reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
O tak! Kremy pycha. Ostatnio robiłam krem z dyni z imbirem i pomarańczą+ prażone pestki. Chyba powtórzę, ochota mnie naszła :o
Przepis na grudniowki w kuchni poprosze ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

Kobity, zaopatrujecie się w laktator przed porodem? Położna mnie dziś nastraszyła nawałem pokarmu, a i pamiętam zwierzenia psiapsióły jak jej mąż z jednego cycka odciągał mleko, a mama z drugiego, bo tak ją wzięło nagle i musieli laktatora szukać po nocy na gwałt ;)
Ja odkupilam od znajomej ledwo użyty Avent elektryczny bo wierzę że mleko z tych moich mini wymion ;) poleci a na maj już na imprezę się umowilam na babska impre taneczna bo mamy z kol 30stki a zatem ten tego.... mezus nakarmi.
Damy radę do maja zrzucić z 10 kg ;)?

Jak już przy tetrach jesteśmy... moja teściowa (tak, tak, szykujcie się psychicznie) mówiła, że zimą trzeba biust ogrzewać i najlepiej sobie wkładać tetrę w stanik, żeby za zimno nie było. Czy któraś z Was słyszała kiedyś podobne rady?
Zaznaczyć pragnę, że ów teściowa latem mi kazała brzuch zakrywać jak z M. oglądaliśmy ruchy, a ja się chciałam jakoś schłodzić, bo... przecież dziecko przeziębię jeszcze ;) ale jestem ciekawa skąd takie pomysły, więc może coś wiecie :)
Masz zaj...ista teściowa; )!!!

A coś na szyjkę macie kupionego? Nie wiem czy te wszystkie kombinezony rzeczywiście będą odpowiednio chronić maluszka przy spacerach albo chociażby na wyjściu ze szpitala... jakieś szaliczki macie może?
moze w razie czego wlasnie tetrowka oslonisz?
Nie niemowlak nie ma szyi
rozwalilas mnie! smialismy sie z mezem 10 min! rulez:)))
Właściwie to już kazała mi odstawić, ale, że zostało mi jeszcze kilka to powiedziała żeby wziąć do końca i na tym koniec z luteiną ;)
mi powiedzala dzis na wizycie ze do 36-37 tygodnia. w 36 odstawiam aspiryne. clexane i eutyrox do konca
Cały dzien poza domem! Padam na lisi pyszczek! Zupa łososiowa to nie ja niestety, u mnie to raczej kremy z dyni albo pomidorów [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
popieram przedmowce - wrzyc przepis. sorry za posadzenie o lososiowa. ja jeszcze dopadne ta co sie chwalila ta zupa!!!:)))

Ja odkupilam od znajomej ledwo użyty Avent elektryczny bo wierzę że mleko z tych moich mini wymion ;) poleci a na maj już na imprezę się umowilam na babska impre taneczna bo mamy z kol 30stki a zatem ten tego.... mezus nakarmi.
Damy radę do maja zrzucić z 10 kg ;)?

jasne ze zrzucimy. ja nawet wiecej niz 10! dzis mnie pani doktor pochwalila ze wagi pilnuje. 9 kg mam na plusie i 10 licze ze nie przekrocze. jak ktoras chce na koniec troche wystopowac z przybieraniem bez szkody dla dzidziusia to polecam calkowicie odstawic cukier. dziala super. dziecko nie potrzebuje cukru. tylko trzeba na prawde odstawic i bardzo uwazac ma sklad produktow bo cukier ukryty jest prawie we wszystkim. ale da sie mocno go zminimalizowac. tylko bez slodzikow i innych pomyslow!:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

reklama
Ana no wlasnie. A u mnie cycki bez zmian jak były małe tak są male i weź tu teraz bądź madra i kup sobie stanik do karmienia
Luby ostatnio do mnie taki zazenowany a mialy ci cycki urosnac a one co ! Hahaha sie usmialam [emoji14]

Staniki do karmienia widzialam ostatnio w rossmanie chyba po 30zl przy tych rzeczach dla kobiet w ciazy ;)

Ja kupilam sobie na poczatek takie zwykle do karmienia w lidlu jak juz bede karmic i mi moze urosna to wtedy pomysle o jakis ladnych drozszych ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

Do góry