Tuiles
Fanka BB :)
a teraz Ci sie ruszyl? bo moj szaleje i sa regularne ruchy od pol godziny
Kręci się, ale nie tak intensywnie jak wczoraj. Ale się kręci, dlatego jeszcze nie panikuję
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a teraz Ci sie ruszyl? bo moj szaleje i sa regularne ruchy od pol godziny
Gratulacje dla was i wytrwalosci w dalszym byciu razem
Wczoraj nam pyknął 33 tydzien z tego wszystkiego az zapomnialam hihi
Ja w kwestii liczenia ruchów spotkałam się z 2 szkołami.
1. codziennie o tej samej porze no. o 9.00 rano, 12.00 i 19.00 wieczorem wyciszamy się i liczymy ruchy w ciągu godziny. Jeśli jest min. 10 to jest ok.
2. - tu zaznaczam jest to szkoła mojego lekarza, więc być może odosobniona - zwracasz uwagę na ruchy dziecka w porach kiedy zawzyczaj buszuje w brzuszku. Już wiesz pewnie, kiedy maluch jest aktywny. Codziennie o tych samych porach aktywności sprawdzasz po prostu czy są ruchy. Jeśli nie ma, lub drastycznie spadły albo drastycznie zwiększyły swą gwałtowność wówczas szybko na ktg.
Przeczytałam stosy stron o liczeniu ruchów i osobiście skłaniam się ku 2. Gdybym przyjęła wersję 1 to już dawno bym osiwiała i nie wychodziła z IP, bo sa dni kiedy maluch rusza się bardziej, a sa - jak np dziś - kiedy rano miał lenia. Poza tym są maluchy co wiercą się ciągle i są z gatunku filozofów. Grunt to badać czy dany dzień nie odstaje jakoś szczególnie od standardowego, a czy to bęzie 5 ruchó na godzinę czy 100 - jeden czort, byle do tej pory było podobnie
Dziekuje wam dobre kobiety. Teraz mam jasnosc. Od jutra licze ruchy!Ja mam taka tabele. Sama robilam bo mi H od doktorka wypelnila po swojemu jak nie patrzyłam. Ba górze godziny 8-9, 13-14, 19-20 po lewej data. I ja jem snadanie/obiad/kolacja przed tymi godzinami żeby młodego rozruszać.Zobacz załącznik 779363
Gabinia trzymaj sie tam. Ja we wtorek sie dowiem czy mnie gin polozy.
ale on w ogole leniwy no nie? nie pamietam bys pisala, ze masz akrobate moze taka jego naturaKręci się, ale nie tak intensywnie jak wczoraj. Ale się kręci, dlatego jeszcze nie panikuję
Ooo a teraz chyba kawa za free w McDonalds [emoji16] tak przynajmniej od rana w radiu mówią [emoji4][emoji477]️
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Lux nie zamartwiaj się na zapas!!!
Zuza wybacz zapomniałam, że u was jest alergia...
Elifit gratulacje haha jak ty dajesz radę z dwójką dzieci wszystko ogarnąć....
A ja mam spakowana torbę na tip top tylko kubka i talerza że sztućcami nie włożyłam. Oficjalnie mogę rodzic
Sama się ,że tak w miarę bezproblemowo wyszło. Może jeszcze do terminu dotrwam?Ale zobacz Jadwiga jeszcze w 2 paku się trzymasz a tak się balas.
Ja mam poprane do 3 miesiąca.