reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Hej dziewczynki. Nie udzielałam się ostatnio bo weekend spędziliśmy u rodziców, ale już jesteśmy w domku. Byłam niedawno na zakupach i myślałam, że zemdleję, gorąco, kolejka, oczywiście nikt nie przepuści tylko się patrzą na brzuch, oblał mnie taki gorący pot i mroczki przed oczami, ale dałam radę, złapałam zakupy, wyszłam na powietrze i od razu lepiej, ale teraz jakaś słaba się czuję..

jestem zakrecona i to ostro :D

Ja też bywam ostatnio.. a dzisiaj to wygrałam..syn ma zmianę planu lekcji.. po 7 dzwoni budzik, tak mi się nie chciało wstawać ale jak trzeba to trzeba, ubrał się już, kanapki zrobione, w kurtce i mówię, pokaż plan lekcji, o której kończysz, patrzę a On na 10 ma do szkoły.. dżiżys, tyle snu zmarnowane:p

Ja też bywam ostatnio.. a dzisiaj to wygrałam..syn ma zmianę planu lekcji.. po 7 dzwoni budzik, tak mi się nie chciało wstawać ale jak trzeba to trzeba, ubrał się już, kanapki zrobione, w kurtce i mówię, pokaż plan lekcji, o której kończysz, patrzę a On na 10 ma do szkoły.. dżiżys, tyle snu zmarnowane:p
O jaaaaaaa hehe.. ja w nocy budzilam sie co chwile na siku :/ wstalam jakos po 9 wyszlam z psiurem wstawilam pranie zjadlam i zmulil mnie sen.. chyba sie walne do wyra :D :D :D

A dlaczego nie?
Powiedzcie mi prosze bo tez duzo razy widzialam ze wiele mam nie godzi sie na oxy ale dlaczego? jest to szkodliwe dla maluszka czy mamy??
Na szkole rodzenia polozna mowila nam, ze przy oxy porod jest bardziej bolesny bo skurcze sa tak jakby wywolywane sztucznie a nie w naturalny sposob i nie jest to dobre ani dla matki ani dla dziecka.
Dodala, ze lepiej gdy dziecko rodzi sie powoli niz od razu (niektore kobitki rodza w godzine) bo wtedy miesnie powoli sie rozciagaja i kobiety szybciej dochodza do siebie ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

A dlaczego nie?
Powiedzcie mi prosze bo tez duzo razy widzialam ze wiele mam nie godzi sie na oxy ale dlaczego? jest to szkodliwe dla maluszka czy mamy??
Po oxy są często nienaturalnie silne skurcze i jeśli szyjka nie zareaguje odpowiednio to zwiększa się ryzyko cesarki. A personelowi często nie chce się czekać aż wszystko naturalnie pójdzie. Z oxy poród jest bardzo bolesny.

W przypadku porodu po cesarce nie powinno się podawać kroplówki z oxy gdyż te silne skurcze mogłyby spowodować pęknięcie blizny.
Można jedynie zrobić próbę czyli małe dawki w odstępach czasu by zobaczyć jak reaguje organizm.

cb7wugpju04jz4q8.png

Na szkole rodzenia polozna mowila nam, ze przy oxy porod jest bardziej bolesny bo skurcze sa tak jakby wywolywane sztucznie a nie w naturalny sposob i nie jest to dobre ani dla matki ani dla dziecka.
Dodala, ze lepiej gdy dziecko rodzi sie powoli niz od razu (niektore kobitki rodza w godzine) bo wtedy miesnie powoli sie rozciagaja i kobiety szybciej dochodza do siebie ;)
U mnie na szkole rodzenia mowili o oxy ale nie mowili nic negatywnego...

reklama
A tak w ogole to powiem wam, ze nie dosc ze rano przegonilo mnie na kibelek, teraz mnie ciagle muli na wymioty to jeszcze przed chwila wracajac z psami poslizgnelam sie na trawie i reke pocharatalam troche , na szczescie nie polecialam na brzuch (to nie byla wina psow a moich butow ktore maja sliska podeszwe musze kupic jakies inne) jak juz doczlapalam sie do mieszkania to sie poryczalam z tego wszystkiego, ze taka kaleka teraz ze mnie...

thgfflw1k3inkyc3.png
Uważaj na siebie!!!! I zainwestuj w solidne buty.
Na szczęście na brzuch nie spadlas.

Do góry