reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Eh dziewczyny cóż wsm mogę powiedzieć.

Ciąża nie choroba ale swoje dolegliwości ma. Nie należy się przemęczać bo to doprowadzi do jeszcze gorszego samopoczucia. Goście? Kopytka pierogi? Jeśli czujecie się na siłach to smacznego ale tak to po co to wszystko?
Pogoda swoje robi a wcale nie będzie lepsza. Przed nami polska zima, ciemna, szara i bezsnieżna.
Moja rada żeby nie dostać depresji? Zajmijcie czymś myśli i ręce.. ja bawię i wygłupiam się z dziećmi.. dzięki temu nie myślę co będzie. Może jakieś robótki może jakieś hobby. Przed wami macierzyński może wykorzystajcie go na coś na co zwykle brak czasu.

Ja depresję przechodziłam po synu. Człowiek nawet nie wie kiedy go dopada. Wyszłam z tego i powiedziałam nigdy więcej
ja sama zaproponowalam, ze im zrobie kopytka, mama ziemniaki mi wczoraj ugotowala :)

reklama
Eh dziewczyny cóż wsm mogę powiedzieć.

Ciąża nie choroba ale swoje dolegliwości ma. Nie należy się przemęczać bo to doprowadzi do jeszcze gorszego samopoczucia. Goście? Kopytka pierogi? Jeśli czujecie się na siłach to smacznego ale tak to po co to wszystko?
Pogoda swoje robi a wcale nie będzie lepsza. Przed nami polska zima, ciemna, szara i bezsnieżna.
Moja rada żeby nie dostać depresji? Zajmijcie czymś myśli i ręce.. ja bawię i wygłupiam się z dziećmi.. dzięki temu nie myślę co będzie. Może jakieś robótki może jakieś hobby. Przed wami macierzyński może wykorzystajcie go na coś na co zwykle brak czasu.

Ja depresję przechodziłam po synu. Człowiek nawet nie wie kiedy go dopada. Wyszłam z tego i powiedziałam nigdy więcej
:) widzisz, ja nie potrafię wyrzucać jedzenia. Jak miałambym wyrzucić to wolę coś z tego zrobić. Nawet chleba nie wyrzucam. Susze i na wieś dla psów daje.
Tak zostałam wychowana.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

yh mialam o tym pisac rano, ale w polowie posta braklo mi motywacji i poszlam sobie poplakac. Strasznie wisielcze nastawienie mam od paru dni. Przebrnelam przez przeziebienie, wczoraj bylo lepiej a dzisiaj od rana jakas masakra. Placze bez powodu, do niczego sie nie moge zmotywowac i cholera wie o co mi chodzi. Brrr... Generalnie te ostatnie tygodnie przechodze dziwnie. Pod wzgledem psychicznym i fizycznym. Nie poznaje sie i tym dodatkowo sie irytuje. Caly czas sobie powtarzam, ze to zaraz minie. Oby bo jak nie to serio, psychiatra.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Mam to samo. Ostatnio myślałam że to może jakaś depresja ale mąż stwierdził że prędzej huśtawki nastrojów przez hormony. Pewnie ma rację. Czekać tylko aż przejdzie, głowa do góry chociaż wiem po sobie że łatwo powiedzieć.

Kurcze nie potrafię wielocytowac w aplikacji przez tel a na tyle waszych postów chciałam odpowiedzieć. Ech.. Brak słów mi :/

W każdym bądź razie leżakuje dalej i to leżenie już mi bokiem wychodzi. A dziewczyny jak się ma to masowanie i ćwiczenie mięśni kegla do skracajacej szyjki i małego rozwarcia, tak myślę - chyba niekoniecznie wskazane co?

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

Lola Lolitta co rodzinka gada, przykre ale wpuszczaj lewym uchem i wypuszczaj prawym. Nie daj się! Uwielbiam komentarze typu kiedyś babki w polu rodziły, ciąża to nie choroba - szczególnie wypowiadane przez mężczyzn, a spotkałam się osobiście z takim komentarzem.
Wiadomym jest że każda kobieta inaczej ciążę przechodzi, każdy organizm jest inny.. Wychodzę z założenia że zdrowie ważniejsze niż pokazanie "na siłę" jakim się jest silnym także dbajmy o sobie dziewczyny mimo tych przykrych słów które przychodzi nam słuchać.

:) widzisz, ja nie potrafię wyrzucać jedzenia. Jak miałambym wyrzucić to wolę coś z tego zrobić. Nawet chleba nie wyrzucam. Susze i na wieś dla psów daje.
Tak zostałam wychowana.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie zrozum mnie źle. Ja jedzenia też nie wyrzucam. Ale mam zasadę nic na siłę i wybieram mniejszy wysiłek.
Mój komentarz nie miał na myśli konkretnie twojego lepienia kopytek, raczej chodziło mi żeby nie porywać się z motyką na słońce i zbastować. I to pisałam do wszystkich. Bo jaki sens jest zmęczyć się i potem narzekać skoro można tego zmęczenia uniknąć?

po prostu uważajcie na siebie dziołchy ;)

Mam to samo. Ostatnio myślałam że to może jakaś depresja ale mąż stwierdził że prędzej huśtawki nastrojów przez hormony. Pewnie ma rację. Czekać tylko aż przejdzie, głowa do góry chociaż wiem po sobie że łatwo powiedzieć.

Kurcze nie potrafię wielocytowac w aplikacji przez tel a na tyle waszych postów chciałam odpowiedzieć. Ech.. Brak słów mi :/

W każdym bądź razie leżakuje dalej i to leżenie już mi bokiem wychodzi. A dziewczyny jak się ma to masowanie i ćwiczenie mięśni kegla do skracajacej szyjki i małego rozwarcia, tak myślę - chyba niekoniecznie wskazane co?

Masujesz krocze nie szyjkę. Raczej nie mają ze sobą nic wspólnego.
Na szyjkę działa za to oksytocyna i grawitacja -Czyli przy szyjce zakaz seksu i unikanie długiego stania.

Gramma mnie nic nie zszokuje chyba ;) zdjęcie ciążowe w wannie mojego frendsa: Link do: Wet altars
mocne!!!! to moje beda light ale wrzuce ci jakos tak dyskretnie:)
Masujesz krocze nie szyjkę. Raczej nie mają ze sobą nic wspólnego.
Na szyjkę działa za to oksytocyna i grawitacja -Czyli przy szyjce zakaz seksu i unikanie długiego stania.
Eli, dwa pytanka: ile tabletek oeparolu bierzesz dziennie? ja dwie a Ty? i czy znalazlas jakies info dot. wiesiolku vs. tarczyca bo mi polozna zwracala na to uwage? mam endo ale dopiero 27.10..

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

reklama
mocne!!!! to moje beda light ale wrzuce ci jakos tak dyskretnie:)

Eli, dwa pytanka: ile tabletek oeparolu bierzesz dziennie? ja dwie a Ty? i czy znalazlas jakies info dot. wiesiolku vs. tarczyca bo mi polozna zwracala na to uwage? mam endo ale dopiero 27.10..

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
O kurcze, a ja myslalam, ze Eli chodzi o masaz olejkiem z wiesiolka. Pogubilam sie?

Do góry