reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

A mnie dziś oszukali na olx... Kupiłam karuzelę i okazało się, że brakuje mocowania.. Chłop stwierdził, że było napisane, że zestaw zawiera to co jej na zdjęciu tylko, że ja nie wiedziałam jak wygląda mocowanie więc skąd miałam wiedzieć, że go brakuje? Przykro mi, aż się popłakałam :(
A nie mozesz oddac ? Duzo zaplacilas ? Przykra sytuacja ;/

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ja mam wanienkę profilowana 0-6 miesięcy na 64 cm. Malutka ale pół roczne dziecko sporo chlapie to wtedy będzie kąpiel w wannie.

ja komplety spakowałem do woreczków i takie do torby. Np body z długim rękawem i śpiochy, body krotki rękaw i pajacyk. W sumie 4 komplety i do tego ocieplany kubraczek, 2 czapeczki, skarpetki, rękawiczki i śliniaczki. Oczywiście rożek 3 tetry i jedna flanelowa No i ręczniki. Mam tez taka przytulankę cieplutka, kwadrat a na środku głowa owieczki, wystarczajaco duża żeby przykryć maluszka i mam nadzieje ze tego nie zabronią bo tu nie wolno kocykow itp. Kombinezon i czapka są przygotowane w domu. Jak przyjdzie pora maź przywiezie. I dodatkowo gotowy pajacyk Mikołaja. Może się przyda może nie.

Ja ze spaniem nie mam problemu, muszę tylko odpowiednio się ułożyć, żeby brzuch materaca nie dotykał i śpię jak susel
Tez mam taka przytulanke tylko glowa slonika jest na srodku ;) i nie jest taka duza zeby okryc dziecko, ot taka pierwsza przytulanka dla Szymka.

Ja czesto pod brzuch plaskiego jaśka klade, wtedy jakos mi wygodniej niz jak brzuch na materacu klade. W powietrzu nie dam rady miec brzicha, wszystko mnie wtedy boli :/

Domyślam się jaka jesteś rozczarowana :( Dobrze, że mąż taki zdolny. Na fb grupie wrzuć info, może mamy mają. Nie zaszkodzi zapytać. Trzeba uważać na ludzi, niestety. Uśmiechnij się, bo maluchowi stan smutku nie służy. :*
No wlasnie, moze ktos sobie zostawil misie i projektor a chce sprzedac samo mocowanie. Ja np amm taki plan dac dzieciom te misie, j projektor zostawic, mocowanie wtedy bedzie nie potrzebne. Na pewnk wiele mam mysli jak ja (ja mam wlasnie ta karuzelke).

Zapłaciłam 60zł... Facet stwierdził, że to już nie jego problem pokasował wszystko... Popatrzę jeszcze za tym mocowaniem, a jak nie to mąż coś wykombinuje...
Popatrz popatrz bo moze ktos akurat ma. A ciezkk raczej takie mocowanie zrobic :/

Kochane, na wyprawkowy dodalam zawartosc mojej torby do szpitala moze sie komus przydac ;)
Prosze nie sugerowac sie wszystkim bo kazdy szpital ma inne wymagania ;) i każda z nas też używa różnych przedmiotow i ma inne poglądy ;)

Tez mam taka przytulanke tylko glowa slonika jest na srodku ;) i nie jest taka duza zeby okryc dziecko, ot taka pierwsza przytulanka dla Szymka.

Ja czesto pod brzuch plaskiego jaśka klade, wtedy jakos mi wygodniej niz jak brzuch na materacu klade. W powietrzu nie dam rady miec brzicha, wszystko mnie wtedy boli :/

mnie nic nie może dotykać. Teraz nawet maź jak mnie przytula i dotyka żeber to prowokuje skurcz. Ale już niedługo.

Ja u Was z zasypianiem? Czy tylko u mnie taki "koszmare" no mecze sie przeokrutnie. brzuch ciągnie. na lewym boku fatalnie mi sie usypia. na plecach to juz sie nie pomoże nawet chwila bo przygnieciona jestem musze miec poduchę pod plecami żeby na pól siedząco. Szklankę wody wypijam przed bo mnie suszy . I tak usypiam 2-3nad ranem.
Czy tez tam lipnie u Was ? Jest na to sposob. ?
U mnie jest tragedia. Nie dość, że mam ogromny brzuch i ledwo już śpię z nim, to jeszcze moje dziecko teraz co noc z placzem przychodzi do łóżka i nie może spać , podejrzewam, że znów ten brzuch ... Jeszcze max 2miesiace i może ten koszmar się skończy , a przynajmniej będziemy wiedzieć na czym stoimy.
dzisiaj czuję się tragicznie , psychicznie i fizycznie. Jestem ciągle przygnębiona i nie mogę się ogarnąć . Jak powiem o tym M. To się złości , że sobie wmawiam. Po synku napewno miałam depresję , straszny czas dla mnie to był , ale z racji, że trzeba było się nim zająć nie myślałam o tym żeby coś z sobą zrobić. Bo nasze zajęcia (cwiczenia , zadania od neurologopedy) dziennie trwały około 6 godzin więc po cal dniu padalam na pysk dosłownie. Trwało to rok, jakoś tak bardzo byłam zaapsorbowana synkiem i jego zdrowiem , że wzięłam się w garść i stanęła na nogi. Boję się , że to był błąd , bo teraz czuję się paskudnie. Mam nadzieję , że to tylko hormony , bo kto przeszedł przez depresję to wie o czym mówię.
A mnie po prostu jakaś niemoc ogarnia. Byle ten miesiąc szybko zleciał , bo z dnia na dzień czuję się coraz gorzej , brzuch mi ciągle twardnieje , czy leżę czy stoję czy siedzę.
Biorę max dawki magnezu i już prawie codziennie nospe na noc bo bym nie wyrobiła.
Przepraszam, że tak marudze , ale nie pamiętam kiedy miałam tak ciężki dzień jak dzisiaj.

reklama
Do góry