reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja też mam ze 40 pieluch tetrowych, przez pomyłkę zamówiłam wtedy za dużo ale wszystkie się przydały, nie musiałam ich co chwilę prać, a pranie i prasowanie tetry to utrapienie. Generalnie myślęże tetry lepiej za dużo niż żeby miało braknąć;)
Jakis sposob na prasowanie tetry ? Mnie szlak trafial jak mialam to robic [emoji14]

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
A ja wlasnie przepakowuje rzeczy z kartonow do komody ;) wszystko wyjmuje juz z opakowan czyli cale akcesoria typu nozyczki frida szczotka butelki ... Juz sie szykujemy na gotowe w koncu za 5 tyg juz moge zostac mama ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

Racja
Ja teraz nam katarek zamiast fridy

O do wanienki "koniecznie" teterka . Tak zawsze robiłam.

Prasowalam z para i bez problemu. Ale te podomowe to bez prasowania nie chciało mi sie

A po cholerę to prasować jak w 95 st się pierze. Że też wam się chce[emoji23] [emoji23]
A jak już chcesz prasować to składaj na kilka warstw i paruj

Takie wyprasowane zajmują mniej miejsca, no i chyba są ciut bardziej miękkie niż bez prasowania. I też prasuję złożone. Teraz to mus bo szuflada pęka w szwach, potem może już będę miała lepsze rzeczy do roboty;)

Oj prasowanie spadnie na sam dół priorytetów gdy ci się dziecko urodzi. No chyba że będzie spać całymi dniami ;)
Dziewczyny pamiętajcie że ważniejszy jest odpoczynek od prasowania.

No ale ma poczatku tez wszystko prasowalam. Wieszalam albo w kosteczke.
A potem nie miałam na to sil i tylko "te wyjściowe" kiedys pisałam ze jak się mi syn urodził to ja jak zombi do 8miesiaca nie wiedziała ze juz tak zlecislo . Z tym ze on mial kolki plakal strasznie. Wymiotowal dużo brzuszek go bolał.
Z H bylo.duzo dużo łatwiej bo nie muala problemów brzusxkowych.

Oj prasowanie spadnie na sam dół priorytetów gdy ci się dziecko urodzi. No chyba że będzie spać całymi dniami ;)
Dziewczyny pamiętajcie że ważniejszy jest odpoczynek od prasowania.

Noo ja teraz mam żelazko pierwszy raz w rękach od paru miesięcy bo przestalam prasowac wlasnie jakis czas po urodzeniu corki;) Ale teraz robię to bo mam czas, babcia bierze dziecko na spacer a ja wlaczam sobie jakis film i sie przy tym relaksuję jak kiedyś. Ale zakładam, że też długo to nie potrwa, na razie wyprawka czeka w szufladach wyprasowana ale po urodzeniu małej nie będę robić powtórki;)

reklama
Ja wyprasuje tetry i pierwsze ubranka do szpitala potem już nie dam rady. Przy dwójce dzieci będzie ciężko.
No ewentualnie na wyjście do rodziny to poprasuje i tyle.
Ogólnie lubię prasować, tyle że teraz sensu nie widzę. Nasze bakterie przy kangurowaniu i tak przejdą na skórę dziecka.

Do góry