reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

U mnie jest tragedia. Nie dość, że mam ogromny brzuch i ledwo już śpię z nim, to jeszcze moje dziecko teraz co noc z placzem przychodzi do łóżka i nie może spać , podejrzewam, że znów ten brzuch ... Jeszcze max 2miesiace i może ten koszmar się skończy , a przynajmniej będziemy wiedzieć na czym stoimy.
dzisiaj czuję się tragicznie , psychicznie i fizycznie. Jestem ciągle przygnębiona i nie mogę się ogarnąć . Jak powiem o tym M. To się złości , że sobie wmawiam. Po synku napewno miałam depresję , straszny czas dla mnie to był , ale z racji, że trzeba było się nim zająć nie myślałam o tym żeby coś z sobą zrobić. Bo nasze zajęcia (cwiczenia , zadania od neurologopedy) dziennie trwały około 6 godzin więc po cal dniu padalam na pysk dosłownie. Trwało to rok, jakoś tak bardzo byłam zaapsorbowana synkiem i jego zdrowiem , że wzięłam się w garść i stanęła na nogi. Boję się , że to był błąd , bo teraz czuję się paskudnie. Mam nadzieję , że to tylko hormony , bo kto przeszedł przez depresję to wie o czym mówię.
A mnie po prostu jakaś niemoc ogarnia. Byle ten miesiąc szybko zleciał , bo z dnia na dzień czuję się coraz gorzej , brzuch mi ciągle twardnieje , czy leżę czy stoję czy siedzę.
Biorę max dawki magnezu i już prawie codziennie nospe na noc bo bym nie wyrobiła.
Przepraszam, że tak marudze , ale nie pamiętam kiedy miałam tak ciężki dzień jak dzisiaj.
Wiem o czym piszesz. Ja mialam tamten miesiac taki. Synek caly czas marudny ja sie zle czulam brzuch bolal on nie spal a ja wysiadalam. Plus do tego wiadomosc o tym ze ma opoznienie w rozwoju latanie po osteopatach zalatwianie terapi zmiana pracy przez meza. No masakra. Teraz juz w miare sie unormowalo. Pare rzeczy mamy do zalatwienia jeszcze ale jest nadzieja ze jakos wszystko sie ułoży. No i pomaga mi mysl ze w tym tyg zaczynamy 36 tydz. Jakos tak lzej na sercu mi jak tak blisko rozwiazania. Mam nadzieję ze u Ciebie tez sie ulozy a z synkiem będzie dobrze. I ze nie dopadnie Cię zadna depresja. Zawsze mozesz nam sie tu wyzalic:)

Kindzia z zasypianiem u mnie tez nie ma rewelacji. Na lewym mi niewygodnie na prawym boje sie ze dziecko bedzie otrzymywalo mniej wszystkiego przez losysko a na plecach kręci mi sie w glowie. Kręce sie tak całą noc z boku na bok. A i tak najgorsze z tego wszystkiego jest wstawanie. A moj synek często sie budzi w nocy. Nie moge sie normalnie.podnieść. niedlugo dźwig trzeba będzie zaangażować:D

Karelka o to cham ostatni. Jak można coś takiegi wcisnac komuś. Nie martw sie nie wzbogaci sie na czyms takim. Dupek:/

Boli mnie spojenie i pochwa. Nie wiem jak sie juz ulozyc. W tym tyg odstawiam magnez ciekawe jak to bedzie.

reklama
Dziękuję za wsparcie dziewczyny! :* kochane jesteście. Też myślę, że dobro i zło wracają do człowieka. Przykro mi bo teraz tyle wydatków i chciałabym mojej Malutkiej nieba przychylić, zadbać żeby wszystko miała, a tu taka sytuacja...

Jesień jesień taką cię lubię[emoji262] [emoji261] [emoji260] [emoji270] [emoji260] [emoji262] Zobacz załącznik 779641

Ehh a u nas jeszcze jesień w powijakach;) Przeglądałam ostatnio i porządkowałam stare fotki i nasze jesienne sesje były robione dopiero w listopadzie, tak ok 10-11 było żółto-pomarańczowo i duuuuużo liści na ziemi. Mogę nie zdążyć z sesją ciążową;) Trudno, pstrykniemy jakoś teraz jak trafi się jakiś ładny dzień a my będziemy mieć czas i humor, bo jakoś trudno się z tym zgrac.

Dziewczyny, moze ktoras mi odpowie, jestem na umowie o prace, na zwolnieniu od 30 wrzesnia, wyplate w pracy mam zawsze na koniec miesiaca. Jako ze pierwsza wyplate wyplaca zaklad pracy zglaszam sie po nia na koniec pazdziernika, a potem placi juz zus. Kiedy mam sie spodziewac tej zusowskiej? Koniec listopada wyrobia sie czy jak to jest?
maja 30 dni na wyplate, ale 30 dni od doreczenia zwolnienia do nich oczywiscie

Od tygodnia jem na potęgę, zamiast pilnować cukrów wciągam prawie wszystko na co przyjdzie mi ochota. Serki homo i wiejskie to teraz nr. 1! O zbożowych ciasteczkach i grejfrutach nie wspomnę. Niech ten ciąg się skończy. Ratunkuuuu

U mnie jest tragedia. Nie dość, że mam ogromny brzuch i ledwo już śpię z nim, to jeszcze moje dziecko teraz co noc z placzem przychodzi do łóżka i nie może spać , podejrzewam, że znów ten brzuch ... Jeszcze max 2miesiace i może ten koszmar się skończy , a przynajmniej będziemy wiedzieć na czym stoimy.
dzisiaj czuję się tragicznie , psychicznie i fizycznie. Jestem ciągle przygnębiona i nie mogę się ogarnąć . Jak powiem o tym M. To się złości , że sobie wmawiam. Po synku napewno miałam depresję , straszny czas dla mnie to był , ale z racji, że trzeba było się nim zająć nie myślałam o tym żeby coś z sobą zrobić. Bo nasze zajęcia (cwiczenia , zadania od neurologopedy) dziennie trwały około 6 godzin więc po cal dniu padalam na pysk dosłownie. Trwało to rok, jakoś tak bardzo byłam zaapsorbowana synkiem i jego zdrowiem , że wzięłam się w garść i stanęła na nogi. Boję się , że to był błąd , bo teraz czuję się paskudnie. Mam nadzieję , że to tylko hormony , bo kto przeszedł przez depresję to wie o czym mówię.
A mnie po prostu jakaś niemoc ogarnia. Byle ten miesiąc szybko zleciał , bo z dnia na dzień czuję się coraz gorzej , brzuch mi ciągle twardnieje , czy leżę czy stoję czy siedzę.
Biorę max dawki magnezu i już prawie codziennie nospe na noc bo bym nie wyrobiła.
Przepraszam, że tak marudze , ale nie pamiętam kiedy miałam tak ciężki dzień jak dzisiaj.
Przytulam. Ja ostatnio też czuję się koszmarnie psychicznie na co duży wpływ ma moje samopoczucie fizyczne. Nie mam już siły na nic i byle bzdura doprowadza mnie do płaczu. :sad:

A mnie dziś oszukali na olx... Kupiłam karuzelę i okazało się, że brakuje mocowania.. Chłop stwierdził, że było napisane, że zestaw zawiera to co jej na zdjęciu tylko, że ja nie wiedziałam jak wygląda mocowanie więc skąd miałam wiedzieć, że go brakuje? Przykro mi, aż się popłakałam :(
i dlatego ja jak chce cos kupic to prosze by sprzedajacy wystawil to na Allegro, dlaczego? dlatego, ze potem moge to odeslac i on ma obowiazek odeslac mi kase...a na Olx oszustow pelno, przykre to, ale prawdziwe, mam nadzieje, ze maz cos wymysli i uda ie ta karuzele zamontowac, a i ja bym na fb im opinie wyrobila a co!

Ostatnia edycja:
Od tygodnia jem na potęgę, zamiast pilnować cukrów wciągam prawie wszystko na co przyjdzie mi ochota. Serki homo i wiejskie to teraz nr. 1! O zbożowych ciasteczkach i grejfrutach nie wspomnę. Niech ten ciąg się skończy. Ratunkuuuu
a wez ej, ja bym te puddingi zarla z bita smietana (sama chemia), przed ciaza jadlam to rzadko...teraz tasmowo wciagam

Witam się wieczornie[emoji4]

Nie dam rady Was nadrobic.

Karelka, normalnie świństwo w czystej postaci. Wygląda to jakby od początku chcieli kogoś oszukać.

Lenam, ja też mam teraz taki apetyt, że wyciągam wszystko jak leci[emoji14]

My weekend u mojej mamy i tesciow spedzilismy. Było nawet przyjemnie i nawet nikt nam nie prawił dobrych rad[emoji4] Odwiedziliśmy też starych znajomych. Jestem troszkę zmęczona, a jeszcze zabraliśmy się za przemeblowanie[emoji6]

Miłego wieczoru mamuśki [emoji9]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry