pielegniarki mega sympatyczne, zawsze uśmiechnięte i nigdy nie zbagatelizowaly tego co mi dokuczalo :)

Ja sie ostatnio wkurzylam jak znajomi przyjechali i do nas z tekstem a co zrobicie jak dziecko bedzie mialo alergie na siersc
Heee to sorry mam sie psa pozbyc juz teraz ? Jakos nie biore nawet takiej mysli pod uwage. Na yorki na pewno nie bedzie uczulona bo yorki maja wlos moze byc problem z labradorem ale naczytalam sie, ze podobno jest matka w ciazy przebywa na codzien z psem w domu to przekazuje dziecku przeciwciala.

thgfflw1k3inkyc3.png
Też o tym czytałam i mam nadzieję, że ma to odniesienie do rzeczywistości :) ja nawet przez sekundę nie pomyślałam, że pies będzie stanowił jakiś problem, wręcz przeciwnie, mam bardzo przyjazne psom otoczenie, spacery to będzie dla nas czysta przyjemność. Jedyna rzecz to mieć na uwadze pierwsze spotkanie naszych "dzieci", trzeba wszystko wcześniej ustalić :)

To chyba tylko ja z nas trzech nie wzięłam poloznej, ale to bardziej że względu na to, że raz zastrzegają, że w dniach 24-26 grudnia nie przyjeżdżają (jak nie mają dyżury, a tak wypada moj termin), dwa chce spróbować w domu narodzin, a tam można powiedzieć, że ze względu na małe zainteresowanie położna jest na wyłączność. Byłam kilka razy na naszej ip i za każdym razem wychodzę z usmiechem na twarzy, położne,pielegniarki mega sympatyczne, zawsze uśmiechnięte i nigdy nie zbagatelizowaly tego co mi dokuczalo :)
No właśnie jak dzwoniłam do położnej i mówię że termin w grudniu, to też mi już coś wspominała, że ma nadzieję, że przed świętami się wyrobię [emoji6] Też myślałam o domu narodzin, ale chyba cykor jestem[emoji23]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Też o tym czytałam i mam nadzieję, że ma to odniesienie do rzeczywistości :) ja nawet przez sekundę nie pomyślałam, że pies będzie stanowił jakiś problem, wręcz przeciwnie, mam bardzo przyjazne psom otoczenie, spacery to będzie dla nas czysta przyjemność. Jedyna rzecz to mieć na uwadze pierwsze spotkanie naszych "dzieci", trzeba wszystko wcześniej ustalić :)
Ojj tak!!
I pieluche używane albo brudne ubranko wcześniej do domu mąż może przynieść aby z zapachem pies się oswoil - podobno pomaga.

reklama
Hej. Ja sie nie wyspalam przez córcie.. w nocy mialam skurcze, okropnie mnie bolal brzuch i modlilam sie zeby nie urodzic. Skurcze byly raz co 15 minut, raz co 5 minut, potem zas co 15 az ustaly i zasnelam na chwile. Rano zawiezlismy mocz moj i dziewczgnek na badania i z Ola do lekarza pojechalismy. Dostala jakies syropy i mam nadzieje ze przejdzie. Oprócz wymiotów zaczela bardzo kaszleć i katar ma, wiec moze sie to w koncu wyleczy po lekach. Olivi tez wzielam recepte na jej leki do inhalatora, bo juz ktoras noc ma ataki astmy nocami i musze zadzialac silniejszymi srodkami..
Zaplacilam w aptece 221 zl.. babka az dala mi w gratisie preventic, sama byla przerazona kwotą jaka mi wyszła haha [emoji23][emoji23]
Aha, przez te skurcze nocne znow odlazlo troche czopa :/
Jeszcze tydzien, zeby wytrzymac jeden tydzien jeszcze. A potem najlepiej nastepny i nastepny.. eh..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry