reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Mam jeszcze jedno pytanko do mamusiek, ktore juz rodzily, czy skurcze przepowiadajace czuc tak samo jak skurcze porodowe? Oczywiscie nie mowie tu o poziomie bolu. Chodzi mi o to, ze przepowiadajace sa tak kurewsko nieprzyjemne, ze jak sobie wyobraze, ze porodowe to to samo tylko x100 bardziej bolesne to mam ochote wyskoczyc przez okno [emoji23] w ogole dziwne te przepowiadajace, ja mam je zawsze rano gdy sie budze niezaleznie, czy to 7 czy 10 rano... :)
To zależy. A przepowiadacze masz z krzyża? Ja za pierwszego porpdu miałam bolesne i nieprzyjemne przepowiadacze i 100 razy mocniejsze takie same porodowe ale nie miałam krzyżowych.
Obiło mi się radiowo o uszy, że w Rossmannie przy zakupie kosmetyków Nivea Baby można dostać pluszaka... któraś wie coś więcej na ten temat? Nie wiem czy dobrze ogarnęłam informacje, bo wpadło mi w ucho piąte przez dziesiąte...
Wpisz w rossnet i zobaczysz ;) a lubisz kosmy nivea? One mają średni skład, poczytaj na sroce.
Jeszcze nie wiem czekam aż na oddziale mnie zbadaja

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się z wami z IP
Męczą mnie skurcze i po badaniu okazuje się że szyjka mocno się skrucila . Zostaje na obserwacji .
Będę informować was na bieżąco;)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Kciukam mała! Trzymaj się tam :*

U mnie nocka jako tako. Nawet trochę pospałam. Na siku to już budzę się automatycznie- wstaje, robię co mam robić i idę dalej spac[emoji39]. Teraz w pracy siedzę i jakoś tak pochmurno i smutno mi.

Wczoraj przyszły mi ostatnio zamówione rzeczy z allegro m.in. pieluchy tetrowe i powiem Wam, że te pieluchy tetrowe to nawet niezłej jakości. Wydaje mi się, że zdecydowanie lepsze niż w pepco. Zobaczę jak po praniu. Jeszcze parę rzeczy dokupię i będę gotowa na maluszka[emoji4]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też mam z allegro grubą tetre. Sprzedający Justinex :)

U nas też leje.
A wyobraźcie sobie że ja dziś prasowałam haha święto [emoji1] ale nie dla.Lilki tylko.dla.dzieci bo już bluzek z długim brakowało w szufladach.
Więc doradze tym które prasować nie będą miały czasu i ochoty...nie żałujcie sobie zakupów wyprawkowych hahaha [emoji23]

Lux nie zamartwiaj się na zapas!!!

Zuza wybacz zapomniałam, że u was jest alergia...

Elifit gratulacje haha :D jak ty dajesz radę z dwójką dzieci wszystko ogarnąć....

A ja mam spakowana torbę na tip top tylko kubka i talerza że sztućcami nie włożyłam. Oficjalnie mogę rodzic

hej mamusie! mam prosbe niech koras opisze krok po kroku co kiedy i jak liczyc z tymi ruchami. mi nic lekarka nie wytlumaczyla i kazala liczyc. taka karte ruchow tez moglby ktos wrzucic. albo link do jakiegos artykulu. bardzo ladnie prosze.
ps. czy mozna to olac? bo ja wieczorem czuje super ruchy codziennie wiec po co rano liczyc jak slabo sie rusza Zosia?

Gratuluje wyniku! Ja tydzien temu obchodzilam 3 rocznice. na 10 zrobimy duza impreze na pewno!:) a wy jak swietujecie? czy maz pamietal i sprawil ci jakis zacny prezent?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Ja w kwestii liczenia ruchów spotkałam się z 2 szkołami.
1. codziennie o tej samej porze no. o 9.00 rano, 12.00 i 19.00 wieczorem wyciszamy się i liczymy ruchy w ciągu godziny. Jeśli jest min. 10 to jest ok.
2. - tu zaznaczam jest to szkoła mojego lekarza, więc być może odosobniona - zwracasz uwagę na ruchy dziecka w porach kiedy zawzyczaj buszuje w brzuszku. Już wiesz pewnie, kiedy maluch jest aktywny. Codziennie o tych samych porach aktywności sprawdzasz po prostu czy są ruchy. Jeśli nie ma, lub drastycznie spadły albo drastycznie zwiększyły swą gwałtowność wówczas szybko na ktg.

Przeczytałam stosy stron o liczeniu ruchów i osobiście skłaniam się ku 2. Gdybym przyjęła wersję 1 to już dawno bym osiwiała i nie wychodziła z IP, bo sa dni kiedy maluch rusza się bardziej, a sa - jak np dziś - kiedy rano miał lenia. Poza tym są maluchy co wiercą się ciągle i są z gatunku filozofów. Grunt to badać czy dany dzień nie odstaje jakoś szczególnie od standardowego, a czy to bęzie 5 ruchó na godzinę czy 100 - jeden czort, byle do tej pory było podobnie :)

Ja w kwestii liczenia ruchów spotkałam się z 2 szkołami.
1. codziennie o tej samej porze no. o 9.00 rano, 12.00 i 19.00 wieczorem wyciszamy się i liczymy ruchy w ciągu godziny. Jeśli jest min. 10 to jest ok.
2. - tu zaznaczam jest to szkoła mojego lekarza, więc być może odosobniona - zwracasz uwagę na ruchy dziecka w porach kiedy zawzyczaj buszuje w brzuszku. Już wiesz pewnie, kiedy maluch jest aktywny. Codziennie o tych samych porach aktywności sprawdzasz po prostu czy są ruchy. Jeśli nie ma, lub drastycznie spadły albo drastycznie zwiększyły swą gwałtowność wówczas szybko na ktg.

Przeczytałam stosy stron o liczeniu ruchów i osobiście skłaniam się ku 2. Gdybym przyjęła wersję 1 to już dawno bym osiwiała i nie wychodziła z IP, bo sa dni kiedy maluch rusza się bardziej, a sa - jak np dziś - kiedy rano miał lenia. Poza tym są maluchy co wiercą się ciągle i są z gatunku filozofów. Grunt to badać czy dany dzień nie odstaje jakoś szczególnie od standardowego, a czy to bęzie 5 ruchó na godzinę czy 100 - jeden czort, byle do tej pory było podobnie :)
a teraz Ci sie ruszyl? bo moj szaleje i sa regularne ruchy od pol godziny

Ja mam taka tabele. Sama robilam bo mi H od doktorka wypelnila po swojemu jak nie patrzyłam. Ba górze godziny 8-9, 13-14, 19-20 po lewej data. I ja jem snadanie/obiad/kolacja przed tymi godzinami żeby młodego rozruszać.
WP_20161021_014.jpg

Gabinia trzymaj sie tam. Ja we wtorek sie dowiem czy mnie gin polozy.

Załączniki

• WP_20161021_014.jpg
    WP_20161021_014.jpg
    569,3 KB · Wyświetleń: 327
Ostatnia edycja:
Ja mam taka tabele. Sama robilam bo mi H od doktorka wypelnila po swojemu jak nie patrzyłam. Ba górze godziny 8-9, 13-14, 19-20 po lewej data. I ja jem snadanie/obiad/kolacja przed tymi godzinami żeby młodego rozruszać.Zobacz załącznik 779363

Gabinia trzymaj sie tam. Ja we wtorek sie dowiem czy mnie gin polozy.
moj przed sniadaniem nic, cisza, Tomek dzwonil i sie pytal czy maly kopie, mowie jeszcze nie, mowi poczekaj, zjesz to zapoda serie kopniakow i tak z 20 minut pozniej delikatnie zaczal wariowac, rozruszal sie po obiedzie, ale wczoraj to bez jedzenia szalal kolo 11-12 tej, ona ma swoje pory, bo zawsze po 17tej daje czadu, codziennie

To zależy. A przepowiadacze masz z krzyża? Ja za pierwszego porpdu miałam bolesne i nieprzyjemne przepowiadacze i 100 razy mocniejsze takie same porodowe ale nie miałam krzyżowych.

Wpisz w rossnet i zobaczysz ;) a lubisz kosmy nivea? One mają średni skład, poczytaj na sroce.

Kciukam mała! Trzymaj się tam :*
Nie, czuje je tylko z przodu na szczescie :)

reklama
Do góry