reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
A! Jeszcze jedna sprawa... doświadczone mamuśki kochane, ile pieluszek tetrowych macie? Jak Wam się sprawdziły z poprzednimi dzieciaczkami? Do czego ich używałyście?

Do wszystkiego
Tetra lezalam wszędzie
Ze dwie w wózku do okrycia jak.przygrzewalo przed sloncem albo wialo a druga do wytarcia mordki
W łóżeczku jedna do podpierania glowki raz z jednej raz z drugiej strony
Na kark kladlam jak zjadlo i haftowalo
Po kąpieli na przewijaku
W cyckach nosilam jak mleko sie lalo (i kapustę tez w cyckach jak bolsly)
A ciągle w użyciu i do kosza a nowe bralam

A coś na szyjkę macie kupionego? Nie wiem czy te wszystkie kombinezony rzeczywiście będą odpowiednio chronić maluszka przy spacerach albo chociażby na wyjściu ze szpitala... jakieś szaliczki macie może?

Ja też mam ze 40 pieluch tetrowych, przez pomyłkę zamówiłam wtedy za dużo ale wszystkie się przydały, nie musiałam ich co chwilę prać, a pranie i prasowanie tetry to utrapienie. Generalnie myślęże tetry lepiej za dużo niż żeby miało braknąć;)

A! Jeszcze jedna sprawa... doświadczone mamuśki kochane, ile pieluszek tetrowych macie? Jak Wam się sprawdziły z poprzednimi dzieciaczkami? Do czego ich używałyście?
Ok 20 szt. do odbijania ulewania na dno wanienki do wielorazowek

Laktator mam elektryczny lovi. Na wyprawkoeym pokazywałam. Wypasiony. Super odciąga mleko. Najpierw przez dwie minuty delikatnie stymuluje a potem ciągnie jak dzidzia. 100ml bez problemu odciągałam.

A ja wlasnie przepakowuje rzeczy z kartonow do komody ;) wszystko wyjmuje juz z opakowan czyli cale akcesoria typu nozyczki frida szczotka butelki ... Juz sie szykujemy na gotowe w koncu za 5 tyg juz moge zostac mama ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
Do góry