reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

A ja wam powiem, że pierwsza ciąża ciągnęła mi się niemiłosiernie, a teraz ja się pytam.... Kiedy minęły te 33 tygodnie? Gdzie mi ciąża uciekła?. Już niedługo koniec! Ale jak to? Kiedy? Co i jak?
Czy dam radę?

Matko....
Pamiętam jak w kwietniu przyniosłam test ciążowy na uczelnie dziewczynom się pochwalić (wiem oblecha taki sikaniec)
A już za chwilę będę tyci pampersy zmieniać i karmić cycem w nocy....
Nieprawdopodobne.
Jakbym przespała te wszystkie miesiące.
Każda kolejna ciąża leci szybciej. Kbok mnie śpi mąż który cały dzień miał migrenę. I mi się przypomniało booooosz po porodzie wrócą migreny i to kilka w ciągu miesiąca bo będę przemęczona. I janie chcę żeby się ta ciąża kończyła

reklama
może meliske popijaj. Trzymaj się wszystko kiedyś się kończy. Tyle w nas emocji i te hormony.

A ja mam ostatnio straszna ochotę na gotowanie. Staram się robić proste rzeczy i nie lubię robić na dwa dni. Na jutro kurczak, przygotowałam mieszankę przypraw a reszta zajął się syn, nawet kuferek bez obrzydzenia wyciol. Dorzucę do szkła warzywa , a ryż to chwila i samo się zrobi.

Teraz testuje przepisy bez jak i mleka. Wcale nie są takie trudne.

Melisę teraz codziennie piję, nawet 2x dziennie ale i tak niewiele daje.
A ja gotować najchętniej bym wcale nie gotowała, gdyby nie córka. Jeść też mi się jakoś teraz nie bardzo chce. Siedziałam dzisiaj sama to zjadłam tylko kawał kiełbaski z chlebem i taki mój obiad był... Prędzej ciasto marchewkowe zrobię niż wymyślę jakiś marchewkowy obiad;)

A ja wam powiem, że pierwsza ciąża ciągnęła mi się niemiłosiernie, a teraz ja się pytam.... Kiedy minęły te 33 tygodnie? Gdzie mi ciąża uciekła?. Już niedługo koniec! Ale jak to? Kiedy? Co i jak?
Czy dam radę?

Matko....
Pamiętam jak w kwietniu przyniosłam test ciążowy na uczelnie dziewczynom się pochwalić (wiem oblecha taki sikaniec)
A już za chwilę będę tyci pampersy zmieniać i karmić cycem w nocy....
Nieprawdopodobne.
Jakbym przespała te wszystkie miesiące.

Mi też strasznie szybko zleciała, może też dlatego, że była wiosna, lato, dużo się działo, a mało w domu siedziało;) No i starszak bardzo absorbuje.

Melisę teraz codziennie piję, nawet 2x dziennie ale i tak niewiele daje.
A ja gotować najchętniej bym wcale nie gotowała, gdyby nie córka. Jeść też mi się jakoś teraz nie bardzo chce. Siedziałam dzisiaj sama to zjadłam tylko kawał kiełbaski z chlebem i taki mój obiad był... Prędzej ciasto marchewkowe zrobię niż wymyślę jakiś marchewkowy obiad;)

Mi też strasznie szybko zleciała, może też dlatego, że była wiosna, lato, dużo się działo, a mało w domu siedziało;) No i starszak bardzo absorbuje.
Oj tak. Całe 7 msc na placu zabaw:)

Dziewczynki pytanie z innej bajki: jakie macie wanienki dla maluchów 86 cm czy102? Bo nie wiem czy 86 starczy a 102 z kolei wydaje mi się strasznie duuuuza ....
ja mam wanienke w komodzie. Jest mala i bardzo plytka w porownaniu do wszystkich co je widzialam w sklepie lacznie z ta mniejsza z ikea (bo sa dwa rozmiary w ikea). zakladam jednak ze do 6go miesiaca mi starczy a potem zakladam zmiane lokalu i posiadanie normalnej wanny. W razie "w" to mam z ikea ta wieksza rozmiarowo wanne na balkonie. Nie wiem ile ma cm ale (tylko blagam nie pyyajcie dlaczego) moj pasierb kapal sie w niej jeszcze przed tymi wakacjami (a skonczyl wlasnie 8 lat tyle ze on jest drobniutki bardzo i ma 120cm). Ewentualnie kupie taka sama tylko nowa wanienke bo jakos nie bardzp niemowlaka wsadza w taka co 2 lata na balkonie lezy (tak mam malo miejsca ze zawsze ja tam trzymalam bo w uzyciu byla tylko raz na 2 tyg).
Te wanienki z ikea sa super bo maja duze plaskie dno (nie ma opcji ze dziecko nawet jak juz stoi na nogach to przechustnie taka wnienke i maja takie wstawki anyposlizgowe. Same plusy.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

reklama
Do góry