reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Y
mocne!!!! to moje beda light ale wrzuce ci jakos tak dyskretnie:)

Eli, dwa pytanka: ile tabletek oeparolu bierzesz dziennie? ja dwie a Ty? i czy znalazlas jakies info dot. wiesiolku vs. tarczyca bo mi polozna zwracala na to uwage? mam endo ale dopiero 27.10..

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
2-3 razy dziennie zależy czy zapomnę czy nie ;)
A info o tarczycy nie znalazłam że może przeszkadzać on wręcz reguluje żeńskie hormony ponoć.
Najważniejsze że uelastycznia tkanki skóry. . Krocze pochwa itp

Majka . masaż robimy olejkiem migdałowym oliwą itp a olejek z wiesiołka się łyka.
Pod koniec ciąży można ewentualnie aplikować w pochwe ale nie wiem czy się odwaze

reklama
Dziewczynki pytanie z innej bajki: jakie macie wanienki dla maluchów 86 cm czy102? Bo nie wiem czy 86 starczy a 102 z kolei wydaje mi się strasznie duuuuza ....

Y
2-3 razy dziennie zależy czy zapomnę czy nie ;)
A info o tarczycy nie znalazłam że może przeszkadzać on wręcz reguluje żeńskie hormony ponoć.
Najważniejsze że uelastycznia tkanki skóry. . Krocze pochwa itp

Majka . masaż robimy olejkiem migdałowym oliwą itp a olejek z wiesiołka się łyka.
Pod koniec ciąży można ewentualnie aplikować w pochwe ale nie wiem czy się odwaze
Zacmienie ciazowe, sory [emoji23]

yh mialam o tym pisac rano, ale w polowie posta braklo mi motywacji i poszlam sobie poplakac. Strasznie wisielcze nastawienie mam od paru dni. Przebrnelam przez przeziebienie, wczoraj bylo lepiej a dzisiaj od rana jakas masakra. Placze bez powodu, do niczego sie nie moge zmotywowac i cholera wie o co mi chodzi. Brrr... Generalnie te ostatnie tygodnie przechodze dziwnie. Pod wzgledem psychicznym i fizycznym. Nie poznaje sie i tym dodatkowo sie irytuje. Caly czas sobie powtarzam, ze to zaraz minie. Oby bo jak nie to serio, psychiatra.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
może meliske popijaj. Trzymaj się wszystko kiedyś się kończy. Tyle w nas emocji i te hormony.

Wlasnie mialam Wam pisac czy macie tak ze z jednej strony chcecie juz urodzic a z drugiej wiecie ze to jeszcze za wczesnie... Nie mam juz sily tak chodzic. Ruszam sie tylko dlatego ze musze bo caly czas wizytu przedszkole itd. Gdyby nie to to maz musiałby mnie dzwigiem podnosic z kanaUpy. I humor mam caly czas do d... Biedny synek nie ma ze mnie pozytku a do tego nerwowa jestem strasznie. No i tak jak Lola zyje z bolem od miesiecy. Malutka tak mnie cisnie główką na dole gdzies od 23 tyg. A wcześniej bole jak na miesiaczke i krwawienie. Mam nadzieje ze niedlugo wyjdzie z brzuszka silna i zdrowa a ja jakos dojde do siebie. Tak ze no nie jestescie same dziewczyny. Koncowka ciazy zawsze jest ciezka.

ja jak leżałam plackiem w szpitalu z synem to się naprawdę wysilałam żeby w nocy kroplówki nie zatrzymać. Tak bardzo miałam dość.
A wczoraj przed snem to sobie pomyslałam, ze tak jak jest teraz to mogłabym jeszcze być w ciąży kilka miesięcy, żeby się tym wszystkim nasycić. Nacieszyć brzuszkiem, ruchami bo moja malutka to tak bardzo w kość nie daje. Od kilku dni nie mam spontanicznych skurczy tylko wtedy gdy go coś sprowokuje jak pełny pęcherz czy dotykanie i jak dotyka materaca, ale to nic w porównaniu z tym co było wcześniej.

:) widzisz, ja nie potrafię wyrzucać jedzenia. Jak miałambym wyrzucić to wolę coś z tego zrobić. Nawet chleba nie wyrzucam. Susze i na wieś dla psów daje.
Tak zostałam wychowana.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
a ja staram się sama zjadać co dzieciaki zostawia. Czasem pękam w szwach a waga ledwie drgnęła.

A ja mam ostatnio straszna ochotę na gotowanie. Staram się robić proste rzeczy i nie lubię robić na dwa dni. Na jutro kurczak, przygotowałam mieszankę przypraw a reszta zajął się syn, nawet kuferek bez obrzydzenia wyciol. Dorzucę do szkła warzywa , a ryż to chwila i samo się zrobi.

Teraz testuje przepisy bez jak i mleka. Wcale nie są takie trudne.

A ja wam powiem, że pierwsza ciąża ciągnęła mi się niemiłosiernie, a teraz ja się pytam.... Kiedy minęły te 33 tygodnie? Gdzie mi ciąża uciekła?. Już niedługo koniec! Ale jak to? Kiedy? Co i jak?
Czy dam radę?

Matko....
Pamiętam jak w kwietniu przyniosłam test ciążowy na uczelnie dziewczynom się pochwalić (wiem oblecha taki sikaniec)
A już za chwilę będę tyci pampersy zmieniać i karmić cycem w nocy....
Nieprawdopodobne.
Jakbym przespała te wszystkie miesiące.

Dziewczynki pytanie z innej bajki: jakie macie wanienki dla maluchów 86 cm czy102? Bo nie wiem czy 86 starczy a 102 z kolei wydaje mi się strasznie duuuuza ....

Ja mam z IKEI i ona jest jeszcze mniejsza bo 71, ale nam wystarczyła, tyle że córka jest niziutka. Ale kiedy dziecko siedzi to taka wanienka moim zdaniem traci już rację bytu i wtedy już się kąpie w normalnej wannie.

Eli, a w poprzednich ciazach udalo Ci sie ochronic krocze? Bo to chyba bedzie Twoje trzecie dziecko, dobrze pamietam? :)
Trzecie ale nie udało mi się urodzić dołem. Syn się nie wstawił w kanał pomimo że miałam pełne rozwarcie i skurcze parte. Teraz próbuję sn bo przeraża mnie trzecie cięcie.

Ale wiesz co moja siostra 17h rodziła sn i nawet nie pękła:)

reklama
Do góry