reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Mam jeszcze jedno pytanko do mamusiek, ktore juz rodzily, czy skurcze przepowiadajace czuc tak samo jak skurcze porodowe? Oczywiscie nie mowie tu o poziomie bolu. Chodzi mi o to, ze przepowiadajace sa tak kurewsko nieprzyjemne, ze jak sobie wyobraze, ze porodowe to to samo tylko x100 bardziej bolesne to mam ochote wyskoczyc przez okno [emoji23] w ogole dziwne te przepowiadajace, ja mam je zawsze rano gdy sie budze niezaleznie, czy to 7 czy 10 rano... :)
chetnie sie dowiem, mi bratowa gadala, ze te moje regularne okresowe bole to wlasnie te skurcze przepowiadajace

Współczuję, bo wiem co to znaczy :(
Moja nocka dzisiaj wyjątkowo spokojna.
Oj kiedy to człowiek wypocznie.
A czemu brzuszek go bolał? Może jelitowka? Tfu tfu oby nie
Nie Lola , u nas to odwieczny problem . Coś musiało mu nie podejść albo u babci coś zjadł. My problem z alergią mamy.
u mnie w pismie napisali, ze mam dostarczyc zaswiadczenie od lekarza o wizytach i przewidywanym terminie porodu lub caluska karte ciazy, czuje sie jakas taka obdarta z prywatnosci, tam jest napisane duzo, kazda wizyta, ehhh
Lux bez stresu :) przecież nie sciemniasz , że w ciąży jesteś :) i nie martw się , bo nawet gdybyś musiała się stawić to na jakiej podstawie mieliby Ci nie udzielić zasiłku.?
Witam się z wami z IP
Męczą mnie skurcze i po badaniu okazuje się że szyjka mocno się skrucila . Zostaje na obserwacji .
Będę informować was na bieżąco;)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Gabinia trzymam kciuki żebyś jeszcze po była w dwupaku &&&

Nie Lola , u nas to odwieczny problem . Coś musiało mu nie podejść albo u babci coś zjadł. My problem z alergią mamy.

Lux bez stresu :) przecież nie sciemniasz , że w ciąży jesteś :) i nie martw się , bo nawet gdybyś musiała się stawić to na jakiej podstawie mieliby Ci nie udzielić zasiłku.?

Gabinia trzymam kciuki żebyś jeszcze po była w dwupaku &&&
na zadnej, tylko martwi mnie co zdecyduje orzecznik, bo jesli jakims cudem cofnie swiadczenie to bede bez kasy dopoki nie urodze i nie dostarcze im aktu urodzenia

A dlaczego wypchnięcia mają się nie liczyć? Przecież to też ruch. Gdyby tak było, to z moim naliczyłabym 3 ruchy co najwyżej :)

Dzien dobry wszystkim Mamom! Dzisiaj z malym szalejemy! Idziemy na koncert do filharmonii :) nastepne takie wyjście nieprędko...
hej mamusie! mam prosbe niech koras opisze krok po kroku co kiedy i jak liczyc z tymi ruchami. mi nic lekarka nie wytlumaczyla i kazala liczyc. taka karte ruchow tez moglby ktos wrzucic. albo link do jakiegos artykulu. bardzo ladnie prosze.
ps. czy mozna to olac? bo ja wieczorem czuje super ruchy codziennie wiec po co rano liczyc jak slabo sie rusza Zosia?
Dziewczyny chwałę się :
Dziś cynowa rocznica naszego ślubu.
Podsumowując:
10 lat razem,
Dwoje dzieci na świecie,
Dwoje w drodze,
Tysiące przejechanych wspólnie kilometrów na rowerze,
Miliony wspaniałych wspomnień i bardzo mało tych złych.
Kolejne trudne wyzwania przed nami :)

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratuluje wyniku! Ja tydzien temu obchodzilam 3 rocznice. na 10 zrobimy duza impreze na pewno!:) a wy jak swietujecie? czy maz pamietal i sprawil ci jakis zacny prezent?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

hej mamusie! mam prosbe niech koras opisze krok po kroku co kiedy i jak liczyc z tymi ruchami. mi nic lekarka nie wytlumaczyla i kazala liczyc. taka karte ruchow tez moglby ktos wrzucic. albo link do jakiegos artykulu. bardzo ladnie prosze.
ps. czy mozna to olac? bo ja wieczorem czuje super ruchy codziennie wiec po co rano liczyc jak slabo sie rusza Zosia?

Gratuluje wyniku! Ja tydzien temu obchodzilam 3 rocznice. na 10 zrobimy duza impreze na pewno!:) a wy jak swietujecie? czy maz pamietal i sprawil ci jakis zacny prezent?

moj dzis z rana spokojy i smyrniecia byly, ale potem 4 razy kolo pepka mnie mocno kopnal i po pol godzinie znow z 5 razy tam dostalam, terz mnie bombarduje w samym dole po lewej stronie, wczoraj tez tak mial, za to wieczorem z 15 kopniec naliczylam kolo pepka i spokoj na dwie godziny....

reklama

Mi na oddziale dali taka
1477050917-1d1mld.jpeg

Kazała zaznaczyć o której godzinie były ruchy

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry