reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Noo ja teraz mam żelazko pierwszy raz w rękach od paru miesięcy bo przestalam prasowac wlasnie jakis czas po urodzeniu corki;) Ale teraz robię to bo mam czas, babcia bierze dziecko na spacer a ja wlaczam sobie jakis film i sie przy tym relaksuję jak kiedyś. Ale zakładam, że też długo to nie potrwa, na razie wyprawka czeka w szufladach wyprasowana ale po urodzeniu małej nie będę robić powtórki;)
Ja to przy trójce sobie nie wyobrażam [emoji1]

Teraz wyprasuje potem daje sobie spokój. Wolny czas to dla dzieci wolny wieczór dla męża. Prasowanie lubię ale od pół roku brak.mi czasu niestety.

Lola dobry ale też pika głośno. Ale ogółem polecam nom

reklama
Kobity, zaopatrujecie się w laktator przed porodem? Położna mnie dziś nastraszyła nawałem pokarmu, a i pamiętam zwierzenia psiapsióły jak jej mąż z jednego cycka odciągał mleko, a mama z drugiego, bo tak ją wzięło nagle i musieli laktatora szukać po nocy na gwałt ;)

Jak już przy tetrach jesteśmy... moja teściowa (tak, tak, szykujcie się psychicznie) mówiła, że zimą trzeba biust ogrzewać i najlepiej sobie wkładać tetrę w stanik, żeby za zimno nie było. Czy któraś z Was słyszała kiedyś podobne rady?
Zaznaczyć pragnę, że ów teściowa latem mi kazała brzuch zakrywać jak z M. oglądaliśmy ruchy, a ja się chciałam jakoś schłodzić, bo... przecież dziecko przeziębię jeszcze ;) ale jestem ciekawa skąd takie pomysły, więc może coś wiecie :)

mi to tez powiedziala tesciowa, ze to niby zeby biustu nie przeziebic :D hehe nie wiem czy mleko mialoby mi zamarznac? :D
.

Może nie ogrzewać, ale chronić przed przeciągami i wychłodzeniem. Żeby nie złapać zapalenia bo to strasznie boli i może być z tego gorączka.

Ja na nawał polecam ciepły ręcznik, pomasowac a mleko samo ciurkiem będzie się lało.

Byłam dziś u anestezjologa. No i nie mam wyboru. Tu znieczulenie po cc obowiązkowe. Robią wkłucie, a pacjentka sama może sobie regulować dawki. No i przy tym nie można wstawać z łóżka, tylko się na nim przekrecac.

Aaaa wlasnie spanikowalam ! Mam za malo body na 62 !!!!!! Raptem 3 sztuki nie wiem jak ja to zrobilam haha a z lista latalam .... No trudno jutro zaatakuje tesco o kupie pieciopak ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

Laktator to była pierwsza rzecz jaką tak naprawdę kupiłam do wyprawki dziewczyny zamawiajcie przez internet bo jest nawet 100zł różnicy w porownaniu do cen w sklepach ! Ja kupiłam bo dla mnie to taki "must have" nawet jak się nie przyda to i tak go zostawie na zaś jak będziemy mieli kolejne dziecko ;)
ja mam elektryczny canpola bo miał najlepsze opinie na necie ;) niestety nie mam porównania ale myślę, że będzie ok jest i na prąd i na baterie, ma kilka rodzajów ssania i można sobie regulować moc ssania :)
Dobrze wiedzieć. Muszę poszukać bo drooogie są...
moj ma dni, ze tez nie daje rady, jak juz silny atak mam :(
Musimy jeszcze trochę wytrzymać ... Ciekawe, co z tymi włosami będzie :)
A ja wlasnie przepakowuje rzeczy z kartonow do komody ;) wszystko wyjmuje juz z opakowan czyli cale akcesoria typu nozyczki frida szczotka butelki ... Juz sie szykujemy na gotowe w koncu za 5 tyg juz moge zostac mama ;)

thgfflw1k3inkyc3.png
Ale Ci fajnie!!!
Aaaa wlasnie spanikowalam ! Mam za malo body na 62 !!!!!! Raptem 3 sztuki nie wiem jak ja to zrobilam haha a z lista latalam .... No trudno jutro zaatakuje tesco o kupie pieciopak ;)

thgfflw1k3inkyc3.png
Sprawdź Auchan, ostatnio widziałam siedmiopak za 34zl :)

Dobrze wiedzieć. Muszę poszukać bo drooogie są...

Musimy jeszcze trochę wytrzymać ... Ciekawe, co z tymi włosami będzie :)

Ale Ci fajnie!!!

Sprawdź Auchan, ostatnio widziałam siedmiopak za 34zl :)
U nas nie ma :/ tesco jest i pepco ale wole z tesco bo lepsza bawelna ;) poki co szykuje jeszcze to co kupilam, dostalam i nie wypralam zeby uzbierac na pralke ;) masakra niby cztery kartony a jeszcze sa braki no nic dobrze ze teraz sie za to zabralam a nie w ostatniej chwili ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

Ciekawe kiedy wymyślą pralki z programem "prasowanie" :) Ja mam laktator ręczny, chyba do własnej dłoni mam największe zaufanie. Zresztą, planuję ściągać tylko jak będzie wyraźna potrzeba :) Mąż też już zaciera ręce.

Chyba mnie dopadl syndrom urzadzania gniazda czy jak to tam sie nazywa ciagle mam wrazenie ze prania jest multum a zawsze staram sie prac na biezaco i wszedzie mi sie wydaje ze jest balagan ! I ze wszystko nie tak stoi haha masakra !

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
w ktorym tygodniu masz odstawic? to moze ja tez niedlugo? dzis wizyta to zapytam

a ja dzis zrobie rybna na filecje z lososia! apropo's chyba Lisia pisala na watku kuchennym o zupie lososiowej.

@lisia wrzuc tam przepis prosze!

ja ale nie gapie sie tylko czytam ksiazki na komorce albo czytam forum i pisze do was

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Cały dzien poza domem! Padam na lisi pyszczek! Zupa łososiowa to nie ja niestety, u mnie to raczej kremy z dyni albo pomidorów [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry