reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

A mnie dziś oszukali na olx... Kupiłam karuzelę i okazało się, że brakuje mocowania.. Chłop stwierdził, że było napisane, że zestaw zawiera to co jej na zdjęciu tylko, że ja nie wiedziałam jak wygląda mocowanie więc skąd miałam wiedzieć, że go brakuje? Przykro mi, aż się popłakałam :(

reklama
A mnie dziś oszukali na olx... Kupiłam karuzelę i okazało się, że brakuje mocowania.. Chłop stwierdził, że było napisane, że zestaw zawiera to co jej na zdjęciu tylko, że ja nie wiedziałam jak wygląda mocowanie więc skąd miałam wiedzieć, że go brakuje? Przykro mi, aż się popłakałam :(
to jest chamstwo. Kupowałas z wysyłka?

Ludzie są czasami naprawdę wredni :sad:

to jest chamstwo. Kupowałas z wysyłka?
Nie... Mąż odebrał, ale nie zorientował się, że czegoś brakuje bo nie wiedział jak to się mocuje... Nigdy nikogo ne oszukałam i tak naiwnie wierzyłam, że ludzie są uczciwi... Szybko wykasowali ogłoszenie, maila usunęli. I tak oszustów znalazłam na fb, le daruję sobie dalszy kontakt...

Dziewczynki pytanie z innej bajki: jakie macie wanienki dla maluchów 86 cm czy102? Bo nie wiem czy 86 starczy a 102 z kolei wydaje mi się strasznie duuuuza ....
ja mam wanienkę profilowana 0-6 miesięcy na 64 cm. Malutka ale pół roczne dziecko sporo chlapie to wtedy będzie kąpiel w wannie.

Ja tez mam totalny brak weny do pakowania, ale w piatek kupilam pizamy i dzisiaj cos mnie tknelo, wiec wole to juz miec za soba ;) Jedynie nie wiem co i w jakiej ilosci dla Malego spakowac..

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
ja komplety spakowałem do woreczków i takie do torby. Np body z długim rękawem i śpiochy, body krotki rękaw i pajacyk. W sumie 4 komplety i do tego ocieplany kubraczek, 2 czapeczki, skarpetki, rękawiczki i śliniaczki. Oczywiście rożek 3 tetry i jedna flanelowa No i ręczniki. Mam tez taka przytulankę cieplutka, kwadrat a na środku głowa owieczki, wystarczajaco duża żeby przykryć maluszka i mam nadzieje ze tego nie zabronią bo tu nie wolno kocykow itp. Kombinezon i czapka są przygotowane w domu. Jak przyjdzie pora maź przywiezie. I dodatkowo gotowy pajacyk Mikołaja. Może się przyda może nie.

Ja ze spaniem nie mam problemu, muszę tylko odpowiednio się ułożyć, żeby brzuch materaca nie dotykał i śpię jak susel

Co za ludzie!! Co teraz masz niby zrobić? Jaka to karuzela? Poszukaj samego mocowania w grupach facebookowych typu "mama w warszawie. Kupie, sprzedam..." Napisz szczerze co siè wydarzyło. Może jakaś mama ma niepotrzebne mocowanie i odda :) Znalazłaś ich na Fb? Ja bym chyba nie podarowała... Może ja im wyślę kilka słów podziękowania?!

Co za ludzie!! Co teraz masz niby zrobić? Jaka to karuzela? Poszukaj samego mocowania w grupach facebookowych typu "mama w warszawie. Kupie, sprzedam..." Napisz szczerze co siè wydarzyło. Może jakaś mama ma niepotrzebne mocowanie i odda :) Znalazłaś ich na Fb? Ja bym chyba nie podarowała... Może ja im wyślę kilka słów podziękowania?!
Karuzela Fisher Price ta z misiami... Maż stwierdził, że zrobi takie mocowanie w pracy, przerobi to tak żeby można było przyczepić. Ale jakoś mnie to zdołowało. Skąd się biorą tacy ludzie...

Karuzela Fisher Price ta z misiami... Maż stwierdził, że zrobi takie mocowanie w pracy, przerobi to tak żeby można było przyczepić. Ale jakoś mnie to zdołowało. Skąd się biorą tacy ludzie...
Domyślam się jaka jesteś rozczarowana :( Dobrze, że mąż taki zdolny. Na fb grupie wrzuć info, może mamy mają. Nie zaszkodzi zapytać. Trzeba uważać na ludzi, niestety. Uśmiechnij się, bo maluchowi stan smutku nie służy. :*

Dziewczyny, moze ktoras mi odpowie, jestem na umowie o prace, na zwolnieniu od 30 wrzesnia, wyplate w pracy mam zawsze na koniec miesiaca. Jako ze pierwsza wyplate wyplaca zaklad pracy zglaszam sie po nia na koniec pazdziernika, a potem placi juz zus. Kiedy mam sie spodziewac tej zusowskiej? Koniec listopada wyrobia sie czy jak to jest?

reklama
Do góry